reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Wiesz co no ja obstawiam na 18 dc pozytyw,no fota trochę nie wyraźna ale na żywo wygląda jakby najmocniejszy był tego 18 później 19 już słaby później już nie robiłam a na końcu foty te dwa to 24dc i dziś 25 dc, tak późno jeszcze owulacji nie miałam ale około 18-20dc jeszcze może się zdarzyc to ja myślę o tym że może 19 ewentualnie 20 bylo faktyczna owulka, te na samym chyba już nie są owulacyjne bo ja generalnie czuje owulacje :)

No nic zobaczymy ,

Cholera wie co z tym dostępem chyba od organizmu zależy ja poszłam na całość bo śluz był dziewczynkowy to why not ;)

Imama - Tobie nie za dobrze ja nigdy nie mogę się zdrzemnąć z 2 dzieci "na karku" [emoji23][emoji23]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Miciurka, ogólnie nie planowałam abstynencji. Tak pomyślałam żeby się załapać na bany duży, chociaż od jakiegoś czasu już niby jestem przekonana ze ten odstęp mało co daje. Ale nie, ja jeszcze kombinuje [emoji19]
Ciekawe z tymi owulacyjnymi, pozytywy malowane. Kurczę albo cos karmienie miesza albo cos się u Cienie kłuje. Niezle by było tak za pierwszym razem! Trzymam kciuki.
Imama, ryzykować już nie chce. Chce zaciążyć, dlatego posłucham Ciebie i dzisiaj się wstrzymamy z przytulankami. Działamy jutro-taki jest plan. A testy ovu już prawie pozytywny byl we wtorek. Wczoraj i dzisiaj podobne kreski. Być może to clo tak zaburza testu ivu a i temperaturę o czym sie już przekonałam w poprzednim cyklu.
Całe szczęście ze zrobiłam monitoring-w miarę mam pewność ze ovu będzie w pon lub we wtorek.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Imama - temperatury nie mierze bo wstaje do dzidziolka ;) także nie ma rady tylko testy, zobaczę jak będzie to wyglądało w grudniu a myślę że styczen będzie mój ;) - (już z clo ) tylko trochę się boję że przegapie bo tak mi się pozmienia po clo bo chyba szybciej owulacja wtedy przychodzi co ?

Gosica - ja to już końcówka sciagania mleka może 60ml raz dziennie wieczorkiem , teraz nawet nie daje bo antybiotyk biorę, Już nawet mi się ściągać nie chce ;) , a tylko walczyłam ż tym mlekiem żeby było żeby na dziewczynkę pomoc hormonalnie była [emoji23] , moze calkiem mi sie hormony rozwalily - dowiemy sie za 7 dni ;) :D

wiesz no każdy kombinuje jak moze żeby mieć te dziewczynkę chyba po prostu jak się nie możesz zdecydować połącz dwie metody i tyle :) ,

1511634265-62f861fc9f99492c-aaaaaa.jpeg

Może tu lepiej widać ? Co myślicie który to pik ? 16 i 18 dnia cyklu zrobiłam test 2 razy w dniu ,

Miciurka, tak ovu przy clo wcześniej przychodzi. Nie wiem, być może jest to kwestia indywidualna. Poza tym jak robię testy ovu przy cyklu z clo to praktycznie zawsze prawie pozytyw. Trudno jest wybaczyć te owu, gdyby nie ten monitoring to ciężko by mi było.
Czyli czekasz cierpliwie na @, jak nie przyjdzie to test? Ciekawa jestem czy już to clo będziesz potrzebowała [emoji51]
Po testach trudno mi jest wyczytać kiedy jest peak [emoji19]wiec niestety nie podpowiem.

Miciurka 14 jest juz wedlug mnie pozytyw ale czy doszlo do owulacji czy tez nie to bez mierzenia temperatury ciezko stwierdzic moze owulka sie przesunela co moglo byc spowodowane tym ze jeszcze cos tam karmisz piersia A robilas testy przed 14 dniem cyklu bo to tez nie wiadomo czy nie bylo juz piku np w 12 dniu Mysle ze nie pozostaje Ci nic jak probowac zrobic na dniach test ciazowy albo czekac na miesiaczke Ja juz ponad rok karmie mala i jak intensywnie karmie piersia w dniac ktorych powinna byc owulacja to zauwazylam ze mi sie wszystko wydluza i owulacja sie przesowa na pozniej

U mnie tez owu przy kp się przesuwała i miałam późno. Ale dużo właśnie tez karmiłam synka. A tak wcześniej to jak w zegarku w 14 dc miałam zawsze przed ciąża.
Miciurka Wiesz co nie wiem hak Ci mały wstaje. Ale ja mierzyłam, czytałam ze 3 h snu badz spoczynku wystarczy do pomiarów. I tak tez miałam. O 3 kp a o 6 wstawał mały. Wykres zawsze mi wychodził wiec może warto spróbować. Chociaż ja trzymam kciuki za ten pierwszy strzał [emoji7]
Gosica super. Myśle ze dobrze ze dzisiaj staranka. Także kciuki niech są owocne.

Imama, dziękuje mam wdzieje,ze w końcu zaskoczy. Dzisiejsze staranka bez sylku, sprawdzałam pH i jest w okolicach 5, wiec nie będę kombinowala. Na pewno zechce zrobić j&d, jeszcze tylko sie zastanawiam ile minut po...

reklama
Gosica- czekam do końca miesiąca napewno

Majorcia- kochana nie testowałam przed 14 dc, bo ja zwykle mam owulacje późno ok. 17-20 dc, no dowiemy się na koniec miesiąca co to za cykl :D , bo jeśli miałoby być 14 dc to wtedy już 28 czeka mnie okres

Ciekawe :)

To i tak - "przedbiegi" i szczerze powiem mi wynik obojętny - nie przejme się negatywem

Co tam u was dziś ?
Ja taka niewyspana szookkk

Do góry