reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Anufifi tak zrób :tak: ja już nie wiem czy tym testom wierzyć.....zastanawiam się czy jeśli czeka mnie kolejny cykl starań (jejku mam nadzieję że nie....) to czy znowu na monitoring lecieć czy testom zaufać...jakby nie było różnica w cenie jest...ale czego się nie robi dla fasolki....oby tylko przyszła...no i na monitoringu widac na 100% co się dzieje
A Ty Anufifi każy z dotychczasowych cykli monitorowalas?? Czy testy?

reklama
pierszwszy na testach ...ale sie wkurzyłam na nie i drugi na sluzie...od trzeciego na monitoring...
Ja nie ufam całkiem tym testom ale wiem napewno ze jak cykl bezowulki to drugiej kreski byc nie powinno i to mnie zastanawia....ehhhh...

No nie powinno...tak jak mówisz....ja to się wkurzałam tylko robieniem tych testów, codziennie wypatruj czy już mocniejsza kreska czy nie, a może jutro będzie mocniejsza, a może już słabsza, itd itd .....wrrr..:wściekła/y: nie mówiąc już że chyba 2 cykle temu na teście ciążowym miałam drugą słabą kreskę....
a tak monitoring, bez stresu czy coś źle zinterpretuje, kawa ja ławę, jasne wszystko podane na tacy...człowiek sobie niepotrzebnie głowy myślami nie zaprząta tylko jest pod opieką specjalisty który się na tym zna...
Szkoda że nie mogę Ci pomóc, bo nie wiem dlaczego wyszła ta druga kreska...:confused::baffled:

A którego dnia , przy Twoich jak widzę 28dniowych cyklach, masz zwykle owulkę??

Do przedostatniego cyklu miałam 30-31 dniowe czasem i 35 sie zdarzył ...owulki miałam 17-19 dc...a ostatnie miesiące nie miałam bo pęcherzyk nie pekał więc wszystko pokręcone ...nie ma sie na czym oprzec ...ostatni cykl miałam 26 dniowy !!! po tym zastzryku i dupku...i bądź tu mądra ...z każdym kolejnym cyklem jestem głupsza...:dry::baffled::confused:

Ale to znaczy że może ten cykl jest własnie długi i może dlatego pęcherzyki były niewielkie, może teraz będzie owulka! Skoro takie masz rozbieżności w długości cyklu. Moim zdaniem trzeba to koniecznie sprawdzić :tak:

Nie wariuj kochana tylko bądź dobrej myśli! Nie chce Ci dawac złudnych nadziei, ale obiektywnie, przy tak różnych cyklach, wszystko może się zdarzyć, prawda? No nie wie, postaraj się o tym nie myślec i wyluzowac, a co ma być to będzie, jutro się przekonasz :tak:;-)

Ja tu wprawdzie nie jestem żadnym specem od tych tematów, ale tak mi się wydaje po prostu, takie jest moje zdanie...choć moge się oczywiście mylić....

Dobra Pyszczku kochany to ja lepiej ide spać coby sie nie nakręcic za bardzo...a poza tym czeka mnie kolejny dzien z cyklu " gniazdko na antresoli" jutro jedziemy po materac i lampe ...wiec weekend na nowym :):-D:-D, a przy tym generalne porządki wiec musze siły zbierac ....
Dzikękuję Ci bardzo za towarzystwo i zyczę miłej nocki

Ja tez zmykam, bo dzisiaj M wcześniej wraca, zaraz ma być, więc ide czynić obowiązki żony i pani domu :) :-D heheh..
Ja tez Tobie życzę dobrej nocki i dużo energii na jutro!
I nie ma za co dziękować, naprawdę :zawstydzona/y:;-):-D
Papatki do jutra, daj znać co i jak z testem :tak:

reklama
To czekamy ANUFIFI na wieści, co poranny test powie :tak: Nigdy nic nie wiadomo... Natura często potrafi nas zaskoczyć, wbrew medycznym teoriom... :tak::tak:

Kolorowych Snów.. ja też zmykam do łóżeczka, po stosunkowo;-)udanym wieczorku :-)

Do góry