reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ja mam tesciową ANIOŁA...ani mi w głowie sie wynosic ....teraz jak wracamm z pracy to nie dośc ze z Tomciem siedzi i obiad zrobi to mi w mieszkaniu porobi ...a wszystko po to że jak przychodze to mam sie tylko dziecmi zająć ...mam pranie powieszone badź złożone ...łożka poscielone wsio zrobione ...az mi czasem głupio :dry::dry::dry:.Czasem tylko plecie jakies głupoty niby doradzac z czymś chce ale co mi tam ....nie mam prawa narzekać :):-)

jarzebinko witamy sporo cie nie bylo,fajnie ze juz jestes!!znam te noce ja to prawie wcale nie moge spac a jak zasne to spie jak mysz pod miotla.to moze na dziewczynke masz takie mdlosci.przy twojej pierwszej ciazy tez tak mialas?

jeżeli chodzi o objawy, to pierwsza ciąża przeszłam całkowicie bez objawowo, bez żadnych dolegliwośc, czułam się wyśmienicie :tak: pracowłam do końca 8 miesiąca i naprawdę było OK :tak::-D:tak: teraz jest całkowicie inaczej i może akurat ........ będzie "Calineczka"

Anuffi, ściskam mocno i zaciskam kciuki za wzrost pęcherzyka :tak:

Bershka, mój brzuszek też pomalutku się zaokrągla :tak: ale do miana ciążowego jeszcze mu sporo brakuje :tak: chociaż i tak M zauważył,że troszkę wcześniej niż z Kacprem mi się przytyło :tak: ale co sie dziwić, te mdłości są dobijające i co godzinkę praktycznie muszę coś zjeść bo inaczej nie da sie funkcjonować :tak: mam nadzieję, że po 3 miesiącu to minie, bo nie chciałabym przytyć więcej jak ostatnio czyli 15 kg, a przy takim apetycie to może być ciężko utrzymac ta wage .....

pozdrawiam Was serdecznie piatkowo i prawie już weekendowo:tak::-D:tak:

Oj jarzębinko z calego serca zycze ci coreczki:)
Ale wiesz co....podobno przy dziewczynkach stezenie hormonkow jest wyzsze niz przy chlopcach wiec stąd mogą byc te mdlosci ktorych przy Synku nie mialas...:)
Ja to bym sie nie zczaila bo przy synku darlo ze mnie na maxa...wiec pewnie i przy dziewczynce by darlo!!!!! Ale nie martw sie niedlugo [poczujesz sie lepiej...i wiosna przyjdzie....slonce...ehhhbedziesz pieknie brzuszek nosic w letnich sukieneczkach:)
cc_m.jpg

Witam .:)
Wczoraj cos szukalam i znalazlam cos ciekawego.. Madzia moze Ci sie przyda.. :-)
"Test chmurkowy to polega na tym, ze musisz nasiusiać do słoiczka i wsadzić go na ok pół godzinki do zamrażalki. Jak wyjdzie Ci taki biały osad-no wygląda jak chmurka- na górze to znaczy, że prawdopodobnie jesteśw ciąży a jak w środku lub na dnie to nie. Ja robiłam raz i ta chmurka wyszła mi tak nie zupełnie na wierzchu i niezupełnie w środku, ale później zrobiłam normalny test i wyszła ciążą. "
Mnie zasypalo sniegiem strasznie :baffled: ..chyba dzieci sie tylko ciesza bo ferie sie zaczynaja dzis.. a ja sie przynajmniej wyspie..:-)
Pozdrawiam WSZYSTKIE Dziewczynki.. Milego dnia.. Buziaki:)

Witam weekendowo:-)

Bershka szkoda że nie wkleisz nam zdjecia.... ale suwaczek śliczny;-)

Madzia Ty to jesteś następna po Ptasiorku, cierpliwa jak ..... ja to bym juz 10 testów zrobila.... choc wydaje mi się ze jesteś w ciąży.... a objawy też na to wskazują.... a powiedz 26 współzyłaś w nocy.. a 29 byłas na monitoringu a kiedy rano czy po południu... kiedy wg ciebie była owulka miałas jakies objawy:confused:

Anuffi czekamy do soboty co tam sie u Ciebie dzieje....

Czarodziejko fajnego mieszkanka szukacie 4pokoje to super przy dwujce dzieci;-) a kolezanka to naprawde z tych co dużo klepać lubia chyba....

Sylwuś jakaś nowa metoda.... Madzia próbuj bo my tu z niecierpliwości niewytrzymamy....

Pyszczek,Kiki, Kicia,Ptasiorek, Margerita, go-sienka i reszta dziewczyn pozdrawiam

Aha pixella kobitko Ty już po usg napisz co słychać?????

Jarzębinko miałam Cie napisać na koncu posta i mi umkło bo mnie mały zagaduje:zawstydzona/y:

Ciesze się ze u Ciebie wszystko ok.... co do mdłosci i wymiotów to tak do 16tyg tyg powinny minąc tak mówi ginekolog..... u mnie jeszcze trwaja... ale juz sie przyzwycziałam taki codzienny rytuał:-D mówisz ze tyjesz... że niemiałas takich mdłosci przy Kacperku więc coraz wiecej wskazuje ze ta ciąza jest inna więc wg dawnych wierzeń moze bedzie Calineczka czego Ci bardzo zycze....:tak:
Kiedy masz nastepna wizyte?

buziole

Hm, rybke też bym zjadła, ha ha ha:-):-):-).
Anufifi, zazdroszczę teściowej, ja jak zamieszkałam z teściową (juz dawno był i nie pamietam,ha ha ) to małpa żeby nie gotować wychodziła na stołówkę. Ja myślałam, że mi pomoże bo byłam tylko co po porodzie. No odrazę mam.
Witam w klubie :-) ja byłam po cesarce i franca tylko raz przyniosła jakiś obiad a tak to NIC ech.... Teraz mieszkamy sami i mam ją głęboko.... ;-) no ale wspomnienia zostają na całe życia...... dobrze sobie czasem tak ponarzekać :tak::tak::-D:-D

reklama
Sylwia, dzięki za ciekawy pomysł, napewno spróbuje i to pewnie niedługo, bo teraz na "siusiu" raczej czekać nie muszę,ha ha ha. :-D:-D:-D
Agnieszka, ja współżyłam 26 stycznia wieczorem, a na monitoringu byłam też wieczorem, tak, ok 19-stej 29. No mam nadzieję, że dobrze wyliczyłam.:szok:
A teraz do Jarzebinki, ja pierwszego też mam synka i miałam mdłości do 5-tego miesiąca i to straszne, szczególnie rano. Teraz ( o ile jestem w ciąży) mam mdlości od samego początku, w przeddzień planowanej miesiączki złapało mnie "coś", tak że musiałam leżeć i cały czas spałam (czego nie miałam przy synku), dziś jakby lepiej z tym spaniem, ale chętnie bym się położyła.:-)

Do góry