reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Rudbekia dzięki za informacje są bardzo cenne. A jaka masz różnice między córka a synkami? Odnosząc się do tego wpisu. Moja koleżanka starała się do pozytywnego testu owulacyjnego potem już nie i będzie dziewczynka. Koleżanka która starała się przed po i w trakcie owulacji będzie chłopczyk.
Ja powiem Wam ze przy moich staraniach głównie zwracałam uwagę na pH. Po staraniach gorąca kąpiel i j&d. Stosowałam globulki zakwaszające plus sylk. Do tego dieta dużo jogurtów naturalnych.

reklama
Dziewczyny a macie jakaś wiedza na temat tego jak zdjęcia rtg wpływają na komórkę jajowa ? I Czy któraś z Was przed ciaza stosowała wkładkę lub tabletki ?

Kinga ah nie ma co się użalać. Bo tak naprawdę powinnam się modlić o zdrowie a nie o córkę. Ale dziękuje [emoji8]
Niektórzy tyle przechodzą a my nie doceniamy tego co mamy i zawsze człowiek chce więcej- przykre to bardzo ale pewne rzeczy jest ciężko kontrolować nawet jak człowiek bardzo chce.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
dokładnie Imama! Znam osoby, które nie mogą mieć dzieci i adoptują i tworzą przepiękne rodziny...mimo krzyża niemożności posiadania swojego dziecka. Inni (być może my) mamy mieć taki mały krzyżyk w postaci braku wymarzonej córki (choć ja też się modlę, mąż był nawet na czuwaniu w nocy przed wędrującym obrazem MPCz, proszę często o nią w modlitwach, proszę też taką "moją prywatną Świętą", która mi już parę razy pomogła, zamierzam jeszcze odmówić w tej intencji Pompejańską (tylko to jest wymagająca modlitwa) i zobaczymy. Ja wierzę Górze i jeśli nie będę mieć córy, to widać tak miało być. Wtedy przyjdzie się z tym pogodzić.
Dobre marzenia, to nie zawsze te, które się spełniają. Nie znamy przyszłości i nie wiemy, co tak naprawdę dla nas jest najlepsze. Do modlitwy warto dodać pokorę, by nie nasza wola, a Jego była! Tak myślę.

Imama, kto wie, może akurat trafi Wam się w życiu niespodzianka w postaci dziewczynki. Jeśli nie teraz to w kolejnych latach. Jesteś jeszcze młoda, wszystko przed Tobą. Ja czasie powtórzę i przypomnę ze czekam na Twoje połówkowe [emoji12] oby tylko łożysko poszło do góry.
Rudbekia, dzięki za informacje. Na pewno będą dla nas pomocne. Gratuluje coreczki. Ja w swojej diecie praktycznie nic nie zmieniam, bardziej licze ze suplementy dla męża cos nam mogą pomoc. Duża będziesz miała różnice wieku między dziećmi? Ja pocieszam się ze z wiekiem zwiększają się szanse na dziewczynke.
Czyli działała na odstęp! Gorące kąpiele. U mnie przez przypadek w tym cyklu jest odstęp 2/3 dni. A sprawdzalas pH przed i po stosunku? Zakwaszalas sie? W ten piątek testuje [emoji12]

@Gosica a jakie suple podajesz malzowi?
U nas jest OLE, szyszki, mg, ca, vit c. Z herbat mięta zielona, liście malin.

Zamówiłam tez olejek lawendowy, i bizu z różowego kwarcu[emoji23][emoji23][emoji23]
Jeszcze lampe solna muszę poszukać i fontannę zamówić.
Jak wszystko to wszystko [emoji23][emoji23][emoji23][emoji41]

Znacie stronę lubarium. UK ? Tam jak sie poda swoją datę urodzin i godzinę to wylicza kiedy jest czas na dziewczynkę a kiedy na chłopca. Co lepsze u mnie te miesiące dziewczynkowe pokrywają sie z chińskim kalendarzem [emoji15][emoji6]

Leeleth mezowi dawałam przez 5 mies lukrecję, teraz przerwa i tylko szyszki. Do tego OLE, mg. Pewnie pamiętasz robiłam mezowi badania i po 5 mies testosteron z górnej normy wszedł na środek.
Olejek lawendowy tez gdzieś mam ale nie używałam go jeszcze.
Oo tej stronki nie znam, jutro sobie przejrzę ;)

@leeleeth a o kwarcu nie słyszałam? W czym pomaga tzn wiem ze na dziewczynkę ale jak działa?
I co z tymi witaminami Ole ? One są tez na dziewczynkę ? Bo chyba wzmacniają żołnierzyki czy się mylę ?
Dziewczyny tyle wiadomości do góry idzie od Was ze na pewno marzenia się spełnia. Aż mi się głupio zrobiło ze się zadręczam a już córeczkę mam. Moje marzenie się spełniło i tego również Wam życzę z całego serca. U mnie pojawiło się kolejne mam nadzieje ze naszymi sposobami i pomocą z góry uda się je spełnić.

Naomi w trzecia ciąże z dziewczynka zaszłam 2,5 roku po drugim synku. I brałam wcześniej tabletki antykoncepcyjne bo tez o to pytałaś. Z reszta przed pierwsza ciaza tez kilka lat. Z tym ze pierwszy chłopiec wyszedł w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek a teraz musiałam czekać 3 cykle. Z każdym cyklem przybliżałam o 1 dzień starania. Czyli w pierwszym cyklu seks 7 i 5 dni przed owu, w drugiem 6 i 4 i udało się w trzecim 5 i 3 ale raczej było to 4,5 dnia o 2,5 dnia. Tez widzę tendencje, ze z wiekiem faktycznie częściej rodzą się dziewczynki. Moje znajome te które starały się długo, dlugo o ciąże tez poczęły dziewczynki i stwierdziłam, ze najwyraźniej trzeba osłabić plemniki na córkę. I u mnie faktycznie poskutkowało. Czy to szczęśliwy traf tego nie wiem, ale może komuś mój sposób też pomoże.

reklama
Do góry