reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Igusia82, gratulacje córeczki. Jak widać można nic nie robić i ma się córeczkę, a my się tu tak gimnastykujemy ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Igusia82, gratulacje córeczki. Jak widać można nic nie robić i ma się córeczkę, a my się tu tak gimnastykujemy ;)

tak, sądzę że jeśli byłaby jakaś skuteczna metoda planowania płci to już by ktoś na tym fortunę robił :)
dodam jeszcze, że mój mąż ma 3 braci, 2 ma samych synów, dopiero ostatniemu trafiły się bliźniaczki, ale jego żona ma same siostry z kolei :) tylko mój mąż będzie miał parkę :)

Witam was wszystkie drogie mamy: )
Podrzućcie jak macie suplementację i dietę na chłopczyka. Co prawda Umówiłam się z mężem na dwójkę dzieci, ale być może za 5 lat coś nam odbije i będziemy kombinować 3 dzidziulka, kto wie [emoji57] otrzymaną od was wiedzę zapisze gdzieś głęboko na przenosnym dysku w razie czego... Bo po tych 5latach już na pewno was nie odnajdę.
Pozdrawiam i trzymajcie się dzielnie [emoji1303]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Gosika a który dzień cyklu masz? po pracy zrobię test, może dziś zaskoczy ta druga kreska. Ma te same testy HL z niebieska końcówką :)Kupiłam paski ph, mierzyłam i mam ph ok 4,5
Kitqa ale u Cb może jeszcze tam chłopczyk się ukrył?coś kojarzę że jeszcze połówkowego nie miałas?
Igusia gratuluję córci :)

Witam was wszystkie drogie mamy: )
Podrzućcie jak macie suplementację i dietę na chłopczyka. Co prawda Umówiłam się z mężem na dwójkę dzieci, ale być może za 5 lat coś nam odbije i będziemy kombinować 3 dzidziulka, kto wie [emoji57] otrzymaną od was wiedzę zapisze gdzieś głęboko na przenosnym dysku w razie czego... Bo po tych 5latach już na pewno was nie odnajdę.
Pozdrawiam i trzymajcie się dzielnie [emoji1303]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Qitka ja wtedy o planowaniu płci nawet nie wiedziałam ale byliśmy tak zdesperowani, że od pół roku nie wychodzi, że w udanym cyklu współżyliśmy codziennie :-) a Ty czekaj spokojnie do połówkowego :-)

@buniczek & @Biedronka0506 : ) polowkowe to ja juz mialam, lekarz z potty shota nie "odczytal" plci bo nie mogl tam zajrzeć. Z profilu dziecka stwierdzil wytajaca lechtaczke i powiedzial ze to chyba dziewczynka. Takze jest cien nadziei ze moze dziecko jest innej plci, ale jakos juz w to nie wierze : ) dlatego przsylajcie prosze wszystko co wiedzie na potrzeby zmajstrowania chlopca [emoji57]

Buniczek, dzisiaj mam 16-ty dzień cyklu. Mierzyłem pH i mam OK.5,3-5,5 wiec dzisiaj włożę lactovanigal i sylk.
Testy z nieb końcówka nie zawsze mi wychodziły a dzisiaj pięknie ;)

Teraz muszę spróbować obczaić owulke. Już nie wiem czym mam się sugerować. Bólu często nie mam, śluzu stosunkowo mało, tempka jak skoczy to już chyba za późno na o+12???

dziewczyny a czy owufriend oblizca Wam owu na przód, tzn pokazuje ze za 2 dni będzie, czy jak już jest po owulacji
Tak dokładnie tak jest ponieważ wiarygodnie pokazuje kiedy wpiszesz temp i zgodnie z tym oblicza.
Znam wiesiołek ale słyszałam że powoduje on mikro skurcze i może spowodować utrudnienie w zagnieżdżeniu zarodka a że nie jesteśmy dokładnie w stanie obliczyć owu zatem nie wiem jak to brać.

@Kruszynka123 siemie lniane na lepsza jakosc sluzu ja pilam najpierw sporadycznie, a potem juz systemaczynie dwa razy dziennie, bo mozna cały cykl i bylo mokro i rozciagliwie :p a wiesiołek do owul tylko chyba, tak jak pisza dziewczyny lepsza jakosc sluzu plemniczki dlużej pożyją.
@PrzyszłaMama87 napewno wszystko wporządku dobrze ze masz wizyte, to w tym tyg sporo tych wizyty sie szykuje widze.
Z ta temp to czytalam roznie jest zalezy od kobiety raz skacze po owul raz przed i badz tu madry w kazdym razie u mnie zawsze idzie w gore jak po owul bo i inne obserwacje jak szyjka czy sluz na to wskazywalo.

reklama
@Gosica @San.zak u mnie to samo cierpliwości to nam wszystkim chyba potrzeba, zwłaszcza u mnie jak mąż kierowca :hmm:.
@ana. Dziękuję.
Dziewczyny a są jakieś suplementy żeby stworzyć bardziej sprzyjające środowisko dla plemnikow żeby przetrwaly i poczekaly na owu??? Bo u mnie chyba zajsc przed będzie ciężko.. A tak jak pisałam trafić na to że mąż będzie w owu może mi się nie udać bardzo długo. W poprzednich ciazach zaszłam w owu i po. Przed owu nie wychodziło wogole. Dlatego może mogła bym coś brać żeby pomóc chłopakom przeczekać na owu, bo ja zawsze mam sluz kremowy nawet w owu tylko z pasami wtedy rozciągliwymi. Mi po tym poronieniu itd obojętnie jaka płeć będzie. Na grillu była u nas sąsiadka z synkiem 4 lata.. Boże jaki on cudny słodki przytulaczek mały. Tak bardzo chce zajsc w ciążę ze chyba aż za bardzo i wszędzie widzę kobiety w ciąży :o:(
@Biedronka0506 ja mam ovuview jest super w połączeniu z mierzeniem temp i obserwacja sluzu naprawde jest ok oblicza ładnie owu i trafia bo widzę po temp.

Ja brałam wiesiołka bo ze śluzem u mnie licho było. I plembiczki poczekały na jajco cztery, piec dni [emoji33][emoji41]

f2w39jcg9iht6up5.png

Do góry