reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Kruszynka mi zostało 15 tabletek, na 3 cykle i szkoda mi ich na próbowanie różnych strategii, ale boje się zadziałac w owu bo tak synków mamy, i jeszcze głupia się zakwaszam, pewnie w ogóle z takim nastawieniem nie zajdę

Kruszynka pozostaje mieć nadzieje. Użyj żelu może akurat pomoże. Stres może tez coś blokuje ale wiem sama nie umiałam wyluzować i się nie przejmować.
Buniczek a jakie masz pH w owu? Musisz aż tak sie zakwaszac? Tyle suplementów bierzesz powinno ci pH samo spaść. Ja tez mam synów z jednego w płodne. Ale szczerze to przecież w niepłodne i po owu wg niektórych lekarzy nie da się zajść w ciąże bądź szanse minimalne. Wiec nie ma się co dziwić ze się poprostu nie udaje. 1-2 dni przed owu najlepszy czas a nieraz widzisz Kruszynka nic nie kombinuje i się nie udaje. Może to trwać latami. Ja również byłam nastawiona na planowanie ale jak czytam to naprawdę szanse na ciąże nawet w super warunkach nie są 100% pewnie nawet 90.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Monia, z ta intuicja u mnie słabo ;( dzisiaj miałam skok temperatury;( wczoraj nie działaliśmy bo myślałam ze ovu będzie dzisiaj a wyglada ze jest już po ovu ;(
Chyba jak będą przytulanka dzisiaj wieczorem to już będzie za późno...?
Miciurka-ceny PGD z kosmosu [emoji15]
Ja tez jestem niejadek i żyje prawie na oparach. Teoretycznie przy takim odżywianiu powinnam mieć córkę a rzeczywistość jest inna ;)
Imama, jeśli zdecyduje się w kolejnym cyklu na clo to prawdopodobnie pójdę na mknitoring.
Buniczek, mój entuzjazm powoli tez opada ;(

Imama ph rośnie mi bardzo, do 7 nawet.
Gosica ja z kolei chyba przesadziłam w drugą stronę, stosunek 2 doby temu a owulacji ani widu ani słychu, wiec wszystkie plemniki raczej padną

Buniczek, my mieliśmy stosunek w sobotę rano, a ovu mogła być dzisiaj w nocy. Tak myśle ze mogli być bo rano odnotowałem skok 0,25.
Odstęp z sobotniego stosunku by wyszedł OK.4,5 dnia. Nie zdziwiłabym się gdyby cos z tego było.
Ale z drugiej strony chcieliśmy działać krótko po ovu na hurryup.

Buniczek to nie chcesz jeszcze w owu doprawić? Zależy kiedy będziesz oczywiscie owu miała bo takie 3 dniowe jest szansa ze jednak przetrwają.

Biedronka, rzeczywiście ta pogoda nie nastraja :(
Dzisiaj naprawdę rozczarowałam się tym cyklem, za bardzo w siebie wierzyłam ze poczuje ovu. W kolejnym cyklu chyba idę na monitoring bo inaczej przyjdzie osiwieć.
Chyba ze w między czaje zmienia strategie, ale ten hurry up do mnie przemawia i jakoś założyłam ze najlepiej żebyśmy działali krótko po ovu.

reklama
Do góry