reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Belle ja mam apteke zaraz w bloku na dole, ale też nie ide kupowac tam, tylko przez Internet, bo widze już drwiace miny farmaceutek :/

Marzycielka owulacja idelana na staranka

Leeleeth trzymam kciuki za testowanie

Ja w ogole raczej nie mówię nikomu, ze sie staramy. A jak juz to mówię, ze ja wolalabym chlopca, bo mam całą wyprawkę i dla synka chce brata do zabaw. Ludzie to zazdrosne bestie i beda "czarowac" zeby nie bylo tak jak chcę :p, więc moze będzie z tego dziewczynka ;)

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Mikallo a poza czasem współżycia to co jeszcze zmieniłaś przy staraniach o synka? Dieta? Suplementy?

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Dużo stresu, przytylam sporo, podjadanie, dieta niezdrowa (hipsy, coca cola i slodycze)
Suplementy to tylko olej z wiesiolka i nasiona hia. Odstawilam też przyprawy.
Mąż brał cynk i kwas foliowy a przed staraniami pił napój energetyczny.

Dieta byla minimum pół roku wczesniej bo tak samo wyszło :)

Dziewczyny ja mam dziś mega doła, chce wierzyć że jakimś cudem się udało z chłopcemi że ciąża wogole jest...
Ale im więcej czytam to tym bardziej wątpię, te nasze codzienne współżycia co prawda zupełnie mechaniczne i namiętności w tym nie było zdanej... Ale jak sobie pomyślę, że się udało i usłyszę se dziewczynka to mi już tak dziwnie :( ja wiem jak to drzmi, jeszcze moja siostra ciotrczna która ma parke wczoraj była u mnie i ona wie że wogole chcemy 3cie dziecko i oboje z mezem stwierdzili że u nas na bank będzie dziewczynka i hahaha że 3 dziewczynki i hahaha jakie to śmieszne. Oczywiście ja jestem spokojna i wesoła osoba ale do czasu i odpowiednio się zrewanzowalam, pewnie się obraził bo wyszli w 15' później i barszo dobrze! Ale fakt, że to mnie tak cholernie sprowadzilo na ziemię, no miałam świeczki w oczach i musiałam sobie odpocząć w pokoju...

Ehhh muszę się zresetować chwilę od tego wszystkiego bo nie ukrywam że aż mi serce ścisło...

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)
Nie przejmuj się kuzynką, dziwna z niej osoba :/ Twoje pragnienie syna jest zupelnie zrozumiałe i olej wszystkich co myślą inaczej ;)

Mihasia ja tez przy trzecim się takimi tekstami zabezpieczyłam. Ale niestety to nie zawsze pomaga. Ale taktyka myśle dobra hehe
Luisa to aspiryna a bardziej acard bo ma mniejsza dawkę. Baby aspirin ma chyba 80 mg tyle co acard. Ja brałam aspirynę po poronieniu od lekarza przepisana.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

1518279063-fa85c2a9156466a0-aaaaaa.jpeg

Dolny dzisiejszy , gorny 2 dni temu, ktos cos ?

To tzw evap ?

Zgłupiałam..!!

Dziewczyny dziękuję za każde slowo otuchy :)
Ja na chwilę muszę odsapnac...
Dziś byli u mnie znajomi męża, maja córkę (z wpadki) a teraz co, za 2msc syn też z wpadki...

Poprostu za dużo dla mnie. Mam ciężki dzień i już w nic nie wierzę a nawet mam takiego doła że jestem wręcz pewna że na 99% będzie dziewczynka. Wogole dziś 10dpo a mnie nadal pika ciągnie boli, przecież nawet jeśli to implementacja to nie trwa kurde 3 dni?! Ja nie rozumiem NIC, test owu cały czas pozytywny test ciążowy negatywny... A nie ukrywam, że liczyłam na to, że będzie też pozytyw i jakoś tak sobie wmowilam że jak będzie wcześniej to znaczy że będzie chłopak...
Acha i news z dziś smsem z zdjęciem usg brat o którym Wam pisałam że ma parke - znów są w ciąży, znów nieplanowsne i jak znów będzie chłopak to się porycze jak Boga kocham...
(nie napisałam wam, ja mam 1 siostrę rodzona, a 2braci adoptowanych - bardzo długa historia...)

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

@kinga_z1 jeszcze gdzieś czytałam o piciu energetyków przed stosunkiem to przyspiesza ponoć plemniory, wiec te mniejsze maja niejako
Większe szanse

A jakie irygacje robisz?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Tak tak pamiętam o energetyku przed także włączę. I chyba kawa też przed dobrze działa?
Irygacje to będę robiła na kilka godzin przed z wody z sodą. Moje ph śluzu płodnego nie przekracza 5 :( raz wyczytałam o irygacjach zwiększających ph no i spróbowałam i faktycznie 8 jak się patrzy było. Tylko wcześniej trzeba zrobić bo później cała ta woda musi wypłynać do seksu.... No i jeszcze dodatkowo żel Pre Seed mam nadzieję, że pomoże... ehh.... Bonyyyy tyle kombinacji a ja nawet nie umiem wyobrazić sobie tego chłopca, ja chyba zeszłabym ze szczęscia, naprawdę... :)

reklama
Kinga z cola uważaj bo ona zakwasza i niby na dziewczynkę

No ja ci mogę powiedzieć Ze w tym okresie jedliśmy dużo chipsów, kubełek kfc itp itd
Cola dla męża nie? Kurcze a ja cały czas byłam pewna że tak i nawet nie krzyczałam że pije to świństwo.... Ja nie piję bo nie lubię, za to frytki solone, chipsy są i już naprawdę czasem patrzeć na nie nie mogę....:(

Do góry