reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maziajka zainteresował mnie temat pomyłek w tych testach i faktycznie zdarzają się. Ale to właśnie dotyczy wyników dziewczynek jak były za szybko zrobione a chromosom Y nie miał czasu tak jakby rozejść się po organizmie stad wynik XX. Niby jak wynik ze chłopiec to pomyłek nie ma! Wiec pewnie autorka bloga będzie miała jednak chłopca. No szok dla niej napewno jak takie zakupy porobione. Powinna być informacja na testach ze ileś tam % jest ze wynik może być fałszywy!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Kitqa, rozumiem. Jednak cały czas Cię widzę meczy temat czy lekarz się nie mylił itd.
Imama, wniosek ze nifty za wczesnie nie Wilno robić. Ja myślałam ze przy moim wieku warto by byli zrobić takie badania, liczyłam ze w 10/11 tyg. Ale chyba nie ma co tak wczesnie.

Imama dokladnie zreszta tam potem pisala ze wlasnie Pani z kliniki jej powiedziala ze przy okreslani plci to jest inaczej niz przy chorobach.

Ja bym nifty nie robila znajoma zaplacila 2500zl przez 30tc cieszyla sie ze ciaza zdrowa no bo skoro nifty tak mowi a tutaj niestety dziecko bardzo chore. Zreszta na tym blogu dziewczyna tez pisze ze nifty ma ok wiec dziecko zdrowe a to niestety tak nie jest...
Moim zdaniem te nifty to troche naciaganie...

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka tak to chyba niestety ze wszystkim jest. A NIPT testy właśnie maja za zadanie wykryć trisomie ale z drugiej str dlatego jest określana płeć bo przy niektórych wadach płeć ma znaczenie także nie rozumie dlaczego może to być nie miarodajne. Jest tak dużo chorób ze nie da się chyba wszystkiego przewidzieć. Ja właśnie chciałam robić te badania bo znajoma na prenatalnych miała wynik w normie a dziecko z zespołem downa się urodziło. I dużo czytałam o tym ze te prawdopodobieństwo to tylko niestety statystki. Można być w tych paru % pomyłki w płci bądź niestety co gorsze w wadach. Nic nie ma 100%. I napisane pewnie jest 99,7 i dupa jest się niby w tych 0,3%.

Nie dość, że nie dokładne to jeszcze cena tych badań z kosmosu wrrrrrr

Gosica ja już też coraz większy mętlik, nawet juz drazni mnie gotowanie bo juz nie wiem co gotowac, wszystko jakies takie nie do końca jasne...

Jutro mamy 6 rocznice naszego ślubu :)

Gratulacje i wszystkiego najlepszego!!! Spełnienia marzeń, szczególnie tego jednego [emoji253][emoji253][emoji253][emoji253]

atdc9vvjktz16vlw.png

reklama
Dziękuje dziewczynki :*

Kitqa odnośnie zdjecia usg: jak bylam w ciązy z synem, pokazałam męzowi foto jakos 11 tydz. Nic tam nie bylo widac zadnego nuba, a ten mowi ze chlopak bedzie bo ma męskie nogi no i tak zostalo haha mial racje Mistrz haha :-D

Do góry