reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mam :)
1509816654-27660d1d725549ae-aaaaaa.jpeg

U mnie wszystkie się pokrywają [emoji15]

atdc9vvjktz16vlw.png

reklama
mi się wydaje, tak optycznie, że sporo mam pulchniutkich ma córeczki. Przynajmniej więcej.
Patrzcie, a ja myślałam, że jeśli się np.by często kochało przed owulacją np.3-4 dni, to wtedy większa szansa na dziewczynkę, że plemniczki w gorszym stanie przy częstszych serduchach, a nie że się "wzmacniają".
U mnie były pojedyncze serducha`i ciąże w owu lub tuż tuż tuż przed owu i są sami synowie i ja bym tak doradzała starającym się o chłopca:) no, ale to mój punkt widzenia.
Kontynuując serię dziwnych pytań:p a jak to się ma w zdradach? (nie, żebym o tym myślała;) tylko ciekawi mnie, czy ktoś sprawdzał, czy wtedy więcej córek, czy synów?
kitqa fajnie, że dodałaś cz.2 kalendarza hehe jak kiedyś dla zabawy w niego patrzyłam, to mieściłam się w przedziale bez problemu (cz.1), przeżyłam mały smutek zauważając, że już się nie łapię w tym przedziale wiekowym. Smutno mi. Ten czas tak szybko leci:(

a ostatnio w kościółku widziałam panią na kolanach siedziała jej córeczka taka śliczna...ehhhh.
Jednak coś musi być w tych dziewczynkach...zauważcie, że więcej osób jednak wolało by dwie córki, czy trzy, niż samych chłopców. Z czego to wynika?
Moja babcia (świętej pamięci) powtarzała, że woli chłopców i wolałaby mieć samych chłopaków, niż dwie dziewczyny. Ona miała chłopców i uważała, że mniej kłopotów chyba z facetami. Ja z kolei myślę odwrotnie...

@kitqa a nie masz dalszej części tego kalendarza? Z pierwszym sie sprawdziło ,no a teraz juz mnie nie obejmuje :biggrin2:
@Miciur-ka kiedy działacie ?
@Imama a czy ten stosunek z 4,5 dnia przed owulacja był jedyny w całym twoim cyklu ?bo juz dwa na cykl to szanse 50/50. Na tym baby dust dziewczyny często piszą ,ze maja synków z 4-5 dni przed owu a nawet wiecej, a 2-3 wlasnie przeważnie dziewczynki ,to moze wlasnie tez byc kluczowe -nie za wcześnie ,nie za pozno ,no i jak tu sie wstrzelić :confused:
@Majorcia a weeeeez ,burzysz mi moja układankę hehe ty musisz byc tym % wyjątkiem
@porannakawa ty też, no ale i tak duza sprawdzalność tej metody.

Wiesz ja tak sobie tylko rozmyślam bo niektórzy mają z owulacji chłopców a niektórzy dziewczynki a wiadomo że z chwilą owulacji zmienia się bardzo środowiska więc może o to chodzi ;)

Dziewczyny mnie się wogole te kalendarze nie sprawdzają ale z tego co ja wiem to nasze lata się jakoś inaczej liczą i wiem że oni jakoś dodają że wychodzi że musielibyśmy sobie dodać jakoś rok jak nie więcej ale to są też takie kalendarze które przeliczaja to odpowiednio

Kitqa- W tym 1 kalendarzu jak liczysz lata już skończone czy jeśli np 3mies. przed 29 urodzinami zapłodnienie to 28 l patrzeć czy już 29?

No właśnie wg baby comp to córki są z owulacji,

Imama- mąż strasznie się nakręcił na oszczędzanie kasy i branie kredytu ba dom, A jak mu tłumaczyłam kiedyś to nie był chętny a teraz "dojrzal" odmieniło mu sie,

Kati - z tego kalendarza mi wychodzi syn i córka ,

Porannakawa- No właśnie ja zawsze myślałam że jak się gorzej je to większa szansa na córkę w sensie jakieś fast food , chipsy itp. Chyba nie ma reguły naprawde,

Majorcia- to jakoby się wstrzelilas w samo O+12 , (niecałe 12 oczywiście ) Ale w sensie że już jajeczkowanie bylo?

Tymon'sMom- chciałam Grudzień styczen,

Gorligor- przy częstych staraniach to na syna niby , mi się wydaje że się zaburza wszystko w środku , ph itp. I może dlatego z tego tak Ci synowie (Ale sobie tu gdybamy :D)

Ja z częstych prób mam mlodszego synka

A z 2 prób mam starszego , teraz będzie jedna próba [emoji23] w sama owulacje albo 2 dni przed jeszcze sama się w sumie zastanawiam

Oczywiście jak się mężowi nie odwidzi bo już jest tego bliski ;)

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Maran- a masz wartości z miesiąca kiedy zaszłas w ciążę z Millie może ? Chyba wyśle Ci pw :D

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry