reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Belle ja mam apteke zaraz w bloku na dole, ale też nie ide kupowac tam, tylko przez Internet, bo widze już drwiace miny farmaceutek :/

Marzycielka owulacja idelana na staranka

Leeleeth trzymam kciuki za testowanie

Ja w ogole raczej nie mówię nikomu, ze sie staramy. A jak juz to mówię, ze ja wolalabym chlopca, bo mam całą wyprawkę i dla synka chce brata do zabaw. Ludzie to zazdrosne bestie i beda "czarowac" zeby nie bylo tak jak chcę :p, więc moze będzie z tego dziewczynka ;)

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Mikallo a poza czasem współżycia to co jeszcze zmieniłaś przy staraniach o synka? Dieta? Suplementy?

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Dużo stresu, przytylam sporo, podjadanie, dieta niezdrowa (hipsy, coca cola i slodycze)
Suplementy to tylko olej z wiesiolka i nasiona hia. Odstawilam też przyprawy.
Mąż brał cynk i kwas foliowy a przed staraniami pił napój energetyczny.

Dieta byla minimum pół roku wczesniej bo tak samo wyszło :)

Dziewczyny ja mam dziś mega doła, chce wierzyć że jakimś cudem się udało z chłopcemi że ciąża wogole jest...
Ale im więcej czytam to tym bardziej wątpię, te nasze codzienne współżycia co prawda zupełnie mechaniczne i namiętności w tym nie było zdanej... Ale jak sobie pomyślę, że się udało i usłyszę se dziewczynka to mi już tak dziwnie :( ja wiem jak to drzmi, jeszcze moja siostra ciotrczna która ma parke wczoraj była u mnie i ona wie że wogole chcemy 3cie dziecko i oboje z mezem stwierdzili że u nas na bank będzie dziewczynka i hahaha że 3 dziewczynki i hahaha jakie to śmieszne. Oczywiście ja jestem spokojna i wesoła osoba ale do czasu i odpowiednio się zrewanzowalam, pewnie się obraził bo wyszli w 15' później i barszo dobrze! Ale fakt, że to mnie tak cholernie sprowadzilo na ziemię, no miałam świeczki w oczach i musiałam sobie odpocząć w pokoju...

Ehhh muszę się zresetować chwilę od tego wszystkiego bo nie ukrywam że aż mi serce ścisło...

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)
Nie przejmuj się kuzynką, dziwna z niej osoba :/ Twoje pragnienie syna jest zupelnie zrozumiałe i olej wszystkich co myślą inaczej ;)

Mihasia ja tez przy trzecim się takimi tekstami zabezpieczyłam. Ale niestety to nie zawsze pomaga. Ale taktyka myśle dobra hehe
Luisa to aspiryna a bardziej acard bo ma mniejsza dawkę. Baby aspirin ma chyba 80 mg tyle co acard. Ja brałam aspirynę po poronieniu od lekarza przepisana.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

1518279063-fa85c2a9156466a0-aaaaaa.jpeg

Dolny dzisiejszy , gorny 2 dni temu, ktos cos ?

To tzw evap ?

Zgłupiałam..!!

Dziewczyny dziękuję za każde slowo otuchy :)
Ja na chwilę muszę odsapnac...
Dziś byli u mnie znajomi męża, maja córkę (z wpadki) a teraz co, za 2msc syn też z wpadki...

Poprostu za dużo dla mnie. Mam ciężki dzień i już w nic nie wierzę a nawet mam takiego doła że jestem wręcz pewna że na 99% będzie dziewczynka. Wogole dziś 10dpo a mnie nadal pika ciągnie boli, przecież nawet jeśli to implementacja to nie trwa kurde 3 dni?! Ja nie rozumiem NIC, test owu cały czas pozytywny test ciążowy negatywny... A nie ukrywam, że liczyłam na to, że będzie też pozytyw i jakoś tak sobie wmowilam że jak będzie wcześniej to znaczy że będzie chłopak...
Acha i news z dziś smsem z zdjęciem usg brat o którym Wam pisałam że ma parke - znów są w ciąży, znów nieplanowsne i jak znów będzie chłopak to się porycze jak Boga kocham...
(nie napisałam wam, ja mam 1 siostrę rodzona, a 2braci adoptowanych - bardzo długa historia...)

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

@kinga_z1 jeszcze gdzieś czytałam o piciu energetyków przed stosunkiem to przyspiesza ponoć plemniory, wiec te mniejsze maja niejako
Większe szanse

A jakie irygacje robisz?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Tak tak pamiętam o energetyku przed także włączę. I chyba kawa też przed dobrze działa?
Irygacje to będę robiła na kilka godzin przed z wody z sodą. Moje ph śluzu płodnego nie przekracza 5 :( raz wyczytałam o irygacjach zwiększających ph no i spróbowałam i faktycznie 8 jak się patrzy było. Tylko wcześniej trzeba zrobić bo później cała ta woda musi wypłynać do seksu.... No i jeszcze dodatkowo żel Pre Seed mam nadzieję, że pomoże... ehh.... Bonyyyy tyle kombinacji a ja nawet nie umiem wyobrazić sobie tego chłopca, ja chyba zeszłabym ze szczęscia, naprawdę... :)

reklama
Kinga z cola uważaj bo ona zakwasza i niby na dziewczynkę

No ja ci mogę powiedzieć Ze w tym okresie jedliśmy dużo chipsów, kubełek kfc itp itd
Cola dla męża nie? Kurcze a ja cały czas byłam pewna że tak i nawet nie krzyczałam że pije to świństwo.... Ja nie piję bo nie lubię, za to frytki solone, chipsy są i już naprawdę czasem patrzeć na nie nie mogę....:(

Do góry