reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ale mój brat kiedy dow się o ciąży młodszej i doskonale wiedział jaka mamy sytuację i jak bardzo o one chcemy syna to mi pow niby w zartach że przecież my i tak same córki będziemy mieć. Jak stałam tak wyszłamisie poryczalam.
Ja naprawdę mam z nimi dobry kontakt, nawet bardzo dobry. Ale są sytuacje kiedy mam ochotę wytrzaskac po tych głupich łbach...

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)
Szczypiorkowa, wybacz że zapytam, może to głupio zabrzmi, bo wiem, że marzenia o synu, sama je mam ale często z Twoich wypowiedzi wynika że Twoja rodzina, znajomi i Ty (przepraszam, jeśli źle to odczytuję) uważacie że urodzić dziewczynkę to jakaś porażka życiowa?? Ja wiem, że to mocne stwierdzenie, ale naprawdę bardzo Ci kibicuję, sama pragnę synka ale w mojej rodzinie czy wśród znajomych nie ma ciśnienia na chłopca tylko byle zdrowe i śmiechu z tego, że ktoś ma same dziewczynki lub samych chłopców, bo rozumiem, że brat dumny jest że ma dwóch synów i ten trzeci też pożądany chłopiec tak? Ja wiem, że w niektórych rodzinach i środowiskach nadal istnieje jeszcze takie myślenie, że dziewczynki to gorsza kategoria, dlatego pytam jak jest u Was bo trochę tak to odczuwam...Przepraszam jeśli błędnie...

reklama
Szczypiorkowa, wybacz że zapytam, może to głupio zabrzmi, bo wiem, że marzenia o synu, sama je mam ale często z Twoich wypowiedzi wynika że Twoja rodzina, znajomi i Ty (przepraszam, jeśli źle to odczytuję) uważacie że urodzić dziewczynkę to jakaś porażka życiowa?? Ja wiem, że to mocne stwierdzenie, ale naprawdę bardzo Ci kibicuję, sama pragnę synka ale w mojej rodzinie czy wśród znajomych nie ma ciśnienia na chłopca tylko byle zdrowe i śmiechu z tego, że ktoś ma same dziewczynki lub samych chłopców, bo rozumiem, że brat dumny jest że ma dwóch synów i ten trzeci też pożądany chłopiec tak? Ja wiem, że w niektórych rodzinach i środowiskach nadal istnieje jeszcze takie myślenie, że dziewczynki to gorsza kategoria, dlatego pytam jak jest u Was bo trochę tak to odczuwam...Przepraszam jeśli błędnie...
Ale kochana moja, Ty nie przepraszaj bo strzeliłas w samo setno... Tylko moi rodzice mają w głębokim powiązaniu takie piepszenie ale jestem presja poza nimi jest OGROMNA i wyczuwalna praktycznie namacalnie :( ja wiem jak to brzmi i my naprawdę staramy się tym nie przejmować ale jak słyszymy przy drugiej core teksty typu: o Jezu znowu? Nie było głębiej szukać tego chłopaka? To jak dom jest, drzewka są a tu dupa chłopaka nie ma? Itd itd itd to sila rzeczy masz dość... Naprawdę oboje walczymy z samymi sobą...

Plus ja od zawsze tj od ok 14lat wiedziałam że będę mieć rodzi ie 2+3 tylko to trzy to 2 chłopców i 1 dziewczynka i to też tak ogromnie burzy moje wyobrażenie o wsyztskim...
Wrrrrrr

Luisa- ja sie o pierwszego 2 lata starałam,drugi zaskakujaco szybko poszedl takze nigdy nie mow nigdy ;),ale jak ma.cos wyjsc yo wyjdzie ,

Szczypiorkowa - oby to byla twoja przepowiednia z tym poznym testem na moja dziewczynke! :)

Ja zawsze myslalam ze bede miala 3 corki predzej jak 3 synow ! [emoji23][emoji85], apka mi mowi ze za 2 dni mam okres ja mysle ze za dzien ale jak biore progesteron to wiadomo ze nie przyjdzie takze kurde musze wiedziec na wczoraj, i tak jak cos to nasteona owulacje bede miala dopiero w marcu - luty mnie calkowicie ominie no ale.moze juz nie musze myslec.o nastepnym cyklu , dzis.mam 14 dpo,

Leeleeth- no faktycznie cos tam sie kreuje ciekawe ciekawe, a ty jakim testem jutro spr?

Kurde no i nie wytrzymałam chleje piwsko [emoji23] bo musze sie odstresowac caly dzien mi dzieci właziły na glowe o matkkkoo ,

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Szczypiorkowa - jesli bedziesz w ciazy po prostu powiedz ze nie dowiadujecie sie płci, i niech spadaja , co bedziesz słuchac, ja sie ciesze ze tak zrobiłam.z 2 dzieckiem bo ile bym sie nasłuchała a tak tego nie bylo tylko od razu och ach jaki sliczny hehe, a co smieszniejsze wszyscy mysla.ze to dziewczynka z twarzy hahah[emoji23][emoji85]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Ale kochana moja, Ty nie przepraszaj bo strzeliłas w samo setno... Tylko moi rodzice mają w głębokim powiązaniu takie piepszenie ale jestem presja poza nimi jest OGROMNA i wyczuwalna praktycznie namacalnie :( ja wiem jak to brzmi i my naprawdę staramy się tym nie przejmować ale jak słyszymy przy drugiej core teksty typu: o Jezu znowu? Nie było głębiej szukać tego chłopaka? To jak dom jest, drzewka są a tu dupa chłopaka nie ma? Itd itd itd to sila rzeczy masz dość... Naprawdę oboje walczymy z samymi sobą...

Plus ja od zawsze tj od ok 14lat wiedziałam że będę mieć rodzi ie 2+3 tylko to trzy to 2 chłopców i 1 dziewczynka i to też tak ogromnie burzy moje wyobrażenie o wsyztskim...
Wrrrrrr

Bez sensu...jakby sami faceci byli na świecie to by w końcu Ziemia była pusta bo nie miałby kto rodzić... Naprawdę przykre bo sama jestem kobietą, mam wspaniałe siostry i mamę. Córkę... I głupotą jest że którakolwiek z nas jest gorsza od faceta tylko dlatego bo ma co innego w majtkach... Sorry... Szczypiorkowa, ja czuję u Ciebie tego syna naprawdę, ale nawet jeśli będzie córeczka to bądź ponad to wszystko co ludzie gadają! Nie musisz nikogo obcego zadowalać!
Trzymaj się dzielnie.

No i się poryczalam...
jesteście chodzącymi Aniołami ...

Wy nie macie bladego pojęcia jak mocno wasze słowa potrafią wpłynąć pozytywnie na psychikę człowieka...
Ja wiem, że to ich myślenie jest durne! I ja doskonale zdaję sobie z tego sprawę ale jest coś słyszysz jak w studni bez dna w 10ciu echach to zaczynasz głupiec...
Muszę się położyć bo mi głowę rozsadzi...

reklama
Szczypiorkowa, wiem ze to wszystko jest trudne najbardziej przed staraniami. Później gdy dzidziuś jest pod sercem to jest lżej. Pamietam jak chciałam druga córkę, myślałam ze ciężko będzie mi znieść to ze chłopiec. A jednak przyszło mi na prawdę łatwo.

Ogólnie boje się tez swojej reakcji..:( przytyków otoczenia itp itd.
Dlatego mam dola czuje się winna ...:(

Do góry