reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ana No u mnie już właśnie leci 8 tc. Także dwa miesiące za mną. Za tydz w poniedziałek tj 18 mam wizytę. Mam nadzieje ze wszystko będzie ładnie widać. Na połówkowych to już naprawdę powinno być widać plec wiec fajnie bo będziesz miała już praktycznie 100% pewnosc. Lekarz napewno tez postara się określić.
Kitqa jak dla mnie to te określanie przez główkę to ciężkie. Nawet nad ramzi tez zaleci od zdjęcia to musisze się na kombinować.
Mikallo to sama umowilas sobie wizytę bo Cię te bóle niepokoją czy termin masz?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Śluz raczej przed miesiączka się nie pojawi
Ja mam mnóstwo kremowego także u każdego różnie to bywa a dziś to już przyszedł wszystko dwie wkładki zmieniłam @ za 10/11 dni..
Marzycielka86 trochę wcześnie ten test ale rozumiem, może nic straconego najlepiej to 12 dpo a już wogole najbardziej to 14dpo ale kto by doczekał tyle..
Ja mozee zatestuje w następną Ndz będzie ok 14dpo i 16 dni po pregnylu więc już go nie będzie w moczu.
Ana super że wszystko ok. może idź za 2 tyg jak cie męczy plec maluszka ja tak byłam pamiętam bo młody nie miał chęci się pokazać i wtedy właśnie pokazał się ;-) ;)
a jak dasz rade to czekaj:p

Ja mam mnóstwo kremowego także u każdego różnie to bywa a dziś to już przyszedł wszystko dwie wkładki zmieniłam @ za 10/11 dni..
Marzycielka86 trochę wcześnie ten test ale rozumiem, może nic straconego najlepiej to 12 dpo a już wogole najbardziej to 14dpo ale kto by doczekał tyle..
Ja mozee zatestuje w następną Ndz będzie ok 14dpo i 16 dni po pregnylu więc już go nie będzie w moczu.
Ana super że wszystko ok. może idź za 2 tyg jak cie męczy plec maluszka ja tak byłam pamiętam bo młody nie miał chęci się pokazać i wtedy właśnie pokazał się ;-) ;)
a jak dasz rade to czekaj:p
To ja zawsze na parę dni przed @. mam sucho a jak byłam w ciąży to miałam kremowy albo taki jak w dni plodne śluz Ja nawet wręcz rozpoznaje że za parę dni będzie @ bo mam tak sucho no cóż każdy widać ma inaczej co nie zmienia faktu że życzę Marzycielce by to też był dobry znak i ten śluz zwiastował u niej ciąże

Imama dokladnie to sa bardziej przeczucia... dziewczyny na ramzi z czaszki mojego dziecko obstawily ze to chlopiec takze...

Dobranoc [emoji99] : )

Mikallo teoria główki jest dla mnie za ciężka oglądam różne zdjęcia w Internecie i cały czas nie wiem jak różnić główkę ;) ale Ty masz wizytę w poniedziałek więc może już teraz się dowiesz. Który masz tydzień? Planowalas dziewczynka? :)
Dla mnie ta teoria czaszki tez jest dosc niezrozumiała aczkolwiek jak porównuje zdjęcie pierwszeh córki z dzidzią to są bardzo podobne.
Planowałam to za dużo powiedziane, chciałam synka do pary ale za duzo w tym kierunku nie robiłam, zdalam sie na los ;)
Teraz jestem w 18tc, zaraz zaczynam 19tc.

Wizytę umowilam sobie dodatkowo, nastepna planowaną mam dopiero 28.09. Niestety wizyty u mojego gina wygladaja tak że idę, wypisuje mi l4, robi wywiad a na usg sprawdza tylko czy serce bije i to wszystko. Moze teraz bedzie inaczej jak wizyta nie jest planowa, jak nie to chyba zmienie lekarza bo szyjki nie mialam badanej od czerwca i badan z krwi nie robilam rowniez od tamtego czasu a czuje sie kiepsko.
@kitqa Ty juz masz potwierdzona plec?

Mileho dnia dziewczyny :D

Dzięki dziewczyny jesteście kochane ale ja czuję i widzę po szyjce i sluzie ze nadchodzi @. Nie wiem czy będę jeszcze testować czy nie czekać już spokojnie na okres i przygotowywać się na kolejny cykl. Nachodzi mnie jeszcze zatestować jutro tj. 10 dpo.ale boję się ze będzie tylko jedna kreseczka chyba że nie nadejdzie ta malpa i spełni się ten mój piękny sen :-)

Marzycielka powodzenia w testowaniu, jest jeszcze szansa ze kreseczka bedzie, ja w maju testowalam w 10dc z takimi samymi obawami jak Ty a jednak wyszly dwie kreski :-) nadal trzymam kciuki by Ci sie udalo :-)
Ana wspaniale wiesci, ciesze sie ze dzidzia zdrowa, a skoro taka wstydzioszka to moze jednak dziewczynka :-).Ja koncze 16tc i wlasnie u mnie z tymi ruchami zero, nic nie czuje, jeszcze tydzien do wizyty wiec zaczynam juz sie zastanawiac czy wszystko bedzie ok.

Marzycielka spróbuj jutro zatestowac może będzie coś widać. Nic nie przesadzone. Z clo to duże szanse są wiec kciuki mocne. Śluz przy clo to tez całkiem inny miałam. Jednak hormony są zaburzone. Sztucznie podwyższony estrogen wiec nie ma co patrzyć na temperaturę czy śluz. Działanie to do 6 tyg po ostatniej dawcę wiec to wszystko jeszcze krąży w organizmie

Jutro z rana zrobię test i nadchodzi mnie zrobic także betę dla pewności. Beta już chyba powinna wyjść? Wtedy będę już miała pewność czy coś będzie z tego czy nie bo testy czasem mogą nie wykryć jeszcze ciąży.

reklama
Marzycielka zrób test i wtedy zobaczysz. Beta Nie wiem jaki koszt w Polsce ale może warto. Chociaż nie będziesz codziennie się przejmować i testować.

Do góry