reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marzycielka mam nadzieje ze ten cykl będzie owocny! Ja tez wątpiłam ze coś z tego wyjdzie. Obyś nie musiała robić przerwy- wiem to wszystko stres i odechciewa się wszystkiego!
Miciurka ale Ci zazdroszczę taki maluch a tata już go wziął na wycieczkę! Nic tylko korzystaj. Ja w Polsce mam mamę to dużo to pomocy bo mogę zawsze dzieci podrzucić i gdzieś wyjsc a tutaj tylko mąż.
Ah ja nie zapeszam. Chce już środę! Sama mam mieszane uczucia....

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Imama, mam jeszcze czas na ostateczna decyzje. Jednego jestem pewna-1 podejście, czyli reszta stosunków z zabezpieczeniem. Zdecydowanie 1 stosunek procentowi daje większe szanse na dziewczynke.
A rzeczywiście musi hurry up obniżać płodność-w sumie o to tu tez chodzi. Bo bez hurry up zachodziłam w ciaze naprawdę szybko;)
Miciurka, tez wierze ze Imamie się udało. Po statystykach widac ze planowanie zwiększa szanse na zaplanowana płeć ale potrzebuje poparcia w przypadku Imamy-uwierz, ze tez czekam na środę i Twoje usg [emoji307]
Ja z abstynencji chyba musze zrezygnować, bo jesteśmy ponad 35. O testów aż tak się nie boje, bo mąż bierze te szyszki i lukrecję i widzę ze poziom tego hormonu juz nie jest tak wysoki. Dla utwierdzenia się w przekonaniu zechce za OK.1 tydz go wysłać na badania ;)
Negocjuj, zobacz masz poziom prolaktyny sprzyjający dziewczynce, warto to wykorzystać ;)

Dzięki dziewczyny ale nie liczę na to aby się udalo. Zresztą mam jakiegoś doła,wszystko zaczyna mnie dobijac :-( Może po przerwie wstąpi we mnie nowy optymizm i nadzieja.

Marzycielka nie poddawaj się tylko [emoji8] szanse zawsze masz. Oby były dwie kreseczki. Ile dpo masz?
Biedronka więcej niż jeden stosunek w płodne to chłopczykowi. Ogólnie na chłopczyka to trzy nie więcej po pozytywie. A na dziewczynkę czasem dwa ale to jak się długo nie potrafi zajść.
Opcja super dla Ciebie. Dużo dziewczyn stosuje tych które nie lubią testów owulacyjnych lub co maja problem z nimi bo nie wychodzą bądź poprostu nie chcą się tym stresować to stosunki co czwarty dzień nazywa się to E4d. W "najgorszym" wypadku będzie stosunek trzy dni przed owu i w dzień owu. Ale wg Atomic to i tak te trzydniowe nikłe szanse na przetrawienie albo w owu już za późno będzie poprostu bo nie dotrą tak szybko do jajeczka.

Mnie sie wydaje, ze dzis mam owu sluz bialko jaja i przed chwila jajnik zaczal kuć, zobaczymy czy z temp. się
potwierdzi, sprawdziłam sobie przedtem ph tego sluzu i wyszlo 4.4 takze bardzo spoko. Kiedys sprawdziłam ph spermy i jest7.7 takze
ph mamy dziewczynkowe. No nic pewnie pierwszy miesiac zrobimy raz po pozytywie a nastepny cykl gdyby nie wyszlo idziemy na calosc :)

Ana gratulacje córeczki:) super dowiedzieć się że spełnia się Twoje marzenie.

Mikallo, gratulacje synka. Ja też bardzo bym chciała synka- napisz proszę jak wyglądały Twoje przygotowania do poczęcia synka (dieta, przytulanko w który dzień cyklu, sprawdź proszę czy chiński też Ci się sprawdził... ogólnie proszę o wszystko co potrzebne na synka:))
A no i jak możesz to napisz coś więcej o tej niby wróżce o której wspomniałaś (to straszne nigdy nie wierzyłam w takie rzeczy ale podczas spełniania marzeń traci się rozum i liczy się tylko pozytywne rozwiązanie).

Od dziś mąż jedzie na suplementach, ja tez kwas foliowy, potas w kapsułkach, wiesiołek (napiszcie proszę czy brać go cały cykl czy tylko do dnia owulacji- bo gdzieś tak wyczytałam), jeszcze siemię lniane i zielona herbata w drodze:)

ehhh tak bardzo bym chciała synka.... :) mam nadzieję że Wam również spełnią się Wasze marzenia:) czasami myślę że córka to taka prosta sprawa bo mi wyszła na staraniach na synka, ale dookoła jak widzę samych chłopaków to powinnam się czuć jakbym w totka wygrała:))) jeszcze jak dołączy do nas synek to już w ogóle będę miała wszystko:)

Biedronka, super. Działajcie! Trzymam kciuki za owocne przytulanka ;)
Poza tym strategi myśle ze jest słuszna ;)
Kinga masz słuszne spostrzeżenia. Dosłownie córa to jak wygrana w totka. Dzisiaj na ulicy widziałam dziewczynę z 4 córkami. Najmłodsze dziecko jeszcze w gondoli -aż miałam ochotę ja zapytać jak to zrobiła [emoji12]

reklama
Biedronka, super. Działajcie! Trzymam kciuki za owocne przytulanka ;)
Poza tym strategi myśle ze jest słuszna ;)
Kinga masz słuszne spostrzeżenia. Dosłownie córa to jak wygrana w totka. Dzisiaj na ulicy widziałam dziewczynę z 4 córkami. Najmłodsze dziecko jeszcze w gondoli -aż miałam ochotę ja zapytać jak to zrobiła [emoji12]

Szkoda, że nie spytałaś :-)
Gosica w następnym cyklu zadziałamy :-)

Do góry