reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziękuję za mega wsparcie dziewczyny kurcze jak ja przetrwam do 19 tego to nie wiem :p no chyba że temp będzie niska to nawet nie testuje.. Teraz jest podwyższona za sprawą pregnylu więc nie wiem kiedy dokładnie była owu czy wczoraj...dzis już sluZ kremowy w sobotę było trochę tego płodnego. Chyba żebym poszła jutro do Gina żeby spr czy pękło.. Ale się boję :hmm:ze okaże się że jeszcze nie daj boże przetrwal więc sama nie wiem czy sens iść a czeka się tam długo zawsze :angry: .

reklama
Hej dziewczyny.

Bylam dzis na monitoringu i moj pecherzyk ma 21 x 22 mm. Gin zalecil prace budowlane dzis i jutro, ale mąż bedzie dopiero jutro wieczorem. Myslicie, że to wystarczy? Dzis rano tez mielismy serduszkowanie.

A tak odbiegajac od tematu. Co myslicie o lataniu w ciąży? Czytalam i zdania sa podzielone.

Buniczek nie ma co się każdym detalem przejmować. Powiem Ci ze dużo czytałam o stresie i takim kontrolowaniu wszystkiego, planowaniu- to typowo podobno matki chłopców maja, taki typ osobowości i często wg analiz, jest tak ze nawet super zaplanowanie idzie zawalić analizowaniem każdego szczegółu. A takie małe oszustwa jak cisto to uwierz często sama miałam hehe na odstresowanie. Długa dieta i inne suplementację dużo dają i nie ma go popadać w paranoje. I bardzo dużo już robisz, efekty w wynikach są wiec naprawdę nie masz co się przejmować. I właśnie mniej cudowanie bo jak widzisz każda teorie da się obalić i taktykę tak samo. I zawsze jakiś wyjątek się znajdzie komu się nie potwierdziło itd. Także głowa do góry i na lajcie wszystko [emoji6]
Kruszynka ja bym odpuściła to i tak nic nie da monitoring. A nawet jak owu była to tez 100% szans na ciąże nam nikt nie zagwarantuje. Wiec cierpliwości i No pozostaje czekać a temperatura u mnie tez nie była jakaś podwyższona itd a w ciąży byłam.
Sanzak najważniejsze ze dzisiaj już było i jutro wieczorem wiec napewno wystarczy. Zbyt często tez nie warto niech plemniczki się na spokojnie naprodukuja.
Jeśli chodzi o latanie to nie chce starszyc. Ale ja jak zrobiłam test w maju to akurat lecieliśmy na wakacje na Teneryfę. Wszystko było Ok. Cieszyłam się planowałam pochwalić się wszystkim po powrocie. Wrócilibyśmy samolotem 15 maja w nocy rano wstałam z krwotokiem i poroniłam niestety. Także ja jestem kompletnie anty na latanie i nie ryzykowalabym już. A tez mamy tanie loty do Niemiec za 8€ a jeżdżę autem teraz z mężem bo się boje. Gin powiedziała ze to nie przez to ale moja Polozna jasno powiedziała E wg niej to mogło być przyczyna Tymabrdziej tak na samym początku.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dzieki dziewczyny.
Mam takie samo zdanie odnosnie latania jak Ty Imama i przykro mi ze u Ciebie tak sie stalo.
Nie pierwszy raz slysze takie historie.
Bylam dzis u dentysty i pytalam o ewentualne przeciwwskazania do przeswietlenia zęba. Babeczka byla bardzo zdziwiona. I pytala, czy w ciazy tez przestane latac...

Hej! Imama jako Ty masz lek przepisany na mdłości?

Ja się czuję ogólnie bardZo dobrze mam czasem gorsze dni ale ciąża.dużo lepsza niż z jasiem. Jedyni to mam wrażenie ze szybciej brzuch widać i ciągle.dostaje jakiś krostek/pryszczy. Za tydzień mam prenatalne. A teraz mam 11/12 tydzień :)

Ok. Rozumiem poczytam o tym jeszcze ale wątpię czy się naumiem;)
@Imama Jasne, masz rację nie idę nigdzie będę obserwowac temp dzięki :happy:

U mnie była dość nisko, twarda i zamknięta wiec chyba jak wszystko znowu indywidualna sprawa. Tak czy siak trzymam kciuki [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Hej! Imama jako Ty masz lek przepisany na mdłości?

Ja się czuję ogólnie bardZo dobrze mam czasem gorsze dni ale ciąża.dużo lepsza niż z jasiem. Jedyni to mam wrażenie ze szybciej brzuch widać i ciągle.dostaje jakiś krostek/pryszczy. Za tydzień mam prenatalne. A teraz mam 11/12 tydzień :)

Ale zleciało!
Trzymam kciuki.
Przepraszam ale teraz nie jestem na bierząco. Cieżko mi sie ogarnąć, dopiero wróciłam do domu a synek juz z przedszkola z gorączka wrócił. Zobaczymy co jutro sie rozwinie. Mam nadzieje, ze Emilek nie złapie jakiegoś cholerstwa [emoji52]

atdc9vvjjmdvtt7b.png

reklama
Aleksandra to kciuki za wizytę. Ja w obydwu ciążach miałam złe początki a tu to już nie do wytrzymania jak w nocy mnie tez łapało. Mam lek co się nazywa NAUSEMA w skład wchodzić witaminy: B1,b6 i b12. Ja to niemiecki mam preparat ale myśle ze będą inne odpowiedniki bo czytałam na angielskich i to popularny lek i na dużo forach piszą ze mega pomocny, Kanadyjczycy chyba waśnie zbadali wpływ i nie ma żadnych skutków ubocznych dla płodu.
Tylko pozazdrościć ze nic Cię nie chwyta. U mnie cera w ostatnich dniach to tez jakaś masakra.
Leeleeth Ty to pełne ręce roboty. Jak kp to napewno mały nic nie złapie. U nas grypa żołądkowa rozłożyła wszystkich, łącznie ze mną a mój synek na cycu to nic nie odczuł. Zdrówka dla przedszkolaka

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry