reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie. Kruszynka jak malinka, cudowna.
Anufifi idziemy łeb w łeb u mnie tez 3 dzień, ale ja chyba jeszcze przeczekam ten miesiąc. A może daj sobie luza i przeczekaj może stanie się jakaś miła niespodzianka bez żadnych wizyt.

reklama
BERSHKA :-) mnie zawsze rozczula widok malutkiego dzidzia :-)

ANUFIFI, czasem trzeba odpuścić wizyty u ginów... i zrobić sobie chwilkę wytchnienia i na moment, jak sobie życzy mężulek, wrócić do bardziej spontanicznej metody działąnia... :tak:ale oczywiście z odliczaniem wstecz na dziewuszke ;-):-D

Bershka oj chce sie chce....

Postanowiłam ze pójde 11dc na usg, tylko sprawdze jaki jest pęcherzyk, bo po dyp dupku przyspieszyło sie troche wiec 13 dc moze byc tuz przed owulką wiec ryzyko ...ale potem juz nic ne sprawdzam , ani jak rosnie ani jak peknie....oblicze na tej podstawie , a jak nie wyjdzie czekam do maja-czerwca ....koniec kropka :-D:-D:-D:-D przynajmniej na tą chwile :-D:-D:-D:-D

Dziewczyny wklejcie suwaczki bo nie wiem która sie stara , a któa testuje i jak

Witam Dziewczyny popołudniowo! :-)
Ja dzisiaj na chwilke, bo jeszcze mnie prasowanie czeka i odkurzanie, a za godzinke muszę wyjść z domu, bo jade do męża do pracki pobyć trochę razem :tak:

Anufifi cieszę się że mam taką towarzyszkę w staraniach, u mnie dziś 4ty dzień cyklu, więc prawie tak jak Ty :-) a jaką stratgię przyjmujemy na ten cykl?? z tego co doczytałam to chcesz odpuścić i podejść na luzie, może to i dobrze :tak: a ostatnio myślę żeby zrobić tak jak Ty, czyli serduchować dwa razy dziennie, z dwa dni przed i dwa dni po owulce...hmmm... skoo u Ciebie takie rezultaty :-) ja mam w tym cyklu mój pierwszy monitoring więc będę może dokładnie wiedziała co z owulką, ale testy owu tez kupię, bo chcę sprawdzić czy ich wyniki pokrywają się z wynikami monitoringu...tak całkiem odpuścić chyba się nie da, jak sie tak bardzo pragnie dzidzi jak my..;-)

A ja dzisiaj krew oddałam na badania : TSH, Prolaktyna, FSH i LH - takie mi gin zalecił. Myślicie że coś pomogą te wyniki? Mam nadzeję że będzie wszystko ok :tak:

Royanna nie martw się, może jeszcze wyjdzie w terminie @ lub po...dopóki nie ma @ jest nadzieja! I wszystkie dziewczyny to potwierdzą!

Beti, Czarodziejka, Sylwia, Agnieszka, Ptasiorek ściskam Was mocno!

Miłego dnia

Pyszczek nie martw sie ...wyniki napewno bedą ok...

No nie da sie całkiem nie planowac , ale ograniczyc to do minimum to ja chyba musze bo po ostatnim cyklu widze ze mnie to wykańcza psychicznie...no taki mam charakter....cóż zrobic ....

Czesc Baboszki:)))) No dzidzia jak marzenie :)
mlodamama.gif

U nas dzis znowy szrrrro i szarrro i mżysto i dupnie ogólnie.......pozytywne myslenie leci ode mnie na kilometr co?:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: Coraz bardziej odczuwam brak słońca, brak Energii ktora daje radosc...zamiast tego piję kolejna kawę by jeszcze bardziej sie zamulic....Dobra nie smęcę!
Choc posmęcic mam ochote....
Anufifi odpocznij tak jak mowisz/piszesz :)
wiecie co a ja jakos mam ostatnio taki stan ze zajawka na fasolke spadla mi ....moze nie do zera ale bardzo nisko....jakos nie czuje podniecenia na mysl o ciązy.Być moze jest to spowodowane tym ze mlody jakies infekcje mi łapie, a to egzaminy i stresy...no nie wiem...tak czy siak jakos mi nie bardzo w tym temacie....A i pogoda tez pewnie swoje robi :(
Gupio gadam-- WIEM i wybaczcie mi bo to pewnie przejsciowe...
mint.gif

PYSZCZEK, pewnie, że dobrze, że zrobiłaś hormonki. Jeszcze po owulce zrób sobiwe progesteron. Dopytaj o ten hormon gina, pewnie ci go zleci. Im więcej danych, tym łatwiej lekarzowi ustalić przyczynę i obać skuteczną metodę działania i dobrać ewentualne leki. :tak: Trzymaj się PYSZCZACZKU :-)

Witam dziewczynki

ja już po wizycie ale nieudało sie nam podgladnać co ma miedzy nózkami...
czekalismy długo ale dzieciaczek niechcial sie obrocić... wiec widok mielismy od góry bylo widać główke.... rączki ..... a gdzie tam do nózek..... zreszta zobaczycie na zdjeciach bo wkleje Wam dzidzie widac od gory czyli najpier głowka itd.... skakał. machał rączkami... sliczny widok.... teraz jest 13 tyd 2dni.

nastepna wizyta 27luty wiec mysle ze wtedy to juz bedzie musiał pokazac co tam ma ;-)

a tu zdjęcia:
DSC02758.jpg

DSC02759.jpg
DSC02765.jpgDSC02766.jpgDSC02768.jpgDSC02769.jpg
DSC02764.jpg

Agnieszka 27 lutego czyli w dniu moich urodzin :)))))
Dzidzius cudowny na tych zdjęciach. Boże ja tu marudze a obok mnie takie Cuda sie dzieją!!!! Bo ciąza to CUD....

i nie wiem czemu ale pierwsza moje myśl to ze to Dziewczynka :)
baby2.gif

reklama
Do góry