reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Miciurka a stosowałaś jakieś suplementy , metody na córkę w drugiej ciąży? I kiedy działaliście? Przed owu, w trakcie, po?
Gosica u mnie to owulacja jest dość szybko po pozytywie, często w ten sam dzień lub na drugi dzień. Raz zadziałaliśmy po pozytywie wieczorem i już było za późno, Zresztą sprawdziłam na teście i wieczorem już była jasna kreseczka.

reklama
Gosica środki alergiczne porostu wysuszają śluz czyli blokują plemniki i nie maja jak się tam poruszać dlatego mniej napewno ich dociera i mniej wytrwa. Wiadomo tyle tych metod ze każda wybiera z 2 a z innych rezygnuje. Bo myśle ze szans na ciąże przy zyrteku, ciepłych kąpielach, żelach i np hurry up nie ma. No wg Atomic to ze zakwasimy się trochę w pochwie nie powoduje zakwaszenia wyżej. A wg badań plemnik żeby przelewać potrzebuje pH 6 i poprostu nawet myślimy ze pH mamy 4,5 to wyżej może być inne bo jak zaszlysmy w ciąże to poprostu musiało być wyższe pH. Tez zmienia się środowisko wiadomo po stosunku ah No ciężkie to.
Jeśli chodzi o testy to ja miałam po pozytywie Ok 24h po owu ale mogło to tez być po 30h. Bo ja tak typowo nie potrafiłam wyłapać owu wiec Ci nie doradzę. Tylko co do dnia wiedziałam wg temperatury.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Gosica ja miałam podobnie jak Ty ze jeden wychodził pozytywny a na drugim była dopiero jasna kreska i za radą dziewczyn kupiłam z allegro testy ale te z różową koncowka i dopiero one w miarę wykrywaly dobrze czas owulacji.
Monia to teraz mocne ✊✊✊ za owocne staranka.
Asa super ze synek zdrowy i wszystko jest ok.
San zak jak tam? Testowalas?

Gosica mi te z niebieska koncówką wcale nie wychodzily czulosc 25 a te zzieloną spoko ładnie pokazywaly i też 25 czulosc. Ale Ty pisałaś, że 10 czulosc mają niebieskie więc inne pewnie

No właśnie u mnie wśród znajomych z wpadek same corki chociaż różnie to bywa bo u nas teraz w wpadki syn :-D ja brałam leki na alergie bo co roku się mecze od marca do sierpnia i w tym czasie faktycznie sluzu jest dużo mniej. W tym roku brałam 2 miesiące zanim zaszłam w ciąże bo w ciąży podobno nie wolno. Mój K chyba musi mieć mocne plemniki pomimo wieku, pracy i stylu życia :baffled:

Przyszlamama u mnie wśród znajomych z wpadek też corki, Twój to rzeczywiście musi mieć mocne plemniki[emoji4], ciekawe jak mój?czy pogorszyly się trochę przez tyle lat[emoji6]

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas chyba się pogorszyly, bo wcale nie możemy zajść[emoji20]a poprzednie 2 ciaze w pierwszym miesiącu staran. Albo ze mną coś nie tak, chociaż wykresy mi ładne wychodzą co miesiąc.Może hormony jeszcze zrobię jak teraz się nie uda.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry