reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Szczypiorkowa, trzymam kciuki aby się powiodło. Swoją droga niektore z tu z nas marza o babińcu [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Dziękujemy :) u nas znów każdy po ciuchy marzy o choć jednym potomka płci męskiej :) choć wiadomo że cieszyć będziemy się z każdego dziecka :)

My na dziewczynkę planując poprostu poszliśmy na valosc jak tylko wiedziałam że mogę mieć dni płodne naprawdę bez absolutnie żadnego liczenia testów i dat totalny żywioł i swoboda :) podobno trudniej trafić w dziewczynkę ale u nas w rodzinie jakoś odwrotnie

reklama
Szczypiorkowa, u mnie w rodzinie tez spora przewaga dziewczynek. U męża z kolei sporo chłopaków i myśle ze strona męża przeważyła ze mamy 2 synów [emoji6]

Dzień dobry. Dzisiaj mam 7 dpo, chyba w poniedziałek zatestuje. Nie wiem co się dzieje, ale cały poranek boli mnie lekko podbrzusze i miałam bolące kucie najpierw lewego jajnika, a teraz pobolewają oba. Nie chce sobie niczego wkręcać, ale miałyście przed ciąża tego typu objawy?

Ostatnia edycja:
Dzień dobry. Dzisiaj mam 7 dpo, chyba w poniedziałek zatestuje. Nie wiem co się dzieje, ale cały poranek boli mnie lekko podbrzusze i miałam bolące kucie najpierw lewego jajnika, a teraz pobolewają oba. Nie chce sobie niczego wkręcać, ale miałyście przed ciąża tego typu objawy?

W tej ciąży tak miałam a na dwa dni przed @ bóle typowe miesiączkowe i lało sie sie mnie. Wciąż latałam sprawdzić czy to @
Trzymam kciuki i czekac na test niecierpliwie [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

atdc9vvjktz16vlw.png

Gosica ja też miałam objawy typowo na okres a okazało się że to ciąża:) także może to dobry znak:)

A mi tak jest szkoda tego cyklu. Wczoraj byłam u gina. Piękny pęcherzyk 17mm. Testy owu wyszły wczoraj pozytywne, teraz przed chwilą też, czuję że ten cykl mógłby być mój:) tylko mój endo zabronił, bo to tsh takie wysokie...:((( pół roku przygotowań, czytania, a od 3 mcy suplementowania się i uważania na dietę a teraz nic z tego. Tak się nastawiłam na ten styczeń że strasznie mi ciężko.... Nawet obliczyłam sobie termin porodu to byłby 1 października....
Trzymam za Was kciuki dziewczyny

Leeleth, Kinga, dzięki. Czekam żarem na test. W poprzednich cyklach starankowych nie pamietam czegoś takiego.
Kinga, szkoda ze z tym tsh tak Ci się nakickalo. Ale nie ma co ryzykować. Zobaczysz moze jeszcze uda Ci się urodzić w 2018 czego Ci życzę [emoji4]

Leeleeth-to Emil robokop jakiś :D, po prostu bardzo chciał się urodzić :D, właśnie ż dostępu 5-7dni dużo chłopców więc ja wolę na styczeń już mam plan ułożony działań

Niemoc meza przez suple,

A Przy vitex chyba owu będzie szybciej

Gorligor-gratulacje :)! Jak to się stało :D -myslalam że się jeszcze nie staraliście

Szczypiorkowa- ja będę się starać na córkę metoda Baby Dust plus moje personalne ulepszenia ;) - Ale wg. Nich na syna 2 seksy jeden 24 godziny po pozytywnym teście a drugi na poprawkę 24hr pozniej - i naprawdę dużo dziewczyn ma tak że na chłopca naprawdę im wychodzi czyli reasumując dodatni test owu I starania 24 hr i 48 hr po pozytywnym , tylko musisz testować i policzyć te 24hr od tego najciemniejszego testu owu, najlepiej to mieć pojęcie kiedy ta owu po pozytywie występuje bo np u mnie 12-16h i już mam owu po pozytywie,

Gosica - jak tam, No to może jakaś implantacja się szykuje :D

Kinga- a kiedy będziesz miała możliwość starań ?mówił coś endo?szczerze powiem też nastawiona jestem na styczeń

Ja właśnie sobie zamówiłam testy owulacyjne - mąż mnie zabije albo mu nie powiem bo kupiłam trochę lepsze [emoji23], Ale te zielone one step też , tylko z nimi mam problem no zdaje się że ta kreska zawsze jest taka medium a później jeb od razu już dodatni , teraz wyliczylam średnia z ostatnich cykli i tak się będziemy starać ale obralam jeszcze inna technikę po przeczytaniu lasek które badały nasienie swoim męża 2 dni pod rząd i zawsze w ten drugi dzień była większa przewaga plemników xx było ich mniej ale ogólnie to 80% było xx a pierwsze sprawdzenie było 50/50, To my chyba polecimy tak że wymiana towaru 24hr przed staraniami a później jeden docelowy wyjdzie mi cut off 3 dni , a jak mi się coś przesunie to mega nerw będzie [emoji23]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka, nic endo nie mówił kiedy i ile to będzie trwało bo w tym momencie to sam chyba nie wie co ze mną zrobić bo mam mega głupie te wyniki bo i tsh wysokie i ft4 a powinno być tak że jak tsh wysokie to ft4 niskie i odwrotnie a u mnie jakiś dziki szał... Już nawet czytam przy jakim tsh zachodzi się w ciążę....może on panikuje za bardzo a mogłoby być jednak dobrze? co sądzicie? Miała któraś z Was poronienie (o ile zaszła przy podwyższonym tsh)??

Miciurka, no ja to wiesz, że za Twój styczeń trzymam kciuki;) bo tu nie może być inaczej niż dziewuszka, jakbyś nie robiła:)

Gorli, gratulacje, dołączam się do reszty:)

Szczypiorku, udało się męża zbałamucić wczoraj??:))

reklama
Gosica też mialam obajawy na okres, i ciągle jakiś śluz, myslalam że nadchodzi okres a tu ciąża :) także ten...;)
Kinga przykro mi jak nie wiem co. Pewnie te suplementy tak cię rozbroily, trzymaj się.

Jona22 dlatego ja mam metalik w głowie jeśli chodzi o czas zapłodnienia a płeć.
Teoria starań co dwa dni od okresu do owulacji na chłopca nie przemawia do mnie. Bo jak dla mnie plemniki dajmy na to 3dni przed owu mogą przetrwać i poczekać do owu (te dziewczynkowe) i to one mogą zapłodnic jajko niż te plemniki z sexu 1 dzień przed owu, a kolejny sex wypada po owu.
Więc to dla mnie metoda na dziewczynkę.
Niech mi to ktoś wytłumaczy :)

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry