reklama
No jestem trochę zawiedziona [emoji6]
Ale będzie co ma być [emoji6]
Czekam na @ i nie będę płakać jak nie przyjdzie [emoji23]
Idę robić krem z pszenicy [emoji6][emoji23][emoji23][emoji23]
Wyglada jak [emoji90]ale smakuje obłędnie
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ale będzie co ma być [emoji6]
Czekam na @ i nie będę płakać jak nie przyjdzie [emoji23]
Idę robić krem z pszenicy [emoji6][emoji23][emoji23][emoji23]
Wyglada jak [emoji90]ale smakuje obłędnie
Ostatnia edycja:
Imama
Fanka BB :)
Gosica No Ty to chudzinka! Powinnaś 1200-1500 jeść bo już wagę i BMI masz niskie. Ale pewnie nawet tego i tak już nie przekraczać. Problem jest właśnie jak długo się stara człowiek to wtedy widomo waga już nie będzie spadać. Ale niskie BMI jest dziewczynkowe.
Ogólnie powinno się zaczynać od 1500-1800 kcal i zobaczyć czy się chudnie. Tak bym zrobiła Mihasia właśnie. Poniżej 1500 to naprawdę chude osoby powinny robić.
Gosica powinnaś jeść więcej pustych kcal takich jak węglowodany. A np ktoś kto ma PCOS skupić powinien się na owocach i warzywach i jeść 2-3 posiłki pełno ziarniste (bułki czy tam makaron itd pełnoziarnisty)
40-50 g protein. Nie powinno się jesc niżej. 20-30% kcal z tłuszczu na dzień to Ok 30-60 g tłuszczu. Zależy ile kcal.
Wiadomo zacząć od górnych norm i wtedy patrzeć czy waga spada jak nie to zmniejszyć jak tak to zostawić. Jak już się ma niska wagę to trzeba to poprostu Gosica myśle utrzymać.
Ogólnie powinno się zaczynać od 1500-1800 kcal i zobaczyć czy się chudnie. Tak bym zrobiła Mihasia właśnie. Poniżej 1500 to naprawdę chude osoby powinny robić.
Gosica powinnaś jeść więcej pustych kcal takich jak węglowodany. A np ktoś kto ma PCOS skupić powinien się na owocach i warzywach i jeść 2-3 posiłki pełno ziarniste (bułki czy tam makaron itd pełnoziarnisty)
40-50 g protein. Nie powinno się jesc niżej. 20-30% kcal z tłuszczu na dzień to Ok 30-60 g tłuszczu. Zależy ile kcal.
Wiadomo zacząć od górnych norm i wtedy patrzeć czy waga spada jak nie to zmniejszyć jak tak to zostawić. Jak już się ma niska wagę to trzeba to poprostu Gosica myśle utrzymać.
Gosica
Imama, dzięki za odp. pocieszyłas mnie ze bmi jest dziewczynkowe chociaż praktycznie moja waga od lat jest taka sama. Wydaje mi się ze jem OK. 1800kcal, ale ponizej 1500 to mogę nie dać rady ;( wszystko przez to podjadanie [emoji19]a puste węglowodany to co masz na myśli? Tez makaron? Mało jem tłuszczu, poza tym zawsze cholesterol miałam ponizej normy i lekarka kazala mi jeść dużo masła [emoji12]
Imama
Gosica właśnie ryż, makaron, pieczywo tylko białe nie pełnoziarniste. Ja lata to jadłam właśnie wszystko pełnoziarniste a przed ciąża przerzuciłam się na białe pieczywo. O dziwo chudłam i tak.
Ja na twoim miejscu już dieta bym się nie przejmowała. Tylko ewentualnie weź jedz większe posiłki żeby nie podjadać żeby ten cukier mógł spaść pomiędzy posiłkami.
Marzycielka, Biedronka a Wy jak tam?
Ja na twoim miejscu już dieta bym się nie przejmowała. Tylko ewentualnie weź jedz większe posiłki żeby nie podjadać żeby ten cukier mógł spaść pomiędzy posiłkami.
Marzycielka, Biedronka a Wy jak tam?
szczypiorkowa12345
Ta dieta chłopieca jest genialna [emoji23]Imama, dzięki. Postaram sie jeść więcej podczas głównych posiłków. na szczęście sporo jem makaronów, pizzy. Tylko tez jem dużo warzyw i owoców. Czy mam je jednak ograniczać?
* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna
szczypiorkowa12345
Dziewczyny odważyłam się kupić... Jeju ja tak chce cały czas... [emoji7]
reklama
belle81
Ha,ha. Widzę że jesteś już przygotowana
Dziewczyny odważyłam się kupić... Jeju ja tak chce cały czas... [emoji7]