reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama- Ja miałam w 2vciazy krwiaka i blisko dzidzi byl,musialam.odpoczywac dużo nie męczyć się i brać leki n

Ana87- teraz już jest co jest nie zmienisz ale bądź pozytywnie.nastawiona :)

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie pecherzyk sam pekl. Cykle mam dlugie. Jak jest dobrze to 33-37 dni a jak cos sie dzieje to i dłuższe. Krotsze raczej sie nie zdarzaja. Termin @ mam na pon - 34 dc

Ana87 50/50 szans zawsze jest. Dużo kobiet nawet statystyki wklejałem tu kiedyś ze z każdym dzieckiem tej samej płci rośnie prawdopodobieństwo ze jednak następne będzie odmiennej. Także nadzieja zawsze jest.
A miałaś któraś krwiaka w ciąży? Bo ja teraz czytam i czytam i zaczęłam się nim przejmować. Mały jest ale jest

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja miałam w dwóch ciazach i się wchłonęły ale brałam duże dawki duphastonu i luteiny

Ostatnia edycja:
U mnie pecherzyk sam pekl. Cykle mam dlugie. Jak jest dobrze to 33-37 dni a jak cos sie dzieje to i dłuższe. Krotsze raczej sie nie zdarzaja. Termin @ mam na pon - 34 dc
Wow to szybko owu była po clo u mnie cykle jak pisałam 30/31 i 18 dc owu ale po clo i pregnylu była 15 dc tyle że brałam ja od 4 dc a teraz będę od 3 dc.. ... Zatem spróbuję... Jutro 3 dc zacznę brać może akurat pęknie 14 dc w ndz/pon może się uda...
Kupiłam conective żel i salfazin w aptece Gemini wyobraźcie sobie aż o 40 zł taniej mnie wyszło u nas conceive koszt 83 zł a tam 52, a salfazin u nas 37 a tam 17!! O to się nazywa ceny konkurencyjne mimo że zapłacilam 12 za przesyłkę to i tak mi się opłacilo...

Cześć dziewczyny. 1 dzień nieobecności i tyle newsow ;)
Biedronka, mi castagnus z kolei skrócił cykl. Testy ovumam jakieś do d, chociaż ten jeden test zielony pokazał ni dzisiaj gruba kreche, wiec zakładam ze jutro może buc ovu. Spróbuje ja wyłapać na czuja;)
Imama, a tak z ciekawości ile kosztuje PGD?
Przyszlamama, gratuluje pięknego synka. Nie ma jak braterska wiez, a tak jak piszesz o księżniczkę się jeszcze postaracie ;) powodzenia!
Miciurka, tez czytałam w internecie ulotkę na temat clo i zwątpiłam. Bardzo ma dużo skutków ubocznych, trochę się boje go brać ;(
Imama, cały czas jeszcze myśle o potencjalnej strategii na kolejny cykl, starystyki przekonują ale te zawroty głowy itp.jakos mnie przeraziły.
Monia, tez jeszcze niedawno myślałam ze jakby się udala ciąża bliźniacza z dziewczynkami to wcale bym sie nie obraziła;) ale potem na trzeźwo stwierdziłam, ze chyba fizycznie już bym nie dała rady.
Przyszlamama, mi się tez wydaje ze u Any będzie córka. Często u chłopców lekarze określają płeć a u dziewczynek zwlekają bo myślą ze może sprzęt się ukrył itp.;)

Kruszynka- masz podobne cykle jak ja, zawsze mialam pozno owulacje a teraz to nie wiem nawet bo po porodzie, ale cykl mialam 30 dni a 18-20dc owulacja , masakra ...

Ja bym włączyła clo, tak jak piszesz od 3dc, a czemu kupiłaś żel conceive? Ile się starasz już o ciążę ? Gemini apteka jest super można fajne deale znaleźć :)

Gosica- odp. Na pytanie twoje do Imama co prawda ale też się pytałam o PGD i są różne ceny , duża różnica pomiędzy klinikami itp ale cena się waha od 8-12 tysięcy euro ,czasem nawet i więcej , też się boję clo brać ale wezmę ..

Wyobraźcie sobie że zrobiłam wróżbe z obrączki - moja nowa ślubna i mi się wynik zmienił ! (Chcialabym żeby się sprawdzilo) ale Jak to może być .. To ja nie wiem , ale całe szczęście mężowi wyszło tak samo także ma chłop farta [emoji16][emoji23] hehe ;) ,

Ja nie wiem co z tą dieta mam zrobić , normalnie mnie mierzi jak o tym myślę nie lubię takich restrykcji [emoji28], ja ogólnie jestem niejadek a nie chce mi się wpychac czegoś na siłę , muszę przestudiowac co dziewczyny piszą nt. Tej diety może jakieś żarcie podpowiedzą

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Gosica dokładnie jak Miciurka pisze ceny różne. Najtaniej chyba 7 tys €. Zależy od kliniki i metody.
Ja dlatego clo na 1-2 cykle i koniec. I nie przesadzalam z zakwaszaniem itd bo szkoda poprostu cyklu. Tez się bałam już nie bliźniaków ale nawet trojaczków przecież nie miałam problemów z płodnością a brałam ten lek ale na GD No tylko jedna dziewczyna miała trojaczki a jakoś 17 bliźniaków było także nie jakoś super dużo. A zdarzyć się może mimo clo. Im starsza kobieta im więcej dzieci tym szanse na bliźniaki wzrastają. Otyłe czy tez bardzo wysokie osoby tez właśnie maja częściej ciąże mnogie.
Jedynie Atomic odradza clo osoba z cienkim endometrium bądź jeśli ma się jakieś torbiele mięśniaki. To są przeciwskazania. Warto do lekarza przed na kontrole czy wszystko Ok. Tak samo jak więcej cyklu się bierze clo to trzeba skontrolować bo pecherzyki mogły nie pęknąć i się utworzyć torbiele właśnie.
Miciurka tak naprawdę to na LE diecie możesz wszystko jeść wg jej zasad. Tylko musisz liczyć te kcal proteiny i tłuszcz. Dziewczyny nieraz piszą ze jedzą z rodzina tylko np nie jedzą mięsa podczas obiadu i to tez jest Ok. Ja zbytnio wydziwialam ale tak naprawdę nie trzeba.
Kruszynka No może faktycznie weź clo jeszcze jak normalnie owu tak późno. Sama nie wiem co bym zrobiła. A na monitoring chcesz iść?

reklama
Ja bym włączyła clo, tak jak piszesz od 3dc, a czemu kupiłaś żel conceive? Ile się starasz już o ciążę ?
Staram się od maja, w lipcu poronilam.. Teraz znów się staramy mam męża 6 dni w miesiącu w domu i muszę spróbować pomoc naturze żeby owu była gdy on jest, co do żelu to kupiłam żeby pomóc plemnikom przetrwać do owu ponieważ sama nawet w owu mam ciągle kremowy śluz raz z lekko pasami Rozciągliwego a raz wodnisty biały więc zastanawiam się czy on nie jest powodem że plemniki nie dają radę przetrwać ten jeden dwa dni do owulacji nigdy nie miałam problemów z zajściem ale teraz problemem jest brak męża w owu
Imama, ostatnio byłam na monitoringu 11 dc o było za wcześnie a był to pt (mój gin przyj tylko do czw ale wtedy przyj specjalne dla mnie) teraz znowu sobota ndz będzie 12/13dc zatem w czw kiedy gin przyjmuje będzie 10dc więc nie mam po co iść, mogę iść po koniec tyg w 18 dc zobaczyć czy pekly czy wszystko jest ok.

Do góry