reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Buniczek, nie raczej nie będę brała clo bo nie mam. Nie zdarze tez dostać recepty, wiec pewnie będzie standardowo.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Też słyszałam że z lady Comp w owu dziewczynki ale to może od śluzu też i zależy.
Dziewczyny żadna tutaj nie zaszła w ciąże metoda o+12 niestety. A nie jedna na samym początku próbowała. Jedna jakaś o niku na A z abstynecja jej się udało ale to było chyba o+6 bądź 8. Niestety ciąże straciła.
Mi się udało nie wiem ile po ale owu miałam niby w czw staranka w pt i było ale wiadomo z jakim skutkiem więc może coś w tym jest ze ciąże 0+12 ronią się częściej o_O.
Flo mi teraz obliczyla z temp owu w pt od tamtej pory temp podwyższona więc może i była owu sobota /ndz.. Zobaczymy czy cos będzie jajnik lewy ciągle daje znać o sobie ;-) ;)
Nie idę na monitoring już bo to bez sensu.
@Marzycielka86 to tak jak my u nas też teraz tylko jeden sex w płodne był i czekamy :confused:

Ostatnia edycja:
Też czytałam te badania z lady comp ale na ile i ta teoria się sprawdzi to się okaże ;-) Ja także mam synka z 2 dniowego odstepu a teraz raz z 11 dniowa abstynencja i to w owu. :-D

A ja znowu wyczytałam, że ilość źeńskich plemników zwiększa się wraz z kolejnym współżyciem najlepiej codziennym lub tygodniową abstynecją. Co Wy na to dziewczyny?

Biedronka nie wiem jak u innych ale u mnie przy obu synkach przytulanka były co 2-3 dni. Zdarzało się ze było nie raz i codziennie.Z 1 synem przez cały cykl a z 2 do 2 dni przed owu.

Biedronka przy codziennym współżyciu zmniejsza się ilość nasienia to samo przy abstynencji. Ale uszkadzają się tez plemniki przy abstynencji i dlatego zaleca się stosowanie jej ummezczyzn młodych czyli do 35 roku życia. Co drugi dzień to typowa metoda na produkcje nowych plemników wiec nawet lekarze zalecają staranka co drugi dzień a nie codziennie. Podobno nawet przy małej ilośći nasienia i tak jest ta sama ilosc żeńskich jak i męskich. I tak nie wiemy który zapłodni komórkę jajowa dlatego to ciężko wydaje mi się ta teoria. Wiadomo ze ciepło niszczy plemniki jak i właśnie zmniejsza się ilość. A jednak w Afryce nie rodza się same dziewczynki. Tak samo dieta- gdyby to było zależne tylko od wapnia i magnezu to w danych rejonach świata gdzie spożywa się dużo nabiału była by przewaga dziewczynek a jednak jest to zawsze mniejwiecej 50/50 czasem pare % przewagi nad dana płcią.

Ja mam dwóch synów z jednego stosunku w dni płodne. I to nie zagwarantowało mi córki a i tak stosowałam się do tego żeby nadal był jeden stosunek. Chociaż na początku czytałam i myślałam o codziennym ale wiem ze przez codzienny może strasznie podnieść się testosteron u mężczyzny. A zaś abstynencji np 14 dniowej bym się bała ze nie daj coś pójdzie nie tak i będzie uszkodzony plemniczek. Ja miałam 6 dniowa abstynencje teraz.

Ja ma synka z 1 stosunku w dni plodne.A corke z codziennych staran przez 5 dni od 10 do 15dc owu byla w 14dc.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
czyli dalej wychodzi totalna loteria.... u każdej być może co innego wpłyneło na płeć. Trochę to deprymujące dla mnie i odbiera mi wiarę czasem, że się uda

Do góry