reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej :-)

Anufifi no ciekawa jestem co u ciebie dzisiaj ...koniecznie daj znac!!!

Pyszczek jak najbardziej poprawiaj dzisiaj i jutro :tak:

Czarodziejka twoj synus ma 2 latka i 3 ce czy 9 mcy o nie widze dobrze na suwaczku!

Ptasiorek gratulacje prawka!

Beti pisz pisz co to sie dzieje??

pozdrawiam

reklama
Witajcie laleczki :)

PYSZCZEK, no pewnie, że dziś też :-) i nawet do wieczora bym nie czekała, żeby plemniczki zdążyły dojrzeć w szyjce i dotrzeć do jajeczka. ;-):-D

Mam jeszcze pytanko, ile wcześniej trzeba się zapisać, żeby się dotego gina dostać?

ANUFIFI, to czekam na wieści z monitorinu :tak:

Anufifi ja za Ciebie też mocno kciuki trzymam i za pomyślny wynik dzisiejszej wizytyu gina ;-):tak:
Kicia ja tylko Mężulek wróci to go zmolestuje :-D:tak:
Ptasiorek nie wiem ile dokładnie wczesniej trzeba dzwonić, ale jesli interesuje Cię jakis konkretny dzień i godzina to trzeba wcześniej . Wiem że dzisiaj ma ostatni dzien urlopu, bo od 2go lutego go nie było, a sobotę mam u niego ostatni w tym cyklu monitoring (dzisiaj i przedwczoraj byłam u innego).
Kurcze, właśnie czytałam że najlepiej jak plemniki dotrą już w górę jajowodu, kiedy dochodzi do owulacji, bo wtedy jest najlepszy czas na zapłodnienie. A Mężuś dopiero późnym wieczorem wróci, koło 23....no chyba że się poświęcę i pojade do niego do firmy, żeby mnie gdzieś w toalecie dopadł, hahah :-D:-D:-D
No ale wtedy wszystko wyleci.... i nie będzie trzymania pupy na poduszce przez jakiś czas po serduchu :-)
Oj ale może te zołnierzyki z wczoraj wieczór (czyli gdzieś około północy), gdzieś tam są, może dopłynęły?? :-D:tak:
Buźki!

Witam kochane po dłuższej nieobecności troche nadrobileam....:zawstydzona/y:
mam chorego Oliverka i temu niemam czasu zagladac....

Asus wielgachne gratulacje- Macius śliczne imie :)

Aniu jak miło że nas jeszcze odwiedzasz, przy trójce dzieci musi byc cięzko a jednak dajesz rade :)

Ptasiorek gratuluje prawka i szerokiej drogi zycze;-)

Pyszczek to co Ci lekarz powiedział oznacza ze lada moment owulka... serdu**** dziś i jutro:tak:

Beti pisz co słychać?

Anuffi kochanie odrazu daj znać co tam , ile ma pecherzyk fajnie jakby był w granicach 19mm...

Kicia, Bershka, Czarodziejka, Sylwia, Kiki Jarzebinka, Margerita i reszta dziewczyn pozdrawiam ;-):-)

U mnie 14 tydzien mdłości i wymiotów ciag dalszy.... ale sie już przyzwyczaiłam:-p brzusio pomału sie zaokrangla:tak:...
oby do wiosny i bedzie super;-):-)

milego dnia buziaki

hej dziewczyny witam sie z pracy..u nas dzis znowu zimno i snieg;-(
anufifi ja sie pisze na kawusie dzis;-)i rowniez trzymam kciuki za pomyslna wizyte u ginka;-)
Pyszczek jesli nie zalezy Ci na plci dziecka to kontynuluj dzis serduszkowanie;-)chodz czy ktorejs z was sie udalo zaplanowac plec bobasa z tego kalendarzyka co ktos kiedys podal...przed owul babeczka w owu i po chlopiec...
babeczki na ile dni przed owu ma sie juz pplodne dni?? pozdrawiam was cieplutko:-)

