reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Dziewczyny mam zagwozdke jem 3 posiłki dziennie, nie podjadam ale pije pomiędzy np herbatki żurawinowe one maja po 5-6 kcal śladowe ilości ale mogą wpłynąć na podniesienie cukru? Albo napój z aspartamem ?

Leeleth a może przedszkole. Mój syn strasznie łapie od innych dzieci to co najgorsze. Ostatnio jak byłam u bratowej to jej roczniak tak piszczy ze mój Milan odrazu tez zaczął. Tak się wystraszyłam ze się spakowałam i pojechałam Haha. Tam to głowa pełna. Jej córka 6 letnia wrzaski non stop do tego ten mały, dla mnie nie do wytrzymania to jest!
Kitqa No widzisz każdy lekarz inaczej mi kazali stosunkowo odstawiać i na necie tez coś takiego wyczytałam.
Ale w pl załączenia a za granica strasznie się różnią. Chodzby luteina wogole na początku lekarz Ci nie przepisze, tylko ew Polak.
Luisa na lukrecję trzeba uważać, jest ogólnie polecana na wrzody żołądka wiec u mojego męża idealna a wiosnę i jesień. Ale podnosi ciśnienie i tu trzeba zwrócić uwagę jak będzie mąż reagował.
U nas śnieg od rana!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Luisa nie to za mało żeby wpłynęło na cukier. Jak oczywiscie nie slodzisz.

Leeleeth no to masz sajgon:(
Ciężko coś doradzić tak doświadczonej mamie jak Ty. Sama najlepiej znasz swoje dzieci. Ale jak trwa to już tak długo to może warto zasięgnąć porady specjalisty. Nawet jakąś farmakologia której chcesz się ustrzec. Musisz mu jakoś pomóc bo ta chora sytuacja rozwala Was wszystkich.
A jak się zachowuje w przedszkolu? Rozmawialas z wychowawczynią? Może psycholog szkolny coś poradzi. Warto z kimś porozmawiać.
Mój syn też miał taki etap w wieku 4 lat.
Dlugo by opowiadać ale skończyło się specjalistą i syropkiem uspokajajacym.

Dzięki leeleeth spróbuję z lawenda i muzyka, ale masaże odpadają bo gdybym chciała ja wymasowac to najpierw musiałbym ją przywiązać do łóżka [emoji3] farmakologia też odpada.
Mam nadzieję że to taki okres i samo przejdzie.
No widzisz Imama co lekarz to inne opinie dlatego trzeba mieć swój rozum i decydować za siebie.
Jak się czujesz? Kiedy ty masz tą wizytę dziś czy jutro

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Kitqa No właśnie tu z lekami to zawsze problem. Nawet czytałam ze baby aspirin jest poronne i nie można brać. Także już zgłupieć idzie. Ja cały okres co brałam się stresowałam i później już żałowałam ze porostu mimo braku badan to brałam i chciałam jak najszybciej odstawić.
A ja wizyta w środę walentynkowa [emoji173]️ na 9:30 idę także się cieszę bo dwa miesiące nie byłam badana. I dowiem się czy wszystko Ok i czy w czw możemy do pl jechać.
A czuje się roznie, mnie o dziwo dalej męczą te mdłości, nie non stop ale powracają!

Imama dużo zdrówka i siły. Jeszcze kilka tygodni i koniec. Ciężar z brzuszka przejdzie na ręce:) Kciuki za pomyślność wizyty;)

A u mnie od dziś znów cisza i spokój w domu. Dzieci wróciły do szkoły i aż mi smutno za tak pusto się zrobiło. Właśnie od września przygnebiła mnie ta sytuacja i zapragnęłam aby znów w domu pojawił się mały człowiek który wypełni te pusta przestrzeń. Liczę za mi się uda :)

Ostatnia edycja:
reklama
@Luisa tez wlasnie miedzy posiłkami pije duzy kubek kawy z cynamonem, czarną ale ze słodzikiem.

Mam wątpliwości czy on moze być, bo to nie aspartam tylko na bazie cyklaminianu sodu oraz sacharynianu sodu. Myślicie, że może być stosowany? Aspartam dla mnie ma smak nie do przejscia. M

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry