reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marzycielka mam nadzieje ze ten cykl będzie owocny! Ja tez wątpiłam ze coś z tego wyjdzie. Obyś nie musiała robić przerwy- wiem to wszystko stres i odechciewa się wszystkiego!
Miciurka ale Ci zazdroszczę taki maluch a tata już go wziął na wycieczkę! Nic tylko korzystaj. Ja w Polsce mam mamę to dużo to pomocy bo mogę zawsze dzieci podrzucić i gdzieś wyjsc a tutaj tylko mąż.
Ah ja nie zapeszam. Chce już środę! Sama mam mieszane uczucia....

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Imama, mam jeszcze czas na ostateczna decyzje. Jednego jestem pewna-1 podejście, czyli reszta stosunków z zabezpieczeniem. Zdecydowanie 1 stosunek procentowi daje większe szanse na dziewczynke.
A rzeczywiście musi hurry up obniżać płodność-w sumie o to tu tez chodzi. Bo bez hurry up zachodziłam w ciaze naprawdę szybko;)
Miciurka, tez wierze ze Imamie się udało. Po statystykach widac ze planowanie zwiększa szanse na zaplanowana płeć ale potrzebuje poparcia w przypadku Imamy-uwierz, ze tez czekam na środę i Twoje usg [emoji307]
Ja z abstynencji chyba musze zrezygnować, bo jesteśmy ponad 35. O testów aż tak się nie boje, bo mąż bierze te szyszki i lukrecję i widzę ze poziom tego hormonu juz nie jest tak wysoki. Dla utwierdzenia się w przekonaniu zechce za OK.1 tydz go wysłać na badania ;)
Negocjuj, zobacz masz poziom prolaktyny sprzyjający dziewczynce, warto to wykorzystać ;)

Dzięki dziewczyny ale nie liczę na to aby się udalo. Zresztą mam jakiegoś doła,wszystko zaczyna mnie dobijac :-( Może po przerwie wstąpi we mnie nowy optymizm i nadzieja.

Marzycielka nie poddawaj się tylko [emoji8] szanse zawsze masz. Oby były dwie kreseczki. Ile dpo masz?
Biedronka więcej niż jeden stosunek w płodne to chłopczykowi. Ogólnie na chłopczyka to trzy nie więcej po pozytywie. A na dziewczynkę czasem dwa ale to jak się długo nie potrafi zajść.
Opcja super dla Ciebie. Dużo dziewczyn stosuje tych które nie lubią testów owulacyjnych lub co maja problem z nimi bo nie wychodzą bądź poprostu nie chcą się tym stresować to stosunki co czwarty dzień nazywa się to E4d. W "najgorszym" wypadku będzie stosunek trzy dni przed owu i w dzień owu. Ale wg Atomic to i tak te trzydniowe nikłe szanse na przetrawienie albo w owu już za późno będzie poprostu bo nie dotrą tak szybko do jajeczka.

Mnie sie wydaje, ze dzis mam owu sluz bialko jaja i przed chwila jajnik zaczal kuć, zobaczymy czy z temp. się
potwierdzi, sprawdziłam sobie przedtem ph tego sluzu i wyszlo 4.4 takze bardzo spoko. Kiedys sprawdziłam ph spermy i jest7.7 takze
ph mamy dziewczynkowe. No nic pewnie pierwszy miesiac zrobimy raz po pozytywie a nastepny cykl gdyby nie wyszlo idziemy na calosc :)

Ana gratulacje córeczki:) super dowiedzieć się że spełnia się Twoje marzenie.

Mikallo, gratulacje synka. Ja też bardzo bym chciała synka- napisz proszę jak wyglądały Twoje przygotowania do poczęcia synka (dieta, przytulanko w który dzień cyklu, sprawdź proszę czy chiński też Ci się sprawdził... ogólnie proszę o wszystko co potrzebne na synka:))
A no i jak możesz to napisz coś więcej o tej niby wróżce o której wspomniałaś (to straszne nigdy nie wierzyłam w takie rzeczy ale podczas spełniania marzeń traci się rozum i liczy się tylko pozytywne rozwiązanie).

Od dziś mąż jedzie na suplementach, ja tez kwas foliowy, potas w kapsułkach, wiesiołek (napiszcie proszę czy brać go cały cykl czy tylko do dnia owulacji- bo gdzieś tak wyczytałam), jeszcze siemię lniane i zielona herbata w drodze:)

ehhh tak bardzo bym chciała synka.... :) mam nadzieję że Wam również spełnią się Wasze marzenia:) czasami myślę że córka to taka prosta sprawa bo mi wyszła na staraniach na synka, ale dookoła jak widzę samych chłopaków to powinnam się czuć jakbym w totka wygrała:))) jeszcze jak dołączy do nas synek to już w ogóle będę miała wszystko:)

Biedronka, super. Działajcie! Trzymam kciuki za owocne przytulanka ;)
Poza tym strategi myśle ze jest słuszna ;)
Kinga masz słuszne spostrzeżenia. Dosłownie córa to jak wygrana w totka. Dzisiaj na ulicy widziałam dziewczynę z 4 córkami. Najmłodsze dziecko jeszcze w gondoli -aż miałam ochotę ja zapytać jak to zrobiła [emoji12]

reklama
Biedronka, super. Działajcie! Trzymam kciuki za owocne przytulanka ;)
Poza tym strategi myśle ze jest słuszna ;)
Kinga masz słuszne spostrzeżenia. Dosłownie córa to jak wygrana w totka. Dzisiaj na ulicy widziałam dziewczynę z 4 córkami. Najmłodsze dziecko jeszcze w gondoli -aż miałam ochotę ja zapytać jak to zrobiła [emoji12]

Szkoda, że nie spytałaś :-)
Gosica w następnym cyklu zadziałamy :-)

Do góry