reklama
kinga_z1
Fanka BB :)
Dzięki Imama za wskazówkę odnośnie argininy. Wobec tego nie bierzemy A o zielonej herbacie coś powiesz, bo zamierzam brać a może też jednak nie powinnam? Witamina E? Olej lniany? Kwasy Omega 3? Zaczęłam łykać też potas w kapsułkach, może nie zaszkodzi...?
Dziewczyny jesteście skarbnicami wiedzy!
Dziewczyny jesteście skarbnicami wiedzy!
kinga_z1
BB_Anna mój mąż nie był zaangażowany w planowanie synka za pierwszym razem bo jak raz usłyszał że ja chcę się do tego przyczynić to mówił dokładnie tak samo. Robiłam właściwie wszystko bez jego wiedzy on tylko dziwił się dlaczego dziś nie chcę a jutro będę chciała) Teraz już widzi że naprawde mi zależy i się poddał choć bez wiary w to że można to zaplanować raczej wierzy że "co ma być to będzie". A naszą córcię kocha tak ogromną miłością, że powiedział że mógłby mieć drugą córkę tylko że skoro mi zależy to choć mi pomoże w spełnieniu marzenia łaskawca)))
Ja w dni płodne zapobiegawczo już do pracy szłam w spódnicy miałam straszne ciśnienie na ciążę. Wcześniej mi jeszcze wykryli niedoczynność i musiałam wstrzymać upragnione starania. Pierwsze dziecko powstało w 6 miesięcy = 7 cykli a ja już świrowałam.
Gosica
BB_Anna-przykro mi z powodu ciazy pozamacicznej. Trzymam kciuki za staranka. U mojego męża tez przewaga chłopców, ale trzeba walczyć o marzenia! Kto wie, może akurat dopisze nam szczęście
Imama, owszem będę próbowała przesunąć wizytę. Mam nadzieje ze się uda, chociaż różnie z tymi terminami ;( a przy staraniach będę na pewno eliminowała cześć czynników. Chociaż mam nadzieje, ze szybko uda mi się zajść w ciaze.
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Imama, owszem będę próbowała przesunąć wizytę. Mam nadzieje ze się uda, chociaż różnie z tymi terminami ;( a przy staraniach będę na pewno eliminowała cześć czynników. Chociaż mam nadzieje, ze szybko uda mi się zajść w ciaze.
B
bibiU
Gość
Ja przy seksie co dwa dni nie mogłam zajsc. Teraz juz panikuje i chodze nabuzowana ze re staranka beda trwalt wiecznosc tego najbardziej sie boje bo juz wiem co znaczy rozczarowanie co miesiac
@Gosica i @Biedronka0506 to co staramy sie w zasadzie razem
B
bibiU
Gość
Tak ja jeszcze jakies 2 tyg do @ i zaczynamy :-)
Jeśli chodzi o ten niesprawiedliwy los. Mój mąż ma brata, żonę i syna 7 letniego. Mamy z nimi dobry kontakt, jest OK. Oni już dawno mówili że więcej dzieci nie chca. Aga przy synku miala długo depresję, R. jej mało pomaga, młody juz odchowany. Sprzedali wózek i inne sprzęty jak im oddałam po użyczeniu dla mojego dziecka. Temat zamknięty. My za to świadomie chcemy mieć drugie dziecię. Staramy się mniej lub bardziej od jesieni 2016.
Efekt jest taki że w momencie kiedy ja w szpitalu dostawałam metotreksat na usunięcie pozamacicznej, to ona zobaczyła dwie kreski na teście. Powiedzieli nam jakieś 3 tygodnie pózniej. Termin na koniec roku. Będzie syn. Może to nie na miejscu ale gdyby sie okazało że córka to chyba bym sfiksowała....takie życie. Teraz patrze jak jej brzuch rośnie a ja bym była jakieś dwa tygodnie dalej. No cóz.
Efekt jest taki że w momencie kiedy ja w szpitalu dostawałam metotreksat na usunięcie pozamacicznej, to ona zobaczyła dwie kreski na teście. Powiedzieli nam jakieś 3 tygodnie pózniej. Termin na koniec roku. Będzie syn. Może to nie na miejscu ale gdyby sie okazało że córka to chyba bym sfiksowała....takie życie. Teraz patrze jak jej brzuch rośnie a ja bym była jakieś dwa tygodnie dalej. No cóz.
reklama
Imama
Anna wiem mój mąż i ja w sumie sama tego zdania byłam. U nas brat jeden ma trzech synów, drugi tez ma trzech ale udała mu się córka, brat męża tez dwóch synow i my tez dwóch. Jak widać da się ale to chyba tez szczęście bo bratowa w sumie to jak analizowałam to jedynie co mogło "pomoc" to to ze schudła bardzo i dużo kawy Piła a mięso ograniczała. Ale czy to "to" to już nie wiadomo.
Przy drugiej ciąży obydwie bratowe tez były i szczerze to przykre ale cieszyłam się ze żadna córki nie miała za to dwie moje znajome maja już córeczki i z towarzystwa ja tylko i jedna znajoma mamy samych synów. Ale jej pewnie się uda bo chcą jeszcze dwojke.
Kitqa dziękuje [emoji8]
Kinga zielona herbata jak najbardziej! Ja to mega ilości przy synu piłam i zielonej i czerwonej. Potas pewnie nie zaszkodzi, omega 3 to w sumie tez wiesiołek bo zawiera omegę 3,6 i 9. Olej lniany tez. Omega super ma chłopczyka. Wit E tez chyba czytałam ze się zaleca ale tego nie jestem pewna. Jeszcze możesz smażyć na oliwie z oliwek bo ja mega dużo używałam właśnie. A badania pokazują ze oliwa z oliwek bardzo ale to bardzo płodnosi poziom testosteronu. Teraz przy tych starankach całkowicie z niej zrezygnowałam. Ogólnie więcej produktów zwierzęcych jest (masło niż margarynę itd) zalecane.
Przy drugiej ciąży obydwie bratowe tez były i szczerze to przykre ale cieszyłam się ze żadna córki nie miała za to dwie moje znajome maja już córeczki i z towarzystwa ja tylko i jedna znajoma mamy samych synów. Ale jej pewnie się uda bo chcą jeszcze dwojke.
Kitqa dziękuje [emoji8]
Kinga zielona herbata jak najbardziej! Ja to mega ilości przy synu piłam i zielonej i czerwonej. Potas pewnie nie zaszkodzi, omega 3 to w sumie tez wiesiołek bo zawiera omegę 3,6 i 9. Olej lniany tez. Omega super ma chłopczyka. Wit E tez chyba czytałam ze się zaleca ale tego nie jestem pewna. Jeszcze możesz smażyć na oliwie z oliwek bo ja mega dużo używałam właśnie. A badania pokazują ze oliwa z oliwek bardzo ale to bardzo płodnosi poziom testosteronu. Teraz przy tych starankach całkowicie z niej zrezygnowałam. Ogólnie więcej produktów zwierzęcych jest (masło niż margarynę itd) zalecane.
Podziel się: