@Naomi_24 wiem o co Ci chodzi. Moja koleżanka jest w ciąży 23tydz, oczywiście, córeczka i jest wściekła i rozpowiada, że gdyby nie kasa to by wyskrobała. A mi serce pęka, bo dzieciątko powinno być upragnione niezależnie od płci.
LeeLee-też tego po ludzku nie rozumiem i nie chcę nawet rozumieć jak można w ogóle o tym myśleć, czy tego dokonać na własnym niewinnym dziecku! To taka widzisz niesprawiedliwość dzieciowa. Tak bywa, że jedni się starają o dziecko, dmuchają itd. w ogóle i kicha, nie mają latami, a inni palą, piją, zachodzą w ciążę, dalej piją i jest "zdrowe" dziecko.
Jedni marzą o parce, by już "wszystkie dzieci były w domu", a inni w ogóle o tym nie myślą i mają dzieci różnej płci....i jeszcze z moich obserwacji otoczenia niestety zauważyłam, że potrafią mniej cieszyć się córką, niż synem lub wręcz traktować dzieci nierówno.
Ja np.znoszę ciąże źle, zwyczajnie źle. No i jeśli planuję kolejną, to już przed oczami mam przez co będę musiała przejść...w innym wypadku miałabym może już tych dzieci więcej, a sporo babeczek czuje się w ciąży rewelacyjnie i na pierwszym dziecku, góra drugim-kończą.
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom