reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@Naomi_24 wiem o co Ci chodzi. Moja koleżanka jest w ciąży 23tydz, oczywiście, córeczka i jest wściekła i rozpowiada, że gdyby nie kasa to by wyskrobała. A mi serce pęka, bo dzieciątko powinno być upragnione niezależnie od płci.
LeeLee-też tego po ludzku nie rozumiem i nie chcę nawet rozumieć jak można w ogóle o tym myśleć, czy tego dokonać na własnym niewinnym dziecku! To taka widzisz niesprawiedliwość dzieciowa. Tak bywa, że jedni się starają o dziecko, dmuchają itd. w ogóle i kicha, nie mają latami, a inni palą, piją, zachodzą w ciążę, dalej piją i jest "zdrowe" dziecko.
Jedni marzą o parce, by już "wszystkie dzieci były w domu", a inni w ogóle o tym nie myślą i mają dzieci różnej płci....i jeszcze z moich obserwacji otoczenia niestety zauważyłam, że potrafią mniej cieszyć się córką, niż synem lub wręcz traktować dzieci nierówno.
Ja np.znoszę ciąże źle, zwyczajnie źle. No i jeśli planuję kolejną, to już przed oczami mam przez co będę musiała przejść...w innym wypadku miałabym może już tych dzieci więcej, a sporo babeczek czuje się w ciąży rewelacyjnie i na pierwszym dziecku, góra drugim-kończą.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
LeeLee-też tego po ludzku nie rozumiem i nie chcę nawet rozumieć jak można w ogóle o tym myśleć, czy tego dokonać na własnym niewinnym dziecku! To taka widzisz niesprawiedliwość dzieciowa. Tak bywa, że jedni się starają o dziecko, dmuchają itd. w ogóle i kicha, nie mają latami, a inni palą, piją, zachodzą w ciążę, dalej piją i jest "zdrowe" dziecko.
Jedni marzą o parce, by już "wszystkie dzieci były w domu", a inni w ogóle o tym nie myślą i mają dzieci różnej płci....i jeszcze z moich obserwacji otoczenia niestety zauważyłam, że potrafią mniej cieszyć się córką, niż synem lub wręcz traktować dzieci nierówno.
Ja np.znoszę ciąże źle, zwyczajnie źle. No i jeśli planuję kolejną, to już przed oczami mam przez co będę musiała przejść...w innym wypadku miałabym może już tych dzieci więcej, a sporo babeczek czuje się w ciąży rewelacyjnie i na pierwszym dziecku, góra drugim-kończą.

Witam z rana ;)

Imama super masz nastawienie i to jest najwazniejsze i zdrowie dzidzi :-D
A ludźmi smsami i pytaniami się nie przejmuj też mnie to wkurzało i teraz też napewno będzie jak juz sie uda, chociaz tym razem napewno duzo osób o ciąży wiedziec nie będzie :)
Czekamy spokojnie do Twojego usg w pon, mi juz gin 12+6 powiedział, że chłopak ale nie na 100%

Gosica jak samopoczucie?

Kto teraz się wizytuje? Tylko Imama w pon i Kitqa 25.10?

Testuje ktoś? Marzycielka86?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Imama a mogłabyś wstawić gdzies te moje zdjęcie? Bo mnie też już ciekawość zjada kto jest w środku a widzę że na tych zagranicznych forach dziewczyny odpisuja ;)
Obie musimy czekać do polowkowych wtedy się okaże ale faktycznie Twój przyrost bety był bardzo bardzo wysoki. Ja polowkowe mam 25 pazdziernika. Zastanawia mnie tylko u Ciebie ten cypelek na gorze bo ja takich nubów nie widziałam bez tego cypelka to jest prosty.....

Imama, wczoraj tez przeglądałam nuby. Wg mnie one są tak podobne, ze jakoś nie potrafię sobie odrysować tego kata lub równoległej linii.
Imama, tak jak rozmawiałyśmy tu nasze planowania gwarancji nie dają o tym musimy pamiętać. Ty zdałaś ten egzamin celująco! Z tego co wczoraj czytałam to są na tym etapie pomyłki. Dobrze, ze już się nastawiasz na chłopca, a najwyżej będzie niespodzianka ;)
Gorligor niestety sprawiedliwości na tym świecie nie ma ;( ci którzy starają się latami o dziecko naprawdę potrafia docenić dar posiadania dziecka-to jest naprawdę dobra lekcja, ale wierze ze bardzo ciężka. Trzeba mieć dużo siły i wytrwałości żeby przez nią przejść ;(
Biedronka, witaj. Miło ze pytasz, wczoraj dostałam pierwszych oznak @, jeszcze nie zaczęłam krwawić ale już tuż tuż. Mam nadzieje ze pierwszy dc zacznę od dzisiaj-musze się jakoś ustosunkować do clo.

