reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@Imama czyli co na dziewczynkę to najlepiej zupkę chińska? Bo to wartości kcal nie ma dużo.
Nie ogarniam tego tematu, ogólnie dieta i kcal to dla mnie jakaś magia. Ni potrafię nic skomponować [emoji52]

W takim razie jakie produkty bedą dziewczynkowe?
Bo jak tak czytam, o zaczęłam zapisywać co wywalić z diety to mi woda została [emoji33]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Leeleeth musisz tez patrzeć na produkty nieprzetworzone, naturalne itd. I patrzeć na proteiny i tłuszcz a nich zawarte. naprawdę musisz się najeść. Nie dasz rady długi tak na diecie. Ryż z pieczarkami i pora z kwaśna śmietana, jakiś makaron z warzywami itd
Jeśli chodzi o produkty to ja eliminowałam te co podnoszą testosteron ale tak naprawdę nie trzeba tego wprowadzać bo przy LE diecie są dozwolone wszystkie produkty tylko w ogrniczeniach ilościowych.

Widzisz @Kinga_1 co pisze Imama o serach... Chodzi o wartosci odżywcze. Ja "to" zastosowałam nie świadomie, (choć nie wiem jaki będzie tej imprezy final :) [emoji178][emoji170]) nigdy nie jadłam serów bo nie lubiłam, a po drugie na studiach dowiedziałam się że są szkodliwe, np zakwaszają organizm a to jest bardzo bardzo złe. Dlatego ja wierzę że trzeba zmienić coś spektakularnie w diecie aby miało to realny wpływ. Zastanów się co możesz zacząć jest kalorycznego, albo usuń coś ważnego z diety.
@ajlak gratuluję ciąży[emoji106]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Rena-na takie zabobony to nie patrz w ogóle ..chlopcy się już więksi nie rodzą aniżeli dziewczynki nie w tych czasach ;) , koleżanka urodziła córkę 4700!!!! Ma już syna, mała niska wąska kompletnie nie wiem jak ona przepchała takiego klocka [emoji14] :D hehe

Ajlak-gratulacje 2 kreseczek! :)
Niestety ja nie "betuje"nigdy , ale myślę że dziewczyny pomoga no i trzymam.kciuki za dziewczynkę ;) może samo wyszlo ;)

Kinga- dzięki ,zaraz zobaczę :)

Leeleeth- zupka chińska hahah [emoji23][emoji23][emoji23]

Generalnie z tego co ja wyczytałam to główny składnik diety LE to węglowodany , plus dodatki warzywne, to tak jak Imama pisze Ryzen makarony z warzywami , ja teraz rzucilam mięso w tym miesiącu już się całkowicie przemienie na wegetarianizm

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Ajlak, gratulacje! Mam nadzieje, ze rozpoczęłaś pozytywy bo u nas na forum ostatnio z tym słabo.
Jeśli chodzi o planowanie płci to ja się pocieszam ze z wiekiem są większe szanse na córę. Mam kolegę w pracy który ma 2 synów, jego żona 39 l on tak samo i teraz spodziewają się córki. Może cos w tym jest.

dzięki dziewczyny, mam nadzieję że będzie to ciąża bezproblemowa.
imama nie widziałam Twojej pw bo z tej złości odpuściłam sobie forum, nie wierzę że prognozują u Ciebie synka, z takimi przygotowaniami i wysoką betą jest to niemożliwe.
leeleeth nie robiłam nic specjalnego na dziewczynkę, jedynie co bylismy z mężem na diecie, on schudł 8 kg a ja 2 kg, codziennie pijemy kawę, wieczorem lampkę wina, mąż pali papierosy i ma stresującą pracę. W tym cyklu mieliśmy 2 stosunki około 12 godzin przed i 12 godzin po. Aha z synem udało się w 1 cyklu z teraz zeszło nam 10.

Ajlak roznice w becie moga byc spowodowane na przykład innym dniem implantacji zarodka, czasem zarodek zagniezdza sie w 7 dniu po owu a czasem w 11 i tu sa juz 4 dni gdzie moze byc roznica w becie ;) Gratulacje serdeczne i niech bedzie babeczka tym razem &&&&

Dziewczyny jeszcze odnosnie tej diet calej to bylo kiedys kilka dziewczyn które mialy corki po diecie dukana a ona znowu bazuje glownie na bialku wiec powinna niby sprzyjac poczeciu chlopca a bylo odwrotnie, ja rowniez mam Maje po dukanie ;)

martwię się, bo nie schudłam po pierwszej ciąży, jestem grubasem, jem sporo słodyczy, owoców, orzechów czyli dużo kalorii wiec wychodzi chyba na to, że póki nie schudnę i nie zacznę ograniczać kalorii mam szansę na samych synów?
Znacie grubsze mamy z córkami? Wiadomo jest prawdopodobieństwo ale z tego co wynika znacznie mniejsze?

Rena, oczywiście że znam grubsze mamy z córkami i to niejedna. Kiedyś bym powiedziała właśnie że to grubsze mają córki. Moja babcia grubsza i ma dwie córki. Moja mama chuda ma nas trzy ale siostra mamy zawsze przy kości i ma dwie. 3 siostry męża są też wszystkie przy kości jedna to już ma otyłość i to sporą i każda ma córkę lub dwie. Mam dwie siostry jedna przy kości ma córkę druga taką zwyczajna ale nie chuda i też ma córkę.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
martwię się, bo nie schudłam po pierwszej ciąży, jestem grubasem, jem sporo słodyczy, owoców, orzechów czyli dużo kalorii wiec wychodzi chyba na to, że póki nie schudnę i nie zacznę ograniczać kalorii mam szansę na samych synów?
Znacie grubsze mamy z córkami? Wiadomo jest prawdopodobieństwo ale z tego co wynika znacznie mniejsze?
Ja znam :D moja sasiadka rozmiar chyba 58 urodzila córkę ale przyznam się szczerze, że przed jej ciążą jej nie znałam. Ja przed ciążą z córką schudlam 15kg a teraz prytyłam przed ciaza dosc sporo.

Do góry