reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Rudbekia dzięki za informacje są bardzo cenne. A jaka masz różnice między córka a synkami? Odnosząc się do tego wpisu. Moja koleżanka starała się do pozytywnego testu owulacyjnego potem już nie i będzie dziewczynka. Koleżanka która starała się przed po i w trakcie owulacji będzie chłopczyk.
Ja powiem Wam ze przy moich staraniach głównie zwracałam uwagę na pH. Po staraniach gorąca kąpiel i j&d. Stosowałam globulki zakwaszające plus sylk. Do tego dieta dużo jogurtów naturalnych.

reklama
Dziewczyny a macie jakaś wiedza na temat tego jak zdjęcia rtg wpływają na komórkę jajowa ? I Czy któraś z Was przed ciaza stosowała wkładkę lub tabletki ?

Kinga ah nie ma co się użalać. Bo tak naprawdę powinnam się modlić o zdrowie a nie o córkę. Ale dziękuje [emoji8]
Niektórzy tyle przechodzą a my nie doceniamy tego co mamy i zawsze człowiek chce więcej- przykre to bardzo ale pewne rzeczy jest ciężko kontrolować nawet jak człowiek bardzo chce.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
dokładnie Imama! Znam osoby, które nie mogą mieć dzieci i adoptują i tworzą przepiękne rodziny...mimo krzyża niemożności posiadania swojego dziecka. Inni (być może my) mamy mieć taki mały krzyżyk w postaci braku wymarzonej córki (choć ja też się modlę, mąż był nawet na czuwaniu w nocy przed wędrującym obrazem MPCz, proszę często o nią w modlitwach, proszę też taką "moją prywatną Świętą", która mi już parę razy pomogła, zamierzam jeszcze odmówić w tej intencji Pompejańską (tylko to jest wymagająca modlitwa) i zobaczymy. Ja wierzę Górze i jeśli nie będę mieć córy, to widać tak miało być. Wtedy przyjdzie się z tym pogodzić.
Dobre marzenia, to nie zawsze te, które się spełniają. Nie znamy przyszłości i nie wiemy, co tak naprawdę dla nas jest najlepsze. Do modlitwy warto dodać pokorę, by nie nasza wola, a Jego była! Tak myślę.

Imama, kto wie, może akurat trafi Wam się w życiu niespodzianka w postaci dziewczynki. Jeśli nie teraz to w kolejnych latach. Jesteś jeszcze młoda, wszystko przed Tobą. Ja czasie powtórzę i przypomnę ze czekam na Twoje połówkowe [emoji12] oby tylko łożysko poszło do góry.
Rudbekia, dzięki za informacje. Na pewno będą dla nas pomocne. Gratuluje coreczki. Ja w swojej diecie praktycznie nic nie zmieniam, bardziej licze ze suplementy dla męża cos nam mogą pomoc. Duża będziesz miała różnice wieku między dziećmi? Ja pocieszam się ze z wiekiem zwiększają się szanse na dziewczynke.
Czyli działała na odstęp! Gorące kąpiele. U mnie przez przypadek w tym cyklu jest odstęp 2/3 dni. A sprawdzalas pH przed i po stosunku? Zakwaszalas sie? W ten piątek testuje [emoji12]

@Gosica a jakie suple podajesz malzowi?
U nas jest OLE, szyszki, mg, ca, vit c. Z herbat mięta zielona, liście malin.

Zamówiłam tez olejek lawendowy, i bizu z różowego kwarcu[emoji23][emoji23][emoji23]
Jeszcze lampe solna muszę poszukać i fontannę zamówić.
Jak wszystko to wszystko [emoji23][emoji23][emoji23][emoji41]

Znacie stronę lubarium. UK ? Tam jak sie poda swoją datę urodzin i godzinę to wylicza kiedy jest czas na dziewczynkę a kiedy na chłopca. Co lepsze u mnie te miesiące dziewczynkowe pokrywają sie z chińskim kalendarzem [emoji15][emoji6]

Leeleth mezowi dawałam przez 5 mies lukrecję, teraz przerwa i tylko szyszki. Do tego OLE, mg. Pewnie pamiętasz robiłam mezowi badania i po 5 mies testosteron z górnej normy wszedł na środek.
Olejek lawendowy tez gdzieś mam ale nie używałam go jeszcze.
Oo tej stronki nie znam, jutro sobie przejrzę ;)

@leeleeth a o kwarcu nie słyszałam? W czym pomaga tzn wiem ze na dziewczynkę ale jak działa?
I co z tymi witaminami Ole ? One są tez na dziewczynkę ? Bo chyba wzmacniają żołnierzyki czy się mylę ?
Dziewczyny tyle wiadomości do góry idzie od Was ze na pewno marzenia się spełnia. Aż mi się głupio zrobiło ze się zadręczam a już córeczkę mam. Moje marzenie się spełniło i tego również Wam życzę z całego serca. U mnie pojawiło się kolejne mam nadzieje ze naszymi sposobami i pomocą z góry uda się je spełnić.

Naomi w trzecia ciąże z dziewczynka zaszłam 2,5 roku po drugim synku. I brałam wcześniej tabletki antykoncepcyjne bo tez o to pytałaś. Z reszta przed pierwsza ciaza tez kilka lat. Z tym ze pierwszy chłopiec wyszedł w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek a teraz musiałam czekać 3 cykle. Z każdym cyklem przybliżałam o 1 dzień starania. Czyli w pierwszym cyklu seks 7 i 5 dni przed owu, w drugiem 6 i 4 i udało się w trzecim 5 i 3 ale raczej było to 4,5 dnia o 2,5 dnia. Tez widzę tendencje, ze z wiekiem faktycznie częściej rodzą się dziewczynki. Moje znajome te które starały się długo, dlugo o ciąże tez poczęły dziewczynki i stwierdziłam, ze najwyraźniej trzeba osłabić plemniki na córkę. I u mnie faktycznie poskutkowało. Czy to szczęśliwy traf tego nie wiem, ale może komuś mój sposób też pomoże.

reklama
Do góry