reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej dziewczyny witam sie popoludniowo..jakos tak nie mam dzis humoru;-(smutno mi ze moze w tym mcu jeszcze fasolki nie byc;-((jutro idziemy na wesele wiec z przytulanka nici a wg suwaczka owu za 3dni wiec najlepiejbyloby sie jutro poprzytulac ale moze sie uda jakos gdzies sie przytulic jutro hehe;-):-):-)
"PyszczeK'musi wam sie udac czekam na info o 2kreseczkach pozdrawiam

reklama
Co tak u Was pusto:confused:

madzia rób tego testa i daj znac bo ja niecierpliwa już bym Ci gratulowała.... co do dni w jakich serduchowałaś to lepiej byc niemogło na dziewczynke jeżeli jesteś w ciazy to napewno ją bedziesz mieć!!!!:tak:

jarzebinko to czekamy do 25lutego....;-)

dziewczyny te co mają mdłości ... kolezanka poleciła mi dziś żebym sobie kupiła w aptece herbatke imbirową ze podobno bardzo jej pomogła.... ja dopiero jedna wypiłam ale czuje sie jak narazie ok.. więc moze to działa...

wiecie chciałam Wam jeszcze tu napisać o tym wstrzeleniu w dziewczynke... pamietacie pixela serduchowała dzien po owu i teraz spodziewa sie dziewczynki.... a dziś własnie zgadałam sie z kumpelą która serduchowała tylko raz tez własnie dzień po owu i tez spodziewa sie na 100% dziewczynki i tak sie zastanawiam czy to nie jest łatwiejszy sposób do zaplanowania córy.... bo nawet dr Wójcik pisze ze po owu to juz tylko te plemniki z plcią damska przenikną.... ale to wszystko to jest tylko gdybanie... moze zbieg okoliczności.... wielka niewiadoma, tak tylko napisałam bo i pixela i wlasnie ta moja kolezanka serduchowały dokładnie po owulce...

Agus.. Cenna informacja.. dla celujacych w dziewczynke :tak:;-).. jak sie nie uda przed.. to trzeba przetestowac to ;-)..
Ja cos znalazlam zaś odnosnie testow owu.. nasza Beti to tez przerabiala i mysle ze juz zadna nie bedzie miala watpliwosci ...

"Kobiety ciezarne obserwuja dwie krechy na testach owulacyjnych. O ile pamietam zawsze w ciazy test owulacyjny daje pozytywny wynik ale nie zawsze dwie krechy na tescie owulacyjnym oznaczaja ciaze. Wynika to z bardzo zblizonej budowy hormonow LH, TSH i gonadotropiny kosmowkowej (HCG ). Alfa HCG jest chyba identyczny w tych hormonach natomiast skladnik Beta jest charakterystyczny dla HCG ktore jest zwiazane z tworzeniem sie zawiazkow lozyska po zagniezdzeniu. W praktyce oznacza to ze stosowanie testow owulacyjnych jako testow ciazowych to kiepski pomysl a wynik takiego testowania bywa bardzo mylacy.".. Wiec test owu to test owu ..a ciazowy to ciazowy ..gdyby bylo inaczej bylby test 2w1 ..
Trzymajcie sie dziewczynki cieplutko.. Bo ja jesli sie jutro nie odezwe znaczy ze mnie zasypalo na calego :-D:-D
Buziaki i milego wieczorku ...:)))

Sylwuś dokladnie,;-) napisałas to super!

Co do tych wyliczeń to dalej jestem zdania ze najlepiej te 3-2dni przed owu ale dokładnie 48h przed owu serduchować nie mniej.... ale jezeli mialabym sie przyblizyc blizej bo się nie udaje... to wtedy bym próbowała tylko raz serduchowac dzien po owu...

buziaczki u mnie też strasznie sypie....

witam ponownie was dziewczyny wieczorkiem.podgladalam was wczesniej ale jakos tak zeszlo ze nic nie napisalam,to ja juz sama nie wiem agnieszka jak na ta dziewczynke czy lepiej przed owu czy po,ja sama nie wiem kiedy zaciazylam,17 mam termin do ginekologa ale to skonczy sie akurat 13 tyd to watpie ze cos bedzie mogl zobaczyc,teraz zjadlam dwa nalesniki z czekolada bananami i bita smietana byly pyszne.wszyscy mi mowia ze do 13 tyg wygladalam brzydko a teraz ponoc nabieram uroku to na chlopczyka..mykam do wanny potem zagladne jeszcze,milego wieczorku wam zycze dziewczyny..

a tu zaś pusto !!!!!!!!!!

Ja jestem :-) ale na chwilkę, bo Mężulek już do domu jedzie, więc zaraz zmykam :tak:
Jutro rano mam ostatni monitoring, zobaczymy czy pęcherzyk pękł, mam nadzieję...;-)
A potem znowu czekanie do terminu @, ah...........może to głupie, ale tak bym chciała żeby mnie cycuchy zaczęły bolec choćby jutro! :-D Bo to byłby fasolkowy objaw i wtedy nadzieja...

Dziewczynki a co szykujecie dla swoich Ukochanych na jutro?? My idziemy z M na kolację do klubu jazzowego :-):tak:

Ostatnia edycja:
Pyszczek ..BĘDZIE DOBRZE...trzymam kciuki .....
Ja nie mam pomysłu na jutro ...ogólnie jakas wypalona jestem....
Wystarczyłby mi chyba spacer po Krakowie z męzusiem ....to by było cos co by mnie zrelaksowało ...

I ja jestem :))))
Bylam u kosmetyczki na oczyszcaniu i mikrodermabrazji...a przy okazji zrobila mi henne i brewki podskubala :)
3_2_101v.gif
wiec jestem wycackana:)

reklama
Do góry