A ktoś ostatnio na forum pytała mnie o przygotowywania wiec jesli chodzi o mnie to ja zanim zaczelam się starac czytałam forum od poczatku za czasów jeszcze Piranha i ja się głownie nastawiłam na diete miałam podobną jak Naomi_24 bardzo duzo nabiału, sól ograniczona do minimum mało ziemiaków itp. Stwierdziałam ze zmienie diete bo z wczesniejszej mam chłopca. A tu tryb i styl zycia do tej ciązy był zupełnie inny. Jednak gdy zaczełam się zblizać do bierzących wpisów te teorie za czasów Piranha zostały troche obalone i zmodyfikowane a wrecz część produktów okazała się teraz ze jest na chłopca. Np jadłam duzo owsianek, otrębów, nasion chia, slonecznik, awokado - to ponoć na chłopca ;) miałam już ogromny mętlik w głowie. Mąż po urodzeniu synka poszedl na siłownie to ponoc tez sprzyja chłopcom ;) Ale potem sobie pomysłam Lewandowscy mają córkę a jej dieta jest bardzo bogata w owsianki róznego rodzaju zdrowe oleje itp (dużo też od Lewandowskiej czerpałam przepisów) i stwierdzi co ma być to bedzie w kazdym bądź razie oboje z mężem zmieniliśmy nawyki zywieniowe i wprowadziliśmy aktywność w swoje zycie przy Jasiu tego nie było. Ps uwielbiam piwo mąż również potem wycztałam ze piwo sprzyja dziewczynką wiec bez wyrzutów wieczorami piłam ;)

Aleksandra poślij mi zdj na priv zobaczę czy wogole tam coś widać. Bo ja to chyba expert jestem hehe. Ten cypelek właśnie pojawiał się i znikał. Zależy jak dziecko się ułożyło. Ale nub był długi prosty tylko na ten koniec właśnie powinno się patrzyć. Idzie blednie okresic jak właśnie się nie zauważy tego zakończenia bądź jak zdj akurat zarobione bez a cypelek jest bo takie bez tez mi zrobił.
Majorcia dziękuje za pocieszenie. Mojej znajomej tez powiedzieli ze chłopczyk w 12 tc a później dziewczynka także jakieś tam nadzieje mam ale naprawdę znikome. Jedynie ze to wszystko takie spuchnięte jest.
Gosica nastawiona jestem na chłopca ale wiadomo muszę poczekać i jak zobaczę całe przyrodzenie to będę pewna.
Dobrze ze u Ciebie @ się zbliża!
Aleksandra warto coś zmienić a czy to to to się okaże. Ja znów mam syna z takiego zdrowego jedzenia wiec tez chciałam teraz inaczej No ale dużo szczęścia jeszcze do tego jak widać potrzeba.

Imama super ze dzidziuś zdrowy i wszystko w jak najlepszym porządku :tak: co do płci ja bym nie powiedziała ze to chłopczyk, sama naoglądałam się tylu nubow na ingender i bywaly nuby dziewczynkowe właśnie z takim cypelkiem Wiec spokojnie bo na tym etapie zdarzają się bardzo często pomyłki ;)

reklama
Maziajka- chodziło mi kochana że w 12 tyg u mnie był nubek płaski , co prawda mi gin.nie określił płci, ale nap. Że na tym etapie to może się 4 razy zmienić :)

Ja dalej trzymam kciuki bo naprawdę Imama dużo zrobiła żeby sobie dopomóc :)

Mam koleżankę która je bardzo zdrowo , chuda jest kawy nie pije tylko duże ilości herbaty mietowej ma 2 córki i synka, chyba wprowadze takie coś u siebie ,

Dziś mnie tak kręgosłup boli że w ogóle się zastanawiam czy jest sens miec 3 dziecko , ałł... chociaż w ciazy super się czuje i mnie nigdy plecy nie bolą ...

Nie wiem masę znam osób którzy mają parki bez trudu po prostu,Kiedy dojdą do tego o co chodzi z tą selekcja [emoji23]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry