reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam po weekendzie. Przeczytałam wszystko od czwartku :D
@Marzycielka86 zemu starania dopiero w marcu?
@Imama zapraszamy d Szczecina tutaj własnie mieszkam a w zasadzie zaraz pod Szczecinem.
@leeleeth dobrze zrozumiałam że Ty też szczecinianka???

Dziewczyny co to jest "hurry up" ?

Wiecie co ja to Wam zazdroszcze że w ciąży jesteście :) tym co sa oczywiście. U mnie planowana @ na 13.10. Przyjdzie na bank bo jak wspominalam byliśmy chorzy i zagrzybieni :p Owulacja jakoś w 13 dniu u mnie a w 11 dniu mam umówiona wizytę u gina to zobaczę jak to tam wygląda. Fajnie jakby owu była nie z tego jajnika z którego była pozamaciczna....

reklama
Anna hurry up to metoda redukcji plemników. Powinno odbyć się stosunek w zabezpieczeniu i następny ten docelowy w ciągu 1-3 h ewentualnie 3-6 h im krótszy czas tym mniejsze szanse na ciąże bo wiaodmo plemniczkow mało ale tez niby duże szanse na córkę. Taka jakby "łatwiejsza" metoda jak przy codziennych starankach ale na ostatnia chwile.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Gosica myśle ze jak da się zaciążyć po jednym stosunku to najlepiej to wykorzystać. Ale jak ktoś próbuje już więcej miesięcy to jednak trzeba dodać więcej staranek. Najważniejsze to teraz żebyś wyłapała owulacje przy clo i będzie dobrze [emoji6]

gosica, ze starankami, to może po Nowym Roku. Sama jeszcze nie wiem. Wiecie, chciałabym zwiększyć tę szansę na określoną płeć, ale szczerze Wam powiem, że nie mam teraz siły tak dbać jak Wy o suplementy i dietę. Byłam teraz chora trzy tygodnie, malec jeszcze z glutami lata. Będę pewnie teraz z tego wyłazić miesiąc, a zaległości mi się we wszystkim porobiły. Także i dołka czasem łapię. Mi chyba modlitwa jeno pozostaje:)

Zaczęłam pić miętę :)
U nas raczej hurry up nie ma racji bytu w takim razie :) Po pierwsze mój mąż nie uznaje "starań". Ciąża ma być efektem radości z seksu, więc ja mam utrudnione zadanie. Za pierwszym razem tez mi mówił że on nie chce wiedzieć kiedy mam owu, dni płodne itp. Po drugie u nas w ogole czestotliwość kiepska od jakiegoś czasu. Obie ciąże z synem i CP to wynik jednego stosunku na 2 dni przed owulacją.
Fajnie sie z Wami plotkuje :) zaraz napisze Wam coś zwiazanego z moją CP i tego jaki los bywa niesprawiedliwy.

Ana gratulacje, na pewno jeśli lekarz nic nie dojrzał to będzie córcia. Jakie to musi być miłe uczucie że oprócz tego że nosisz nowe życie pod sercem to jeszcze spełnia się Twoje marzenie odnośnie płci. Ja pamiętam, że od samego początku czułam ogromny niepokój że z płcią się nie udało, w naszej rodzinie synek to chyba wyższa szkoła jazdy:) ale mam nadzieję że za pół roczku będę mogła świętować powodzenie i w tej materii:) oby:)

Co do piękności w ciąży to nie znoszę tego porównania bo nie ma ono nic wspólnego z płcią. Ja wyglądałam normalnie. A że byłam na zwolnieniu to miałam czas żeby się pomalować, włos ułożyć i ubrać fajnie nawet wychodząc po bułki do sklepu. A do tego jeszcze czułam się bardzo dobrze, tzn nie miałam mdłości i innych więc ciągle spotykałam się ze stwierdzeniem że syn na pewno mimo że trochę rozczarowana mówiłam że jednak nie bo córka.

Dziewczyny, czy arginina tez dla mnie i mojego małża przy starankach o chłopczyka? Bo Ana pisała że mąż jej brał arginine i cynk przy ostatnich starankach o córcie. To jak to jest?

Imama, jeszcze raz dziękuje Ci za rady [emoji7]
Liczyłam ze jak dostanę okresu w weekend to będzie dobry czas na podejrzenie ovu 18 października-teraz wydaje musieli mało realne.
Zobaczymy co przyniesie pierwszy cykl z clo. Mam nadzieje, ze szybko zatrybi chociaż zdaje sobie sprawę ze plemnikom nie ułatwiam, ciepła kąpiel, hurry up, j&d, ewentualnid zakwaszenie OK.1 dzień przed przytulankami. Sporo regionie wiem czy nawet petardy mojego męża dadzą radę [emoji30]
Gorligor, poukladasz sobie tematy i zobaczysz optymizm wróci i chęci do staranek ;) [emoji110]
Bb_anna mój mąż tez miał takie podejście ale zmienił zdanie bo obydwojgu nam zależy na córce i stwierdził ze sie poświęci ;)

Imama szkoda ze nie ma utartych regul odnosnie samopoczucia w ciazy, z ktorych mozna by wywrozyc plec : ) zycze Ci lepszego samopoczucia i szczesliwego donoszenia ciazy[emoji1307] i [emoji166] : )
BB_anna co to jest CP ? : )

reklama
Anna nie przejmuj się. "Podobno" ani zakwaszanie ani inne metody zmniejszania nasieni tak naprawdę nie działają. Jedynie właśnie jeden stosunek w płodne i ewentualnie podmycie się po 5-15 minut. Mój mąż tez nie chciał kombinować ale po drugim synu No tez bardzo chciał mieć córkę i się godził na wszystko. Ja tez mam synów z jednych staranek wiec mapewno trzeba mieć poprostu szczęście.
Kinga Ana nie potrafiła zajść w ciąże dlatego poprawiała nasienie męża. Jak widać mimo wszystko miała mieć ta córeczkę [emoji166] wszystko co zwiększa plodnosc jest dla Ciebie i męża dobre przy starankach o chłopczyka. Jedynie uważałabym na l-karnityne bo ona tez obniża poziom cukru we krwi a to znów na dziewczynkę [emoji6]tylko nie ma sensu wydawać majątku na suplementy wcześniej tylko wystarczy 6 tygodni przed starankami.
Gosica rozumie chcesz spróbować wszystkiego będę Ci kibicować [emoji7] zawsze idzie odrzucić jakieś metody z biegiem czasu. Może przełóż sobie wizytę na inna środę bo pisałaś chyba ze twój lekarz tylko w środę może akurat podpatrzycie coś.

Do góry