reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Szczypiorkowa, trzymam kciuki aby się powiodło. Swoją droga niektore z tu z nas marza o babińcu [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Dziękujemy :) u nas znów każdy po ciuchy marzy o choć jednym potomka płci męskiej :) choć wiadomo że cieszyć będziemy się z każdego dziecka :)

My na dziewczynkę planując poprostu poszliśmy na valosc jak tylko wiedziałam że mogę mieć dni płodne naprawdę bez absolutnie żadnego liczenia testów i dat totalny żywioł i swoboda :) podobno trudniej trafić w dziewczynkę ale u nas w rodzinie jakoś odwrotnie

reklama
Szczypiorkowa, u mnie w rodzinie tez spora przewaga dziewczynek. U męża z kolei sporo chłopaków i myśle ze strona męża przeważyła ze mamy 2 synów [emoji6]

Dzień dobry. Dzisiaj mam 7 dpo, chyba w poniedziałek zatestuje. Nie wiem co się dzieje, ale cały poranek boli mnie lekko podbrzusze i miałam bolące kucie najpierw lewego jajnika, a teraz pobolewają oba. Nie chce sobie niczego wkręcać, ale miałyście przed ciąża tego typu objawy?

Ostatnia edycja:
Dzień dobry. Dzisiaj mam 7 dpo, chyba w poniedziałek zatestuje. Nie wiem co się dzieje, ale cały poranek boli mnie lekko podbrzusze i miałam bolące kucie najpierw lewego jajnika, a teraz pobolewają oba. Nie chce sobie niczego wkręcać, ale miałyście przed ciąża tego typu objawy?

W tej ciąży tak miałam a na dwa dni przed @ bóle typowe miesiączkowe i lało sie sie mnie. Wciąż latałam sprawdzić czy to @
Trzymam kciuki i czekac na test niecierpliwie [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

atdc9vvjktz16vlw.png

Gosica ja też miałam objawy typowo na okres a okazało się że to ciąża:) także może to dobry znak:)

A mi tak jest szkoda tego cyklu. Wczoraj byłam u gina. Piękny pęcherzyk 17mm. Testy owu wyszły wczoraj pozytywne, teraz przed chwilą też, czuję że ten cykl mógłby być mój:) tylko mój endo zabronił, bo to tsh takie wysokie...:((( pół roku przygotowań, czytania, a od 3 mcy suplementowania się i uważania na dietę a teraz nic z tego. Tak się nastawiłam na ten styczeń że strasznie mi ciężko.... Nawet obliczyłam sobie termin porodu to byłby 1 października....
Trzymam za Was kciuki dziewczyny

Leeleth, Kinga, dzięki. Czekam żarem na test. W poprzednich cyklach starankowych nie pamietam czegoś takiego.
Kinga, szkoda ze z tym tsh tak Ci się nakickalo. Ale nie ma co ryzykować. Zobaczysz moze jeszcze uda Ci się urodzić w 2018 czego Ci życzę [emoji4]

Leeleeth-to Emil robokop jakiś :D, po prostu bardzo chciał się urodzić :D, właśnie ż dostępu 5-7dni dużo chłopców więc ja wolę na styczeń już mam plan ułożony działań

Niemoc meza przez suple,

A Przy vitex chyba owu będzie szybciej

Gorligor-gratulacje :)! Jak to się stało :D -myslalam że się jeszcze nie staraliście

Szczypiorkowa- ja będę się starać na córkę metoda Baby Dust plus moje personalne ulepszenia ;) - Ale wg. Nich na syna 2 seksy jeden 24 godziny po pozytywnym teście a drugi na poprawkę 24hr pozniej - i naprawdę dużo dziewczyn ma tak że na chłopca naprawdę im wychodzi czyli reasumując dodatni test owu I starania 24 hr i 48 hr po pozytywnym , tylko musisz testować i policzyć te 24hr od tego najciemniejszego testu owu, najlepiej to mieć pojęcie kiedy ta owu po pozytywie występuje bo np u mnie 12-16h i już mam owu po pozytywie,

Gosica - jak tam, No to może jakaś implantacja się szykuje :D

Kinga- a kiedy będziesz miała możliwość starań ?mówił coś endo?szczerze powiem też nastawiona jestem na styczeń

Ja właśnie sobie zamówiłam testy owulacyjne - mąż mnie zabije albo mu nie powiem bo kupiłam trochę lepsze [emoji23], Ale te zielone one step też , tylko z nimi mam problem no zdaje się że ta kreska zawsze jest taka medium a później jeb od razu już dodatni , teraz wyliczylam średnia z ostatnich cykli i tak się będziemy starać ale obralam jeszcze inna technikę po przeczytaniu lasek które badały nasienie swoim męża 2 dni pod rząd i zawsze w ten drugi dzień była większa przewaga plemników xx było ich mniej ale ogólnie to 80% było xx a pierwsze sprawdzenie było 50/50, To my chyba polecimy tak że wymiana towaru 24hr przed staraniami a później jeden docelowy wyjdzie mi cut off 3 dni , a jak mi się coś przesunie to mega nerw będzie [emoji23]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka, nic endo nie mówił kiedy i ile to będzie trwało bo w tym momencie to sam chyba nie wie co ze mną zrobić bo mam mega głupie te wyniki bo i tsh wysokie i ft4 a powinno być tak że jak tsh wysokie to ft4 niskie i odwrotnie a u mnie jakiś dziki szał... Już nawet czytam przy jakim tsh zachodzi się w ciążę....może on panikuje za bardzo a mogłoby być jednak dobrze? co sądzicie? Miała któraś z Was poronienie (o ile zaszła przy podwyższonym tsh)??

Miciurka, no ja to wiesz, że za Twój styczeń trzymam kciuki;) bo tu nie może być inaczej niż dziewuszka, jakbyś nie robiła:)

Gorli, gratulacje, dołączam się do reszty:)

Szczypiorku, udało się męża zbałamucić wczoraj??:))

reklama
Gosica też mialam obajawy na okres, i ciągle jakiś śluz, myslalam że nadchodzi okres a tu ciąża :) także ten...;)
Kinga przykro mi jak nie wiem co. Pewnie te suplementy tak cię rozbroily, trzymaj się.

Jona22 dlatego ja mam metalik w głowie jeśli chodzi o czas zapłodnienia a płeć.
Teoria starań co dwa dni od okresu do owulacji na chłopca nie przemawia do mnie. Bo jak dla mnie plemniki dajmy na to 3dni przed owu mogą przetrwać i poczekać do owu (te dziewczynkowe) i to one mogą zapłodnic jajko niż te plemniki z sexu 1 dzień przed owu, a kolejny sex wypada po owu.
Więc to dla mnie metoda na dziewczynkę.
Niech mi to ktoś wytłumaczy :)

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry