reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gosica, naprawdę? o to tej informacji nie wychwyciłam;) stawiałam na chłopca u Kate. Nieważne.

Wiem, co może czuć Imama. Niepodważalne oczywiście jest to że będzie kochać kolejnego synka, ale wiem, że ja mimo to czułam jakiś zawód, żal najbardziej dlatego, że się starałam o to, żeby wyszedł syn katowałam się jakimiś wiesiołkami, chodziłam na monitoring co nie mało kosztowało, testy owu a ktoś inny się nie starał i ma bez problemu. Chyba to najbardziej jest przykre, że nasze starania są na marne. Nie o samą płeć chodzi przecież, bo każdy mądry i odpowiedzialny człowiek wie, że będzie albo chłopczyk albo dziewczynka. Dlatego Imamę rozumiem, bo właśnie wiem, że zrobiła dużo żeby tę dziewczynkę mieć. Oczywiście nie jest nic przesądzone, a tak jak wspominałam już wcześniej- żeby okazała się dziewczynka to czasem i całej ciąży trzeba, bo chłopaka widać od razu a skoro lekarz był niepewny to nic jeszcze nie jest wiadome. Ja jakoś wewnętrznie czuję że to dziewczynka. Zerknęłam na swoje usg i nuba i swojej znajomej (akurat jeszcze mmsa posiadam i nuba jej synka) to u Imamy skłaniałabym się ku córeczce, ale ja specjalistką tu nie jestem....:(

Kitqa, moja Mała też coś ma przejawy wirusa... . Co prawda nie wymiotuje ale idzie dołem że ho ho.... Ale póki co działam Tasectanem od rana, Mała jest pogodna więc szpital mam nadzieję że ominiemy. Taka pora roku. Trzymajcie się! I

reklama
Kitqa jejciu to dużo zdrówka dla córeczki i sił dla Ciebie. Oby szybko jej minęło. Teraz taki jesienny okres mój mały tez ma ale kaszelek.
Millo nikłe szanse na ta córeczkę ale No jakieś tam % szans może mam Haha. Chociaż nub naprawdę na końcu do góry co wręcz wg niektórych wskazuje 100% na syna. Ale będę wytrwale czekać na połówkowe.
Czuje się złe niestety, słaba nudności bóle głowy i kołatania serca chyba przez niskie cisnienie.
Gosica tez myśle ze dużo zrobiłam ale to daje mi tak jakby spokój ze spróbowałam ale z drugiej str napewno jest jakieś rozczarowanie. Jak to jest chłopczyk to poprostu będzie silny nie do pokonania jak przyrwal moje kombinacje [emoji7]
Kinga długo będę przezywać każda dziewczynkę nowo urodzona u znajomych czy rodziny jak okaże się ze nie jest mi dane mieć swojej. Niestety ale to siedzi w głowie i wątpię żeby minęło. Trzeba jakoś sobie wszystko poukładać i się z tym pogodzić- chociaż to ciężkie. Myśle dużo kobiet czuje to samo.
Biedronka skoro pisze ze w ciąży nie powinno się używać to bym napewno chociaż w pierwszym trymestrze nie stosowała. Ja przewrażliwiona jestem na rożnego rodzaju detergenty lub środki czyszczące itd

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Aleksandra_kow- na rozstępy stosowałam oliwke z Rossmann, zwykła , i bio oil - akurat bio oil tak mi smierdział że szok ale stwierdziłam że muszę się przemeczyc bo jest dobry skutek taki że mam 3 paski po boku Więc jestem oryginalna [emoji23] hehe ;) ale z boku tak się nie smarowalam nie pomyślałam ,to było w 1 ciąży a w drugiej już się kapalam w oliwce conajmniej i nie ma nic :)

Kinga- ja się śmieje że mnie a ciąży nadmuchuje jak balonik i wszystko trzyma w pionie , to trzrba ciągle w ciazy chodzić hah,

To księżna Kate w ciazy nawet nie wiedziałam lol :D , Ale też ich lubię ;)

