reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Kitqa, słodycze uwielbiam i jem codziennie-zawsze cukiereczek ciasteczko wchłonie;) ale nie go żeby cała masę,bo ograniczam się zwłaszcza przy dzieciach staram się slodyczynie jeść, jeśli już to w weekend [emoji51]
Leeleth, szkoda, liczyłam ze u Ciebie już w tym cyklu zaskoczy.
Ale grunt ze jest kolejny cykl już z planem [emoji123]
Luisa, może tak jest ze gdybyśmy nie kombinowała to udałoby się z córkami. Czasami można wręcz przedobrzyć. Chociaż ja trzymam się tego ze jednak chce zrobić inaczej niż w poprzednich ciążach.
Ja największe nadzieje pokładam w Lukrecji, szyszkach ale tez dodatkowo w OLE ;)
Szczypiorkowa, ja dałam radę zjeść 3 paczki. Ale z rana tylko jedna kanapeczką, na obiad te pączusie, kolacja już fryteczki z rybka i warzywami na parze. I plan poszedł się ...
Luisa, tez mam te testy i bardzo różnie wychodzą. Ja im do końca nie ufam.
Miciurka, my tu takie podjadanie twoim testowaniem a tu dalej trzeba czekac. Rozumiem Cię, zatem powodzenia jutro. Dzieli za sciage, sporo z tych czynników namacalnych realizuje wiec podbudowała mnie z samego rana ;)
Wiecie moja kumpela zajadała się zawsze podczas śniadań owsianka z bananami, owszem ma 2 chłopaków ale tez córeczkę. Twierdzi, ze nic nie kombinowała z planowaniem płci.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

1518166637-faec37d96df59cd4-aaaaaa.png

O matko jak ciężko utrzymać białko w ryzach. Najgorszy problem mam z obiadem. Co wy jecie? Ja dzisiaj postawilam na warzywa na patelnie, ale nie wiem czy to dobry trop

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wczoraj zjadłam kasZe gryczana z odrobina tuńczyka i serka topionego

Wcześniej ryż z jabłkiem

A dziś zjem kupne kopytka/kluseczki na wodzie

Dziewczyny możecie spokojnie 3 posiłki. Ja jak nie umiałam kcal wyrobić to winko wieczorem czy jakieś żelki. Ilość tłuszczy protein i te kcal to rekomendacje WHO także nie jest to napewno niezdrowe.
Luisa No to może ze drugi poród. Jamialam lipę ostatnio bo syn postanowił sobie wyjsc z rączka na głowie [emoji33]
Marzycielka dokładnie zgadzam się, mamy to co mamy mieć i ja sama nie jestem przekonana czy to wogole coś daje. Jak wszystkie znajome maja parki tak naprawdę nic nie kombinując. A ja drugi syn na shattlesa i dupa i teraz to wogole hardcore. Ale waśnie jak Belle pisze dla spokoju ducha wdrazylam wszystko. Bo u mnie naprawdę jedna dziewczynka na 12 chłopców w rodzinie!! Także cudem by było naprawdę mieć ta córkę i pewnie bym wierzyła w to wszystko gdyby się udało.
Kitqa ja miałam kompletnie inne diety przy synach i z tego co pamietam bardzo mało słodyczy
Kitqa herbata zielona mega chłopczykowa a kawa na córkę. LE dieta tez bazuje na tym niskim cukrze tak naprawdę. Bo jedząc mało g protein nie utrzyma nam się cukier długo tak naprawdę.

Imama masz racje. U mnie w rodzinie tez sami chłopcy. Dziewczynka byłaby pierwsza od chyba 40 lat w rodzinie męża. Jak nie więcej.

A to liczy sie os strony męża? Bo u mojego męża same chlopaki i tylko jedna dziewczyna, ale 3 chłopaków pierworodnych pozniej dziewczynka jako druga i chłopiec ostatni. My obydwoje jedynacy a u mnie w rodzinie wiecej dziewczyn. Jest jakas teoria na to [emoji41]?

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

Chyba nie ma teorii. Ale po prostu u nas dziewczynka to jak trafienie w totka. Od strony męża sami chłopcy, czuje się skazana na szorty i piłkę nożna ha ha ha

reklama
Mihasia od str taty sami chłopcy i córka, od str męża brat ma dwóch synów. Siostra ma owszem dwie córki ale to myśle od faceta zależy bo mi się to zgadza w analizach rodzin znajomych. U mnie od mamy to typowo mieszane- każdy ma parke, tylko brat mamy ma dwóch synów ale jednen teraz spodziewa się córki. Ja myśle ze genetyka męża tu gra role mimo to i dlatego mojego tak faszerowałam suplementami- 7 miesięcy brania jakby nie bylo

Do góry