reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@belle81 właśnie tak sobie myślałam że utrzymywanie wysokiego stężenia cukru w krwi sprzyja poczęcia chłopca. Ale już tu mi się @leeleth włamała... Wiem że nie możliwe bedzir aby 100 proc przypadkow wskazań 'na chłopca' było za moją teoria. Ale kurcze co tak patrzę na mamy chłopców które znam to z namiętnościa zajazdy słodkie.
Piją kawę i słodkie. To się powtarza i nie jedzą że tak się wyrażę 'dobrze' czyli omijają posiłki i kupują obiady na mieście i pyk a potem ciasteczko :)

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny o ktorej wy watajecie :)?! Czy wasze dzieci wam nie daja spac [emoji23][emoji85] ;) ja to ciagle nie wyspana chodze , hah , i tym bardziej zmeczona

Zawiode was dzis nie testuje tylko jutro , jak ma cos byc to moze bedzie,apka mi pokazuje niby 3 dni do okresu ?! Ja mysle ze 2 po moich obliczeniach ..ciekawe

Ana - gratulacje jeszcze raz sliczna jest - pyzunia ;) hihi

Od razu mowie ja lubie slpdycze czesto podjadalam i mam chlopcow, moze cos z ta glukoza jest na rzeczy

Tak leleeth bardzo byn chciala złapac ten wolny ciazowy dziewczynkowy brzuszek !

Jeszcze wam wysle z innego forum taka sciaga szybka na dziewczynke ;)

1518163974-c72a38af8090cd11-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

@belle81 właśnie tak sobie myślałam że utrzymywanie wysokiego stężenia cukru w krwi sprzyja poczęcia chłopca. Ale już tu mi się @leeleth włamała... Wiem że nie możliwe bedzir aby 100 proc przypadkow wskazań 'na chłopca' było za moją teoria. Ale kurcze co tak patrzę na mamy chłopców które znam to z namiętnościa zajazdy słodkie.
Piją kawę i słodkie. To się powtarza i nie jedzą że tak się wyrażę 'dobrze' czyli omijają posiłki i kupują obiady na mieście i pyk a potem ciasteczko :)

Podpinam się pod twoją teorię. Jest całkiem sensowna.
A Leeleeth to wyjątek od reguły ;)

Luisa2018 cukier szybko rośnie i szybko spada, tak samo jest z kofeina na wykresie. Dlatego jak już się je słodkie to trzeba cały czas podjadac aby stężenie cały czas utrzymywało się na tym samym poziomie.
Dlatego na pobudzenie lepiej pić zielona herbatę, choć po jej wypiciu na efekt pobudzenia trzeba długo czekać ale za to utrzymuje się przez długi czas na wykosim poziomie(nie spada tak szybko jak kawa) : ) tyle z żywności hehe

Kitqa czyli na dziewczynkę lepiej w sumie mieć wzrosty i spadki ? Kawa itp?

A na chłopca podjadać i ciagle prosta linie? Zielona herbata itp?

To jest czarna magia haha

Ja od zawsze uwielbiam slodycze i generalnie co to niezdrowe typu pizza itd. Mam oczywiscie synka, przed ciążą jadlam obfite śniadania z owsianki z czekolada ;)
Leeleeth super pomysł z nowym wątkiem o dietach i przykladowych daniach. Bo jestem ciekawa co Wy jecie.
Luisa2018 możemy sobie przybić piątkę, też mam wahania nastrojów. Raz sobie mysle, troche potrzymam diete i dlaczego ma sie nieudać a innego razu czuje, ze i tak nie dam rady tego skrupulatnie robic i bedzie drugi synek...

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Luisa2018 cukier szybko rośnie i szybko spada, tak samo jest z kofeina na wykresie. Dlatego jak już się je słodkie to trzeba cały czas podjadac aby stężenie cały czas utrzymywało się na tym samym poziomie.
Dlatego na pobudzenie lepiej pić zielona herbatę, choć po jej wypiciu na efekt pobudzenia trzeba długo czekać ale za to utrzymuje się przez długi czas na wykosim poziomie(nie spada tak szybko jak kawa) : ) tyle z żywności hehe

Dlatego odstawienie i kawy i cukru tak "boli" i jest nie fajne dla organizmu.

Do góry