Idę nadrobić zaległości hahhaha z ploteczek :D

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej Dziewczyny !
Czasami jeszcze podczytuje watek...:)

Imama ja bym jeszcze taka pewna tego chlopca nie byla ;) .. Ile ja juz sie tych nub-ow naogladalam .. i serio Ci powiem ze na tym etapie trzeba miec mega dobre oko . Takie jak u Ciebie tez dziewczynkowe widzialam nie raz.
Wklejam Ci na dole link mam nadzieje ze sie na dobrej stronie otworzy a jak nie to st.30 chyba 9 fota , mysle ze bez problemu znajdziesz. Z reszta na 1 stronie pierwsze zdjecie tez jest jak dla mnie niejasne jak i pare innych.
Link do: Post Your Confirmed GIRL Nub Shots Here in Ultrasound Gender Prediction Forum
Duze przyrosty bety malo kiedy wroza chlopca.

Trzymam kciuki!

Imama, oczywiście , że wiele kobiet tak ma, ja jestem jedną z nich. Wczoraj moja przyjaciółka urodziła. Oczywiście synka. Za każdym razem czuję lekkie ukłucie jak dowiaduję się o chłopczykach u bliskich czy dalszych, co nie znaczy, że nie kocham mojej córki. Ale jednak jesteśmy tylko ludźmi...

Lecicie do Rossmanna na -50% na kolorówkę?:)

@Imama Super że dziecko zdrowe i wszystko jest okej z ciążą, co do płci to faktycznie pozostaje czekać. Mi niby w 1 ciąży lekarka w 13 tyg powiedziała ze cos sie tam bedzie majtac miedzy nogami i miała rację, jednak jest to bardzo wcześnie. Może lepiej sie nastawić na chłopca i później być mile zaskoczonym :)

A wyobrażacie sobie jak nasze matki nie tak dawno temu w ogóle płci nie znały do porodu??? Dla mnie to niewyobrażalne!

@aleksandra_kow ja stosowałam balsam Babydream różowy dla cięzarnych i nie żałowałam go w ilościach bo był bardzo tani. lałam na siebie i zero rozstępów, ale u mnei tez dobre geny.

Kurczę brałam wapn i się zorientowałam że to węglan...

Musze zrobić chyba zakupy apteczne. Jakoś nie pamiętam żeby jeść ten nabiał i pić miętę. Musze się zdyscyplinować

Dzisiaj przyszla @

Rozpoczynam nowy cykl z nowymi nadziejami. Poprzedni przechorowany i bez seksów, a i tak źle owulacje wyznaczyłam o dzień za późno. Teraz przewiduję owu na 24 października - wtorek, trzeba będzie zaszaleć w weekend.

Wiecie co w ogóle mi sie wydaje że ludzie którzy mają naprawde dużo kasy, tacy Lewandowscy, celebryci itp to trochę majstrują przy płci.... Myślę że za odpowiednia kwotę $$$ wszystko można załatwić w laboratoriach gdzieś w USA itp.

Imama, szanse zawsze są. Tez rozumiem, ze możesz czuć zawód, bo się starałas. Najwyraźniej jesteśmy stworzone do bycia mama synów i z tym musimy się pogodzić. Ja po Twoich zmaganiach bardziej się utwierdzam w tym przekonaniu.
Najważniejsze żeby mieć zdrowe dziecko i ten spokój ze się wszystko zrobiło, nie będziesz miała wyrzutów sumienia ze nie spróbowałas, a kombinacji rzeczywiście było sporo ;) dokładnie nie jesteś sama i ogólnie ciężko nam będzie się z tym pogodzić. Ale jeszcze nie trać nadziei. W pon masz kolejne usg, kto wie może maleństwo robi mamie psikusa ;) i tak jakpisze Porannakawa, trochę ma doświadczenia w temacie nubow wiec głowa do góry ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Też przeżywam narodziny córki siostry męża chodzę wkur..... bo to takie deb... i napewno nic nie zrobili żeby mieć te córke

Imama a w Niemczech mówią o płci od któregoś tam tyg. Nie tak szybko jak w PL?

Do góry