reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@kitqa gratulacje i wszystkiego naj z okazji rocznicy,
@Imama tez ładny wynik, tez testowałam męża przed sporo [emoji6]
Ja z moim w przeszłym roku będziemy obchodzić 20 rocznice [emoji23][emoji23][emoji23]i chciałabym już z brzuszkiem byc [emoji55]tak mi sie marzy [emoji7]

Jesteś pierwsza osoba, której marzy sie duża rodzina [emoji23] która tutaj na bb spotkałam. Wszaycy zazwyczaj sie dziwią jak można mieć więcej niż trzy [emoji15]
I pytają czemu chce mieć tak dużo dzieci i z czym mam problem (w sensie chyba ze z głowa [emoji57])
A ja chce mieć kolejne dziecko, fajnie jakby to była dziewczynka ale chłopaczka tez będę uwielbiać widzę po Emilku.
W tej ciąży mi wkręcali na pocztaku, że będzie dziewczynka. Sama na początku w to uwierzyłam. Ale na nad genetycznych, ( tam gdzie Ty jedziesz @Imama) mi od razu doktor powiedział, że chłopczyk i nie poczułam rozczarowania tylko radość. Można mieć pięciu chłopców i chcieć kolejnego [emoji6]

Mój Emil zjadł o 21 i do tej pory spi i nie chce cyca. Z jednej strony fajnie, a z drugiej mam stresa, że cos jest nie tak...

atdc9vvjktz16vlw.png
Leeleeth nie chodziło mi o to ze ktoś może nie chcieć 6 syna jeżeli ktoś wie ze chce 5 dzieci i obojętna mu jest płeć to super. Uważam ze takie osoby maja powołanie do stworzenia dużej rodziny. Ale są i tacy którzy robią dzieci byleby upragniona płeć mieć. Ja pamietam jak planowałam druga ciąże to nawet jakbym wiedziała na 100 proc ze będzie drugi syn to i tak miałabym drugie dziecko. Bo po prostu zawsze chciałam mieć dwoje. Teraz rozsądek za bardzo sie odzywa póki co. Jest wygodnie ....
Imama ciężko określić czy to nub chłopczykowy. Ja pamietam przy córce tez był wyraźny ale właśnie taki równoległy do kręgosłupa. Jakby nub był skierowany bardziej do góry to ewidentnie chłopak ale przy takim jest duża niepewność. Oczywiście to są tylko luźne analizy kiedy idziesz na kolejna wizytę ?

reklama
@Miciur-ka mąż się wstawaniem do diecka nie przejmuje bo tylko ja to robie a on spi jak suseł ;) to ja jestem bardziej przerazona ta wizją ;P
@Imama tak z ciekawości pytałam o Ramzeja, ponieważ ja na podstawie Twoich zdjęć jescze bym niczego nie przesądzała ;)

Imama wydaje mi się że tak naprawdę na razie to dalej 50/50. Może w poniedziałek lepiej coś ocenisz:) ale podejście widzę masz rzeczywiście super, na pewno będziesz kochać takiego słodziaka niezależnie od płci:)

@Naomi_24 wiem o co Ci chodzi. Moja koleżanka jest w ciąży 23tydz, oczywiście, córeczka i jest wściekła i rozpowiada, że gdyby nie kasa to by wyskrobała. A mi serce pęka, bo dzieciątko powinno być upragnione niezależnie od płci.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziękuje dziewczyny ale ja chyba się już szykuje na synka. Na fb wszyscy jak narazie zgadują ze chłopczyk. A ja czytam jak co ciąża o pomyłkach Haha taka moja natura. Wolałabym siurka już widzieć i tyle a tak to niepewność.
Ah tyle dobrze ze ja lat na to planowanie nie poświęciłam [emoji23]

Imama- gratuluje zdrowej Dzidzi:) to najważniejsze.mi się wydaje ze nub dziewczynkowy i główka tez. gdzie wstawialas swoje zdjęcie do oceny? Może i ja swoje wstawie.wstaw na ingender tam dziewczyny tez oceniają po nubach ciekawe co one napiszą.ja mam tam konto jak cos.

Imama, dzięki za linka, może w końcu nie będę z tego taka zielona [emoji24]podszkolić się troszeczkę.
W poniedziałek będziesz miała kolejne usg, może cos więcej lekarz wyczyta-kwestia jego chęci, zawsze to dzidziuś starszy o 4 dni ;)
Wiem ze teraz czekają Cię dni niepewności. Fajnieze nastawiasz się ze będzie muszkieter, a najwyżej okaże się niespodzianka ) zdecydujesz sie na ocenę płci z badania krwi?

Naomi- rozumiem że bez planowania masz parke ? A potrafisz określić co zrobiłaś inaczej aniżeli za 1 razem że trafiła się odmienna płeć ?

Mikallo- haha to tak jak mój mąż :D, ale ja to szturchne i już ;) , dziś stwierdził że może co 2 dzień on będzie wstawal [emoji23]

Leeleth- głupia ta twoja koleżanka niech sobie mózg wyskrobie i wstawi nowy [emoji14] ;)

Imama - ale i tak i długo planowałas i poświęciłas na to swój czas i pieniądze, jeszcze kilka tygodni i się wyjaśni, pamiętasz dobrze że u mnie był płaski nub a jest chłop, także nie ma co narazie myśleć

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Ana87 muszę na IG konto założyć bo narazie na GD jedna ocena chłopak a na Facebooku już 5! Tez bym tak z tego zdjęcia oceniła.
Miciurka No chciałam wiedzieć ze zrobiłam wszystko a czy pomogło to się ma okazać.
Leeleeth ale te dziewczyny niektóre głupie. Szkoda słów.
Ja zaś wkurzona bo już wszyscy do mnie wypisują czy wiem co będzie. Ah najgorsi z teho wszystkiego są ludzie. Wiadomo ja tez jakoś to przeżywam bo bardzo chcialam córkę ale No przecież się nie powieszę! Ja jedni by pewnie chcieli Haha

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry