reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kitqa, wg mnie zdjęcie Twojej dzidzi to dziewczynka. Fachowcem nie jestem ale tyle co widziałam zdjęć podczas mojej ciąży z nadzieją że moja córcia jest jednak synkiem to ewidentna dziewczynka.
Mam zdjęcie z 12 tc ale tylko bokiem z nubem (bez wątpienia dziewczynka). W 20 tygodniu wyglądała tak:
1507398293-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Odnośnie tego ze widzicie dziewczynki- ja znowu co oglądam się za wózkiem to chłopczyk. I w przeciągu 2 lat nikt z moich dalszych i bliższych znajomych nie urodził dziewczynki. Ostatnio przyjaciółka też starała sie o córkę bo synka mają i drugi chłopak. A kilka znajomych w tym roku urodzilo 3 chłopca. Czasami czuje sie oszukana przez los aż wstyd mi tak mówić tym bardziej że moja córeczka to taki kochany bąbelek:)

Podoba mi sie to forum wiecie dlaczego? Bo żadna z Was nie ocenia pragnień innej. Wiadomo że zdrowe dziecko najważniejsze i żadna z Was tego nie kwestionuje i każde dziecko będzie kochać mocno ale ze że jesteście otwarte na pomoc w spełnieniu marzenia drugiej. Dzięki dziewczyny ze mogę Wam powiedzieć o moim marzeniu i nie muszę być umoralniana ze nie dorosłam do bycia matką skoro mam wymagania odnośnie płci. Nie o to chodzi. Będę kochać druga córkę ale bardzo pragnę synka. Tyle. Zrobię wszystko żeby dopomóc szczęściu a jak wyjdzie to i tak będzie szczęściem moc mieć dziecko.

Gosica hehe czego oni nie wymyśla. Ale odnoście teori właśnie ze smaki na coś, odrzuciło nas od jakiegoś jedzenie itd. To podobno chromosom Y jest tak jakby uśpiony aż do 10 tygodnia ciąży [emoji6]
Wszystkie te teorie wyssane z palca z czasów kiedy nie było usg i zgadywano co się urodzi.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kitqa powiedział że takie nogi będzie miec jego corka haha

Kitqa niby sie mowi ze z chlopca dziewczynki na usg nie zrobisz ale z dziewczynki chlopca tak moze bedziesz miec niespodzianke przy porodzie tego rowniez zycze :-)

Kitqa a co to za tarocistka? Powiedz coś więcej o niej. Byłaś u niej osobiście? Droga? Chyba bym skorzystała...

reklama
hej dziewczynki:) próbowałam Was wczoraj "nadrobić", ale się rozpisałyście:)
Gratulacje dla dwupaczek. Ogromne gratulacje dla Lee i piątego syneczka:)
Bardzo jestem ciekawa, czy udało Wam się trafić z płcią?:)
My się na razie jeszcze nie staramy o kolejną dzidzię, ale odstawiłam ostatnio młodego od cycunia i muszę wrócić do persony. Poza tym, jeśli są przytulaski, to że świadomością, że ok, może być dzidzia i zapewne, jeśli bez planowania, to raczej chłopczyk (w naszym wypadku).
Też rozmyślam czasami od czego ta płeć zależy, bo rzeczywiście to mimo tych wszystkich metod, to wydaje mi się nadal, że to w dużej mierze loteria, predyspozycje raczej faceta.
U nas chłopcy "wyszli" raczej w owulację lub blisko owulacji np. dwa dni przed. U mnie jest chyba ten problem, że jeśli tulimy się na kilka dni przed (5, 4) owulacją, to nic z tego nie wychodzi. Nie ma wtedy dzidzi, a im bliżej owulki, to dzidzia jest i płci męskiej. Osobiście uważam, że chłopca łatwiej "ustrzelić", niż dziewczynkę (kitqa nigdy nie mów nigdy!:)

Do góry