reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama dzięki że pytasz i pamiętasz ;) ale jak narazie @ jeszcze nie ma a dziś już 15 dpo. Ale liczę że dziś wieczorem albo najpóźniej jutro już przyjdzie. :)
Też miałam o Ciebie pytać
Imama mnie wybiegła czyli dzisiaj jest pierwszy dzień kiedy@ się spóźnia kto wie może akurat ale że Cię nie korci podziwiam

reklama
Hey dziewczyny, sasiadka moja sprzedala mi dzis takie info odnosnie wypicia tej okropnej slodkiej zawisiny do testu na glukoze (ide w pon[emoji849]) a mianowicie powiedziała ze mozna wcisnac pol cytryny! I wtedy to wypic. Ona tak zrobila, komus tak powiedzial lekarz. Czy to prawda ? Slyszeliscie o tym sposobie ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Majorcia wątpię żeby coś z tego wyszło więc czekam spokojnie na @, tylko mnie denerwuje to opóźnienie bo nie mogę przez to zacząć się starać. :-)

Marzycielka ja trzymam kciuki żeby jednak nie przyszła!
Kitqa tez o tym słyszałam ale osobiście normalnie wypiłam. Ja to wogole miałam podejrzenie makrosomi pldu tzn ze mój mały ponad normy i bali się ze to przez cukrzyce i piłam ta mega dawkę fuj prawie tam zemdlałam po wypiciu!

Marzycielka ja trzymam kciuki żeby jednak nie przyszła!
Kitqa tez o tym słyszałam ale osobiście normalnie wypiłam. Ja to wogole miałam podejrzenie makrosomi pldu tzn ze mój mały ponad normy i bali się ze to przez cukrzyce i piłam ta mega dawkę fuj prawie tam zemdlałam po wypiciu!

A miałaś jakies zalecenia do stosowania przy makrosomii? Synek z jaką waga się urodził?
Pytam bo boje się, że w tej ciąży może to dotyczyc mojego dziecka. Mala jest duża no i te wyraźne ruchy pomimo tak wczesnego tc.
W poprzedniej ciąży miałam podejrzenie hipotrofii, wiec by się odmieniło haha
Mam nadzieję, że nic z tych przypadłości sie jednak do nas nie przyczepi ;)

Mikallo u mnie na usg np w 30 tc pokazywało ze z wymiarów jest 35 tc. I tak pare razy miałam bo co dwa tyg chodziłam do kontroli. Tylko wg mnie te usg i pomiary są nieprecyzyjne. Mały urodził się dwa tyg przed terminem z waga 3570g i 56 cm także normalny. Z tym ze u mnie raz dużo przybierał i rósł a raz prawie nic. Cukier wyszedł Ok wtedy a zalecenia to były żeby w ogóle nie jeść słodkiego. Pod koniec ciąży już prawie się to wszystko wyrównało.
Niestety ale suwaczka nie widzę.

reklama
Moja Polozna zaleciła mi tez żeby jeść tylko kwas foliowy a nie żadne mieszkanki ewentualnie wiesiołek. A ja brałam femiblion a tam dużo witamin i podobno mogą z tego właśnie duże dzieci być.

Do góry