reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Oto moja dzidzia :D

Załączniki

• 20170810_215123.jpg
    20170810_215123.jpg
    775,6 KB · Wyświetleń: 70
reklama
Imama, rzeczywiście suplementy dla facetów tez id @do ov. Ja daje swojemu cały czas, ciekawe czy taka opcja tez jest dobra.
Buniczek, tez wiąże nadzieje ze zwłaszcza suplementy dla męża nam zwiększa szanse na dzuewcznke. A jak będzie to czas pokaże ;)
Mijało, gratulacje. Super ze z dzidzia wszystko OK. Najważniejsze ze zdrowe. A z płcią to jeszcze chyba za wcześnie? Który masz tc?
Leeleeth, tez jeszcze nyske o tym cło. Nie obrazilabym się gdyby wyszły 2 dziewuszki ;) troszkę czytałam na forach o clomid i rzeczywiście sporo jest mnogich ciąż, ale czy taka przewaga dziewczynek?-jakoś nie zauważyłam...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

U mnie wszystkie po clo maja dziewuszki [emoji6]
Może zbieg okoliczności, No nie wiem ja jakoś mam przekonanie, że to może byc to [emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Gosica pisałam na GD i clomid nie ma żadnego wpływu na poziom hcg. Jedynie co mogły by być z tego bliźniaki. Ale to dopiero potwierdzi usg.
Wydaje mi się ze to po poronieniu bo czytałam ze ma się wyższe wyniki ale tez ze 10/15 kobiet po poronieniu ma córki. U mnie to był pierwszy cykl po dwóch stratach. Wiec organizm pewnie wycieńczony.
Ciekawa jestem twoich i męża wyników bo ja męża nie badałam

Imama, oszczędzaj się no i czekamy na Twoje usg ;)
Tez chyba Maziajka tu pisała ze po poronieniach są częściej dziewczynki.
Siebie za bardzo pewnie nie będę badała, potas zawsze mam niedobór, a ostatnio brałam tylkomagnez. Ale mąż już troszkę pojadł tej Lukrecji wiec fajnie by było gdyby miał ten testosteron trochę niższy. Na pewno dam znać jak tylko będę miała wyniki.

Dziewczyny, to test ciazowy mojej kolezanki, mozecie mniej wiecej powiedziec ile dni temu doszlo do zaplodnienia przy takiej słabej kresce ?
1502395921-aaaaaa.jpeg

Kitqa to nie jest aż tak słaba kreska [emoji6] słaba i niewidoczna to była moja w 9 dniu po owu. Tutaj to bardziej już przy terminie @ jest, niektóre nawet taka maja po terminie. Ale nikt Ci nie określi niestety który to dpo bo jak widzisz każda ma inny przyrost hcg a to od niego zależy jaka wyraźna jest kres także ciężko.

A dlaczego koleżanka chce wiedzieć kiedy owu była? Najlepiej popatrzeć na datę ostatniej @ i dodać 14 dni bo wtedy mniejwiecej jest owulacja

Ostatnia edycja:
@Imama dzieki za wyjasnienie. Ona ma strasznie dlugie cykle nawet 47dniowe wiec u niej owu to loteria, chciala mniej wiecej wiedziec kiedy doszlo do zaplodnienia.
Dzieki jeszcze raz. Czyli taka kreska moglaby wyjsc np okolo 20dnia po owu ?

Kitqa No jak ma takie długie cykle to owu pewnie późno bardzo. Ja mam Ok 31 dniowe i owu 17 dc wiec u niej to w ogóle faktycznie loteria. A lekarz i tak liczy od ostatniej @ termin ewentualnie później zmieni się to. Jak betę zrobi to może popatrzeć na przedziały ale to tez może się różnic i chyba nie ma co gdybać bo się pewności nie będzie miało

Kitqa ja się zgadzam z Imama i obstawiam gdzieś 12 13 14 dzień po owulacji zakładając że do zagniezdzenia doszło w 8 dniu po owulacji a jeżeli doszło do zagniezdzenia np dwa dni później to test wygląda na14 15 dzień po owulacji najwcześniej Wiem że w którymś tygodniu wczesnej ciąży lekarze bodajże po wielkości pęcherzyka i pozostałych pomiarów są w stanie dokładnie określić wiek ciąży ale musiałaby porozmawiać z ginekologiem

reklama
ale nastukałyscie stron:) ledwo sie dokopałam
@Imama wow! ale piekny wynik, na bank corcia :) a jak nie to blizniaki ;) jedno z dwoch napewno :) gratuluje i zdrowej spokojnej ciazy zycze kochana :*
@Mikallo ciesze sie ze z dzidziusiem wszystko ok, to prawda najwazniejsze ze zdrowe co nam po płci jesli okazałoby sie ze chore, ja pewnie tez sie nie dowiem jaka płec, bo on nie chce tak szybko mowic, przy ostatnim synku tez nie powiedział, narazie mam w głowie tylko czy zdrowe.

Do góry