reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Imama, i przy clo potrzebowałam trochę czasu na decyzje.
Właśnie clomid nie daje gwarancji płci. Sporo poczytałam na str IG, GD i chłopców ten jest dużo po clo. Z drugiej strony patrząc na dodatkowe wsparcie typu OLE, ewentualnie zakwaszenie wówczas szanse rosną do 80%!
A wiadomo trzeba się i tak liczyć z chłopcem albo i bliźniakami ;) dlatego zechce iść na monitoring w miarę blisko ovu, może wtedy gin będzie widziała liczbę dominujących pęcherzyków ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Imama gdybym się wcześniej zabrala za robienie dzieci to juz bym miala piatke :) ale niestety mamy takie realia ze najpierw liczy sie wyksztalcenie, praca, dach nad glowa a dopiero potem dzieci i taki jest tej imprezy final, ze mam 30 lat i dopiero dwojke dzieci.
Dokladnie, szkoda ze nie da sie wymienic dzieciakami, ale wieksza szkoda jest że nie da się zaplanować plci dziecka :(

Gosica właśnie ja takie myślenie mam. Samo clo to pare % więcej dziewczynek ale jednak połączenie różnych taktyk powinno zwiększyć szanse. Ale No sama jestem ciekawe czy coś u mnie to dało bo pójdę pierwsza na odstrzał hehe.
Myśle ze jak nie jest duża dawka clo i wiele cykli z nim to szanse na bliźniaki małe.
Teraz czytałam post dziewczyny co chciała bliźniaki i sama sobie dawkę zwiększyła na 100mg i faktycznie ma bliźniaki ale chłopców także załamki dostała. Ale trzeba się chyba z każda opcja liczyć.
Kitqa ja chciałam się wyrobić z trójka przed 30 także może wyjdzie [emoji6] teraz mam 28 wiec akurat by mi pasowało.

Imama, dokładnie będziesz takim, sorry króliczkiem [emoji235]otóż to, złożenie ilus czynników zwiększa nam szanse: dieta, clo, zakwaszenie, OLE. Nie ma tej Lukrecji co mnie trochę zastanawia ale może za dużo dziwnych rzeczy się doszukuje ;)
A ta dziewczyna po clo 100 robiła monitoring? Dodatkowe zakwaszanie itd?

Wiecie co dziewczyny ja moge mieć chłopca drugiego najbardziej będzie mnie denerwować zyczenia parki i pytania A WIESZ CO BĘDZIECIE MIEĆ? Ja jak byłam w ciąży z synem nikt nie wiedział co ma byc. Na te pytania odpowiadałam, ze nie wiem, no jak pytali A CO BEDZIECIE MIEC ? Mowilam Nie Wiem, no bo przeciez przyszlosci nie przewiduje zawsze moze byc suprajz przy porodzie haha no a nikt nie pytal CO MACIE MIEĆ? :-D haha

Jak mawiał mój gin, będzie Pani miała dziecko :)
smile.png
:)

reklama
Witam dziewczyny, nie biorę udziału w dyskusji ale śledzę Was od jakiegoś roku w miarę możliwości. Chciałabym postarać się o synka. Zauważyłam, że Mikallo ma mieć synka i chciałabym zasięgnąć rad jaki przepis na niego miałaś?:) Mam córkę która też była planowana na synka, byłam nawet na monitoringu który wskazał owulację, jakie było moje zdziwienie kiedy okazało się że będzie dziewczynka:) Uwielbiam ją ale marzę jeszcze o chłopaczku. Macie jakieś specjalne rady?:) Mikallo Ciebie proszę w szczególności. Czy chiński kalendarz Wam się sprawdził? bo mi chyba jako jedyny wskazywał córkę kiedy wszystkie metody stosowałam ku chłopaczkowi, ale nie chcę pokładać aż takiej wiary w kalendarz.... Pomóżcie proszę mamusie:)

Do góry