Aguś miło że jesteś :-) Ale tuż przed owulką to co znaczy? Że po prostu dziś lub jutro, czy że za kilka godzin?? Ja dziś mogę wieczorem serduszkować, ale jak już będzie po owulce, to boję się że plemniczki nie zdążą dojrzeć i dopłynąć do jajeczka tam gdzie trzeba. Gdzies wyczytałam na necie że przytulanko zaraz po owu zmniejsza szanse na zaplodnienie, bo plemniczki nie zdążą dojrzeć. No ale chyba, skoro serduchowałam wczoraj wieczorem i przedwczoraj, to może jakies się uchowały? ;-)
Przykro mi że Twój synuś chory, a co do mdłości to ja bym bardzo chciała je mieć, oby tylko być w stanie błogosławionym! :-):tak:
Pozdrawiam serdecznie! ;-)
gie-oska ja myślę że w tym kalendarzyku jest dużo prawdy, zresztą pewnie potwierdzą to dziewczyny bardziej doświadczone niż ja, no i te którym udało się wcelować w upragnioną płeć. Płodne dni ma się już kilka dni przed owu, skoro niektórym dziewczynkom udało się zafasolkować z przytulanka 4-3 dni przed owu, to na pewno były to już dni płodne :)
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Pyszczek z mojego skromnego doswiadczenia to owulka bedzie dzisiaj;-)
ale wiesz kazdy organizm jest inny u mnie by była dzisiaj przy tej wielkosci pecherzyku i wzgórku o ktorym pisałas.....
anie niemartw sie plemniki od wczoraj napewno dotarły i czekaja sobie tam, ale jak maz wroci to serdu****.....;-):-)

witam was wszystkie dziewczyny
anufifi pisz odrazu jak wrocisz od ginekologa,trzymam kciuki by bylo weszystko oki,pecherzyk zeby byl spory jak pisze aga na 19mm to bedzie super a jak bedzie mniejszy to poprawka serduchowania i bedzie dobrze.

agnieszka to trzymaja cie te mdlosci juz 14 tyd i dalej cze meczy biedulko,ja tylko wymiotywalalm 2 razy przez te 12 tyg,a przy oliverku tez tak mialas?

beti dolaczaj do nas i opowiadaj kochana co tam sie wydarzylo u ciebie,czekamy tu wszystkie na wuiadomosci od ciebie.

aniu ty z trojca masz czas zagladac tu do nas to super i ja mam nadzieje ze ja z czworka tez dam rade.

pyszczek jezeli ci nie zalezy czy to chlopczyk czy dziewczynka to serdu**** ile sie da i bedzie dzidzia jak malowana.

ptasiorek gratuluje prawka,ja juz 4 razy oblalam jazdy i narazie robie przerwe wykonczylo mnie te prawko nerwowo,mam nadzieje ze kiedys sie mi uda.

bereska to dobrze ze synus juz zdrowy,tylko uwazaj na siebie bys sie nmie zarazila ja do dzisiaj mam kaszel meczy mnie ze szok.

a tak to pozdrawiam was wszystkie jak jestescie nie jestem wstanie was wszystkie zapamietac,a ja juz tak mysle o tym chlopcu ze snilo mi sie ze bylam na usg i powiedzial ze chlopczyk bylo widac jajeczka,czujecie..jestem ciekawa jaskie znaczenie maja te sny?a co do ubranek to kupilam na chlopca a kumpela zniosla mi ubranka takie malenkie rozowe po swojej coruni bo skonczyla juz 5 miesiecy bo mowi ona i jej maz ze tym razem musi byc i bedzie dziewczynka.to rozowego mam dosc sporo.mykam zaraz do lekarza po wyniki ercanka,bede potem..po sciskam mocno..

Aguś mam nadzieję że bedzie tak jak mówisz z ta owulką ;-) Wszyscy chwalą tutaj to Twoje skromne doświadczenie, więc i ja bardzo sobię cenie Twoje rady :tak: Jak Mężulek wróci to kicu-kicu i już! :-D

Kiki odmieniłas pisanie postów :-) będę serduchować dzisiaj jak juz napisałam!

Pozdrowionka!;-)

reklama
Do góry