reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczynki mam pytanko :)
Mówią żeby odstęp między kolacja a śniadaniem był 14-16h
Skoro jem kolacje o 18.00 to śniadanko wypada o 10.00 . A co w sytuacji jeśli wstaje o 9.00? Można jeść o tej 10?:) wtedy to raczej nie jest późne śniadanie ale odstęp zachowany ...

reklama
Dziewczyny, ja teraz mogę potwierdzić ze w moim przypadku synowie było z dużego uniesienia [emoji7] pamietam meeeeega orgazm przy płodzeniu drugiego syna, wiec przy dużej ilości śluzu, dużej prędkości plemników, spermy cały material znalazł się szybko przy jajeczku. Przy pierwszym synie był 1 stosunek w dni płodne, przy drugim już 2. Dlatego osobiście nadal będę się trzymała wersji mało żyznej gleby-czytaj.malo śluzu, bez orgazmu, 1 przytulanko w dni płodne i może akurat szczęście dopisze i trafi się cora.
Leeleth, Miciurka testujecie?
Marzycielka, mam nadzieje ze zdarzyliscie zadzialac i teraz tylko czekac na rezultaty akcji [emoji110]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny ja mam dziś mega doła, chce wierzyć że jakimś cudem się udało z chłopcemi że ciąża wogole jest...
Ale im więcej czytam to tym bardziej wątpię, te nasze codzienne współżycia co prawda zupełnie mechaniczne i namiętności w tym nie było zdanej... Ale jak sobie pomyślę, że się udało i usłyszę se dziewczynka to mi już tak dziwnie :( ja wiem jak to drzmi, jeszcze moja siostra ciotrczna która ma parke wczoraj była u mnie i ona wie że wogole chcemy 3cie dziecko i oboje z mezem stwierdzili że u nas na bank będzie dziewczynka i hahaha że 3 dziewczynki i hahaha jakie to śmieszne. Oczywiście ja jestem spokojna i wesoła osoba ale do czasu i odpowiednio się zrewanzowalam, pewnie się obraził bo wyszli w 15' później i barszo dobrze! Ale fakt, że to mnie tak cholernie sprowadzilo na ziemię, no miałam świeczki w oczach i musiałam sobie odpocząć w pokoju...

Ehhh muszę się zresetować chwilę od tego wszystkiego bo nie ukrywam że aż mi serce ścisło...

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

Szczypiorkowa owszem zdarzają się przypadki zajścia w ciążę z synkiem z przed owu i w owu w córka. Czasem kobiety myślą że zaszły w ciążę przed owu choć nie miały bladego pojęcia kiedy owu w ogóle była
Ale co chce powiedzieć, że żadna ze świadomych staraczek nie będzie się starać o córeczkę w owu, a o chłopca 5dni przed owu. A reszta to już i tak loteria.
@Mikallo hehe dokładnie : )
I pewnie nadal bede tu sama jak kotwica, gdy już wszystkie staraczki o synka będa go tulić w ramionach :) bo ja to nie wiem czy w ogóle spróbujemy strac sie o dziecko.
A tobie kochana już nie wiele zostało skup się i wypuścić dzieciątko na wolność [emoji170]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Szczypiorkowa nie stresuj się kochana.szanse są wg mnie ciagle 50/50. Wczoraj miałam mętlik w głowie ale cóż... suplementy już jadą także nie ma odwrotu;) ale nadal wiem ze szanse to 60/40 może przy suplementacji itp.

Najwyżej się zamienimy ;) bo u mnie siusiaków na potęgę

Szczypiorkowa no niestety... Każda z nas doznała głupiego komentarza, ludzie bez pomyślunku pieprzą co im ślina na język przyniesie. Dlatego bardzo dobrze że jej dogadałaś, może kuzynka zacznie już myśleć.

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Szczypiorkowa, nie martw się! Ja po ciąży biochemicznej miałam taką ogromną potrzebę zajścia w ciążę, ze też staranki były mechaniczne. Nie mogłam o niczym innym myśleć i się wyluzować. Mąż do mnie mówił, ze czuje sie tylko jak robot do robienia dzieci ;) Jak juz zaszłam w upragnioną ciążę wszystko wróciło do normy [emoji16]

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ja mam dziś mega doła, chce wierzyć że jakimś cudem się udało z chłopcemi że ciąża wogole jest...
Ale im więcej czytam to tym bardziej wątpię, te nasze codzienne współżycia co prawda zupełnie mechaniczne i namiętności w tym nie było zdanej... Ale jak sobie pomyślę, że się udało i usłyszę se dziewczynka to mi już tak dziwnie :( ja wiem jak to drzmi, jeszcze moja siostra ciotrczna która ma parke wczoraj była u mnie i ona wie że wogole chcemy 3cie dziecko i oboje z mezem stwierdzili że u nas na bank będzie dziewczynka i hahaha że 3 dziewczynki i hahaha jakie to śmieszne. Oczywiście ja jestem spokojna i wesoła osoba ale do czasu i odpowiednio się zrewanzowalam, pewnie się obraził bo wyszli w 15' później i barszo dobrze! Ale fakt, że to mnie tak cholernie sprowadzilo na ziemię, no miałam świeczki w oczach i musiałam sobie odpocząć w pokoju...

Ehhh muszę się zresetować chwilę od tego wszystkiego bo nie ukrywam że aż mi serce ścisło...

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)
Szczypiorkowa, ja wierzę że Ci się udało i będzie syn. Ale...prawda jest taka ze zaczynając starania musimy też z tylu głowy mieć że faktycznie może być to odmienna płeć niż ta planowana... Wiem co czujesz bo ja pewnie tak samo pragnę syna jak Ty. A trzy dziewczynki to wiesz...Ja mam 2 siostry. Nie mam brata więc się nie wypowiem ale z siostrami mam super kontakt i nie wyobrażam sobie innej wersji. Moja mama oczywiście też chciała chłopca ale ma nas trzy u mówi że jest teraz bardzo szczęśliwa. Dziewczynki też są fajne. A ludzie są okrutni śmiejąc się bo im się "udało" miec parę. Tylko to różnie w życiu później bywa. Kiedyś już pisałam tutaj jak mojej sąsiadki znajomi też mieli 3 córki u ciśnienie na syna. Udało się za czwartym razem. Córki te "niechciane" piękne wykształcone na poziomie a syn od więzienia do więzienia za jakieś czarne machloje. I nie wiem czy teraz tacy dumni są. Życie pisze różne scenariusze.

Ale Ty głowa do góry. Wierzę że Ci się udało a do tego będzie chłopiec. Zobaczysz! Moja intuicja rzadko się myli.
Co do siebie mam wątpliwości i czuje porażkę ale u Ciebie będzie boy! [emoji4]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oj szczypiorkowa ja to co chwile słucham. Do teraz każdy kto nie wie mówi odrazu „to co teraz córka”. Nie chciałabyś widzieć ich min jak mówię ze chłopak. Normlanie mnie krew zalewa ze ludzie aż tak pokazują co myślą! Moja współpracownica ostatnio to za głowę się chwyciła i zaczęła kiwać na boki. Ah już nie mam sił się wkurwiac.......
nie schizuj się tak jeszcze przed ciąża bo jeszcze jak na złość życie pokaże Ci rożny scenariusz. Ja mam dwa poronienia za sobą przed ta ciąża i uwierz lepiej za dużo o tym nie myśleć bo się nie oszukujmy- zdrowie i tak najważniejsze mimo wszystko. Załamke możemy mieć jakby się okazało ze chore- a to tez nie mamy na to niestety wpływu.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry