reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

San.zak ja jeszcze się nie spinam, ale boje się ze za 3-4 mies inaczej będę śpiewać ;(

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny trzymam kciuki za staranka, za ciąże upragnione i płcie :-D nie pisze bo nie mam czasu za bardzo, mały jest chory ale już lepiej jest :-) ściągłam dziś apkę Ovuview :- ) zobaczymy jak będzie działać :-) Imama kciuki za wizyte :-) 25 sierpnia masz???

@andzelisia ja w popszedniej ciazy w 16/17 tyg a teraz to sama nie wiem czy cos czuje czy to w jelitach mi gra, no jakby ruchy delikatne, ale 100% nie mam pewnosci wczoraj siedzialam w fotelu i tak czulam od srodka, ale to tak delikatne ze ciezko jeszcze wyczuc czy to akurat ruchy.
@PrzyszłaMama87 slyszalam ze jak po 20 tyg nie czuje kobieta ruchow w kolejnej ciazy to powinna porozmawiac z gin kiedy masz wizyte?
Za staraczki trzymam kciuki, srednio zajscie w ciaze zajmuje pol roku cos w tym jest, bo troche tu nas jest co zaskoczylo w 6 mcu
@Kruszynka123 mialam cicha nadzieje ze jednak nie przyjdzie @ przytulam...

A u mnie na II prenatalnych, w 20 tygodniu lekarz stwierdził, że bezdyskusyjnie dziewczynka :) :) :), widać było pięknie 3 kreseczki. Nawet ja nie miałam wątpliwości. Tydzień później mój lekarz również nie miał wątpliwości co do płci. Ja dołączam do grona tych, które już nie wierzą w planowanie płci...nic nie zrobiłam, żeby mieć córeczkę, ja po prostu miałam ją mieć :)
Trzymam kciuki za te z Was, które czekają na wymarzone dwie kreseczki i za te które już są w ciąży :)

@Gosica @San.zak u mnie to samo cierpliwości to nam wszystkim chyba potrzeba, zwłaszcza u mnie jak mąż kierowca :hmm:.
@ana. Dziękuję.
Dziewczyny a są jakieś suplementy żeby stworzyć bardziej sprzyjające środowisko dla plemnikow żeby przetrwaly i poczekaly na owu??? Bo u mnie chyba zajsc przed będzie ciężko.. A tak jak pisałam trafić na to że mąż będzie w owu może mi się nie udać bardzo długo. W poprzednich ciazach zaszłam w owu i po. Przed owu nie wychodziło wogole. Dlatego może mogła bym coś brać żeby pomóc chłopakom przeczekać na owu, bo ja zawsze mam sluz kremowy nawet w owu tylko z pasami wtedy rozciągliwymi. Mi po tym poronieniu itd obojętnie jaka płeć będzie. Na grillu była u nas sąsiadka z synkiem 4 lata.. Boże jaki on cudny słodki przytulaczek mały. Tak bardzo chce zajsc w ciążę ze chyba aż za bardzo i wszędzie widzę kobiety w ciąży :o:(
@Biedronka0506 ja mam ovuview jest super w połączeniu z mierzeniem temp i obserwacja sluzu naprawde jest ok oblicza ładnie owu i trafia bo widzę po temp.

Ostatnia edycja:
Kruszynka wiesiołek pomaga na śluz, a jak lepszy śluz to i warunki dla plemników lepsze.
Gosica u mnie tez tez cykl zwariowany, nie wiem czy owu już była, tem jakoś dziwnie pokazuje, a paski LH póki co w ogóle nic nie pokazują. Suplementy mi całkowicię śluz zmieniły, w ogóle nie mam rozciagliwego..., ciągle sucho, a kiedyś jak owu sie zbliżała to mokro ja diabli.
Mój mąz lukrecje bierze od maja, i testosteron tez mu spadł, nawet o 25%, ja dodatkowo saw plamento biorę, ale nie sprawdzałam pozion testosteronu ostatnio, we wrześniu zrobię wyniki.
Magnez mam 2,2 norma do 2,5 a wapń 9.52 a norma to do 10,2, więć wkraczam powoli w rejony bliżej wysokiego niż niskie a w maju było wszystko w dolnych granicach normy.

Ana wizytę mam za 2 dni i zapytam lekarza bo trochę mnie to tez martwi. Brzuszek mam mały i jeszcze nic nie przybyło na wadze a tu zaraz druga połowa ciąży się zacznie...
Igusia super gratuluje córeczki :biggrin2: przypomnij Ty już masz synka/synków? Czy wcześniej lekarz sugerował Ci jaka plec czy dopiero teraz się dowiedziałaś a wcześniej nic nie mówił?

dziewczyny a czy owufriend oblizca Wam owu na przód, tzn pokazuje ze za 2 dni będzie, czy jak już jest po owulacji. Bo mi pokazał jak już było po owulacji, wtedy wyznaczył mi te czerwone linie które się skrzyżowały. Chciałabym taki żeby wyliczal owu na przód hehehe ale nie wiem czy to w ogóle możliwe....

Ana wizytę mam za 2 dni i zapytam lekarza bo trochę mnie to tez martwi. Brzuszek mam mały i jeszcze nic nie przybyło na wadze a tu zaraz druga połowa ciąży się zacznie...
Igusia super gratuluje córeczki :biggrin2: przypomnij Ty już masz synka/synków? Czy wcześniej lekarz sugerował Ci jaka plec czy dopiero teraz się dowiedziałaś a wcześniej nic nie mówił?
Tak mam już 8 letniego synka. Lekarze dopiero teraz wypowiedzieli się co do płci. Córeczka była moim marzeniem, kiedyś nawet próbowałam ją zaplanować z pomocą informacji z tego forum :) ale nie było z tego ciąży :( Po latach cieszę się, że w ogóle jestem w ciąży, a że będzie dziewczynka...widocznie była mi pisana :) bo dietę mam typowo na chłopczyka, śluzu płodnego też zawsze dużo, współżycie co 2-3 dni w szczęśliwym cyklu. W ciąży wyładnialam a smaki i mdłości mam takie same jak w ciąży z synkiem :)

reklama
Buniczek, widzę będziemy na prawie jednym wózku. Mój mąż bierze ten korzeń Lukrecji od czerwca i jestem nawet z tych 20% zadowolona.
Suplementy tez mi śluz trochę pogorszyły bo jak widać mam problem z wyłapaniem ovu. Ale właśnie wyłapałam ns testach pozytywny wynik , juppi!;)
A mąż jaki miał poziom testosteronu w dniu badań? Moj ma cos OK.620.

IMG_2810.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• IMG_2810.jpg
    IMG_2810.jpg
    137 KB · Wyświetleń: 361
Do góry