reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama ah to o to chodzi ;) pewnie ze bardzo fajna rzecz tym bardziej ze ma się wtedy z nią cały czas kontakt i dużo można się jeszcze w trakcie planowania dowiedzieć :D za rok o tej porze będę w trakcie przygotowań, już się nie mogę doczekać :-D mój K tez powiedział ze chce szybko kolejne bo chyba bardziej ode mnie pragnie tej corki i powiedział ze zgodzi się na wszystko co mu wymyślę i dam :-D A mój starszy synek powiedział ze teraz chce brata a potem jeszcze siostrę ;) Wiec musimy sprężnie działać

reklama
Imama, tez analizowałam dzisiaj ze sprawdzalności statystyce na ile warto ten plan. Skuteczność -Hmm szału nie ma, ale z drugiej strony z samych statystycy można wysnuć wiele wniosków.
No tak, testuje na dniach-nie mam dystych nadziei-temperatura skacze jak szalona.
Z oczami rzeczywiście lepiej podejdź do okulisty, po co masz się męczyć.
Z krwiakiem żartów nie ma, ogranicz noszenie syna, wiem żenię jest to proste ale spróbuj.
Przyszlamama-grunt to mieć plan;) jak pytam się młodszego syna czy chciałby mieć siostrę czy może brata to twierdzi ze brata [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Imama dzięki że pytasz i pamiętasz ;-)
Ja czekam na owu dziś mam 13 dc. Podczytuje Was ale nie piszę bo muszę trochę odetchnąć nabrać dystansu bo zaczęłam swirowac wszystko chciałam mieć zaplanowane ze szczegółami ale nie wychodzi mi to i przez to stresuje się jeszcze bardziej a powinnam podchodzić do tego z luzem a nic na siłę. Wszędzie widzę malutkie dziewczynki albo słyszę że komuś urodziła się lub ma się urodzić coreczka,normalnie jestem nienormalna ale to pragnienie jest mocniejsze ode mnie. I nawet myślę sobie żeby jeżeli się nie uda to dac sobie chwilę na odpoczecie bo chyba też ten stres nerwy nie pomagają w staraniach.
Kitqa gratuluję córci i zazdroszczę Ci ale tak pozytywnie też bym chciała zobaczyć i usłyszeć ze Bedzie córcia :-)
Gosica trzymam kciuki za Ciebie i 2 kreseczki ✊
Mikallo gratuluję synusia,cieszę się że się spełniło twoje marzenie.

Ostatnia edycja:
Marzycielka86 dziekuje, ale z tym "zobaczyć" to nic nie widzialam :( bo dr bardzo szybko zrobila usg widzialam obraz dupki od dołu i nim zdazylam skupic wzrok w odpowiednim miejscu to dziecko sie ruszylo, a ona skonczyla usg :( potem tylko dopytam: "to jest dziewczynka?" Ona przytaknela i tyle. Takze nie jestem pocieszona, nie mam zdj potwierdzającego płeć.
Masz racje odpocznij od nas : ) bo zwariujesz jeszcze, teraz to tylko spokój Cie ratuje. Powodzenia !

Kitqa to nie od Was chce odpocząć bo tu mogę się wygadać i dopytać się a wy doradzicie mi i pomożecie gdzie nigdzie tego nie mogę zrobić bo wy tylko wiecie co czuję i jak pragnę córci. Po prostu muszę podczas starań być na luzie cieszyć się A nie traktować męża jak on to stwierdził jak maszynkę do robienia dzieci :-D bo im człowiek się więcej stara i robi to mu to nie wychodzi. Może bez presji i naciskania coś by wyszło z tego. Nie wiem już glupieje.

Marzycielka, mój mąż tez już przebąkuje ze jest rakaa szybka na zawołanie tu i teraz i ze wszystko ma być obliczone.
Ale postaram się od kolejnego cyklu podejść do staranek z dystansem. Najważniejsze ze wybiłam sobie z głowy o+12, musze zaopatrzyć się w lepsze testy owulacyjne. To Ty mi kiedyś dawałam link? Niemiec znaleźć tych testów na Allegro, pamietam link był z olx.
Ja tez wszędzie widzę dziewczynki, pocieszam się ze szanse zwiększamy na córcię. Jak na spokojnie sobie zerknęłam na czynniki typu OLE i korzeń Lukrecji które to mąż bierze to widzę ze przewaga jest dziewczynek-80%, ale wiadomo zawsze w tych 20% można się znaleźć i z tym trzeba się liczyć.

Marzycielka, ja powoli ( niestety dopiero) dochodzę do wniosku ze czas stosunku nie ma tu dużego znaczenia. Myśle ze z taki przekonaniem może troszkę będzie łatwiej ze starankami w kolejnym cyklu. Chyba ze nie będę musiała już myśleć bo się okaże ze ostatnie staranka były owocne. W niedziele zatestuje ;)
Przypomnij jakie suplementy bierzesz i Twój mąż?

reklama
Mikallo ale teraz Ci sugerowal corke bo nie kumam?w ktorym jestes tyg?

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Jestem w 21tc (20+1)
Byłam u "starego" lekarza, ktory nigdy nic mi nie mówił i poszłam do niego tylko po skierowania na badania i L4. Miał gorszy sprzęt i stwierdził, że nic nie widzi i muszę poczekac do prenatalnych ale chyba dziewczynka. Tak mnie badał, że do dzis mnie brzuch boli :/
"Nowy" lekarz do którego sie przeniosłam (prowadził moją 1 ciążę) i ma duzo lepszy sprzęt od razu pokazał mi dowod na chłopca ale czekam jeszcze na potwierdzenie na prenatalnych :D

@Marzycielka dziekuje :* zrob sobie przerwę, ja tak zrobiłam i zaciażylam :D
@kitqa lekarka nie dajac Ci zdjęcia chyba zostawiła cień nadzieji...

Ostatnia edycja:
Do góry