reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Igusia82, gratulacje córeczki. Jak widać można nic nie robić i ma się córeczkę, a my się tu tak gimnastykujemy ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Igusia82, gratulacje córeczki. Jak widać można nic nie robić i ma się córeczkę, a my się tu tak gimnastykujemy ;)

tak, sądzę że jeśli byłaby jakaś skuteczna metoda planowania płci to już by ktoś na tym fortunę robił :)
dodam jeszcze, że mój mąż ma 3 braci, 2 ma samych synów, dopiero ostatniemu trafiły się bliźniaczki, ale jego żona ma same siostry z kolei :) tylko mój mąż będzie miał parkę :)

Witam was wszystkie drogie mamy: )
Podrzućcie jak macie suplementację i dietę na chłopczyka. Co prawda Umówiłam się z mężem na dwójkę dzieci, ale być może za 5 lat coś nam odbije i będziemy kombinować 3 dzidziulka, kto wie [emoji57] otrzymaną od was wiedzę zapisze gdzieś głęboko na przenosnym dysku w razie czego... Bo po tych 5latach już na pewno was nie odnajdę.
Pozdrawiam i trzymajcie się dzielnie [emoji1303]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Gosika a który dzień cyklu masz? po pracy zrobię test, może dziś zaskoczy ta druga kreska. Ma te same testy HL z niebieska końcówką :)Kupiłam paski ph, mierzyłam i mam ph ok 4,5
Kitqa ale u Cb może jeszcze tam chłopczyk się ukrył?coś kojarzę że jeszcze połówkowego nie miałas?
Igusia gratuluję córci :)

Witam was wszystkie drogie mamy: )
Podrzućcie jak macie suplementację i dietę na chłopczyka. Co prawda Umówiłam się z mężem na dwójkę dzieci, ale być może za 5 lat coś nam odbije i będziemy kombinować 3 dzidziulka, kto wie [emoji57] otrzymaną od was wiedzę zapisze gdzieś głęboko na przenosnym dysku w razie czego... Bo po tych 5latach już na pewno was nie odnajdę.
Pozdrawiam i trzymajcie się dzielnie [emoji1303]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Qitka ja wtedy o planowaniu płci nawet nie wiedziałam ale byliśmy tak zdesperowani, że od pół roku nie wychodzi, że w udanym cyklu współżyliśmy codziennie :-) a Ty czekaj spokojnie do połówkowego :-)

@buniczek & @Biedronka0506 : ) polowkowe to ja juz mialam, lekarz z potty shota nie "odczytal" plci bo nie mogl tam zajrzeć. Z profilu dziecka stwierdzil wytajaca lechtaczke i powiedzial ze to chyba dziewczynka. Takze jest cien nadziei ze moze dziecko jest innej plci, ale jakos juz w to nie wierze : ) dlatego przsylajcie prosze wszystko co wiedzie na potrzeby zmajstrowania chlopca [emoji57]

Buniczek, dzisiaj mam 16-ty dzień cyklu. Mierzyłem pH i mam OK.5,3-5,5 wiec dzisiaj włożę lactovanigal i sylk.
Testy z nieb końcówka nie zawsze mi wychodziły a dzisiaj pięknie ;)

Teraz muszę spróbować obczaić owulke. Już nie wiem czym mam się sugerować. Bólu często nie mam, śluzu stosunkowo mało, tempka jak skoczy to już chyba za późno na o+12???

dziewczyny a czy owufriend oblizca Wam owu na przód, tzn pokazuje ze za 2 dni będzie, czy jak już jest po owulacji
Tak dokładnie tak jest ponieważ wiarygodnie pokazuje kiedy wpiszesz temp i zgodnie z tym oblicza.
Znam wiesiołek ale słyszałam że powoduje on mikro skurcze i może spowodować utrudnienie w zagnieżdżeniu zarodka a że nie jesteśmy dokładnie w stanie obliczyć owu zatem nie wiem jak to brać.

@Kruszynka123 siemie lniane na lepsza jakosc sluzu ja pilam najpierw sporadycznie, a potem juz systemaczynie dwa razy dziennie, bo mozna cały cykl i bylo mokro i rozciagliwie :p a wiesiołek do owul tylko chyba, tak jak pisza dziewczyny lepsza jakosc sluzu plemniczki dlużej pożyją.
@PrzyszłaMama87 napewno wszystko wporządku dobrze ze masz wizyte, to w tym tyg sporo tych wizyty sie szykuje widze.
Z ta temp to czytalam roznie jest zalezy od kobiety raz skacze po owul raz przed i badz tu madry w kazdym razie u mnie zawsze idzie w gore jak po owul bo i inne obserwacje jak szyjka czy sluz na to wskazywalo.

reklama
@Gosica @San.zak u mnie to samo cierpliwości to nam wszystkim chyba potrzeba, zwłaszcza u mnie jak mąż kierowca :hmm:.
@ana. Dziękuję.
Dziewczyny a są jakieś suplementy żeby stworzyć bardziej sprzyjające środowisko dla plemnikow żeby przetrwaly i poczekaly na owu??? Bo u mnie chyba zajsc przed będzie ciężko.. A tak jak pisałam trafić na to że mąż będzie w owu może mi się nie udać bardzo długo. W poprzednich ciazach zaszłam w owu i po. Przed owu nie wychodziło wogole. Dlatego może mogła bym coś brać żeby pomóc chłopakom przeczekać na owu, bo ja zawsze mam sluz kremowy nawet w owu tylko z pasami wtedy rozciągliwymi. Mi po tym poronieniu itd obojętnie jaka płeć będzie. Na grillu była u nas sąsiadka z synkiem 4 lata.. Boże jaki on cudny słodki przytulaczek mały. Tak bardzo chce zajsc w ciążę ze chyba aż za bardzo i wszędzie widzę kobiety w ciąży :o:(
@Biedronka0506 ja mam ovuview jest super w połączeniu z mierzeniem temp i obserwacja sluzu naprawde jest ok oblicza ładnie owu i trafia bo widzę po temp.

Ja brałam wiesiołka bo ze śluzem u mnie licho było. I plembiczki poczekały na jajco cztery, piec dni [emoji33][emoji41]

f2w39jcg9iht6up5.png

Do góry