reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Kruszynka mi zostało 15 tabletek, na 3 cykle i szkoda mi ich na próbowanie różnych strategii, ale boje się zadziałac w owu bo tak synków mamy, i jeszcze głupia się zakwaszam, pewnie w ogóle z takim nastawieniem nie zajdę

Kruszynka pozostaje mieć nadzieje. Użyj żelu może akurat pomoże. Stres może tez coś blokuje ale wiem sama nie umiałam wyluzować i się nie przejmować.
Buniczek a jakie masz pH w owu? Musisz aż tak sie zakwaszac? Tyle suplementów bierzesz powinno ci pH samo spaść. Ja tez mam synów z jednego w płodne. Ale szczerze to przecież w niepłodne i po owu wg niektórych lekarzy nie da się zajść w ciąże bądź szanse minimalne. Wiec nie ma się co dziwić ze się poprostu nie udaje. 1-2 dni przed owu najlepszy czas a nieraz widzisz Kruszynka nic nie kombinuje i się nie udaje. Może to trwać latami. Ja również byłam nastawiona na planowanie ale jak czytam to naprawdę szanse na ciąże nawet w super warunkach nie są 100% pewnie nawet 90.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Monia, z ta intuicja u mnie słabo ;( dzisiaj miałam skok temperatury;( wczoraj nie działaliśmy bo myślałam ze ovu będzie dzisiaj a wyglada ze jest już po ovu ;(
Chyba jak będą przytulanka dzisiaj wieczorem to już będzie za późno...?
Miciurka-ceny PGD z kosmosu [emoji15]
Ja tez jestem niejadek i żyje prawie na oparach. Teoretycznie przy takim odżywianiu powinnam mieć córkę a rzeczywistość jest inna ;)
Imama, jeśli zdecyduje się w kolejnym cyklu na clo to prawdopodobnie pójdę na mknitoring.
Buniczek, mój entuzjazm powoli tez opada ;(

Imama ph rośnie mi bardzo, do 7 nawet.
Gosica ja z kolei chyba przesadziłam w drugą stronę, stosunek 2 doby temu a owulacji ani widu ani słychu, wiec wszystkie plemniki raczej padną

Buniczek, my mieliśmy stosunek w sobotę rano, a ovu mogła być dzisiaj w nocy. Tak myśle ze mogli być bo rano odnotowałem skok 0,25.
Odstęp z sobotniego stosunku by wyszedł OK.4,5 dnia. Nie zdziwiłabym się gdyby cos z tego było.
Ale z drugiej strony chcieliśmy działać krótko po ovu na hurryup.

Buniczek to nie chcesz jeszcze w owu doprawić? Zależy kiedy będziesz oczywiscie owu miała bo takie 3 dniowe jest szansa ze jednak przetrwają.

Biedronka, rzeczywiście ta pogoda nie nastraja :(
Dzisiaj naprawdę rozczarowałam się tym cyklem, za bardzo w siebie wierzyłam ze poczuje ovu. W kolejnym cyklu chyba idę na monitoring bo inaczej przyjdzie osiwieć.
Chyba ze w między czaje zmienia strategie, ale ten hurry up do mnie przemawia i jakoś założyłam ze najlepiej żebyśmy działali krótko po ovu.

reklama
Do góry