reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama, rzeczywiście suplementy dla facetów tez id @do ov. Ja daje swojemu cały czas, ciekawe czy taka opcja tez jest dobra.
Buniczek, tez wiąże nadzieje ze zwłaszcza suplementy dla męża nam zwiększa szanse na dzuewcznke. A jak będzie to czas pokaże ;)
Mijało, gratulacje. Super ze z dzidzia wszystko OK. Najważniejsze ze zdrowe. A z płcią to jeszcze chyba za wcześnie? Który masz tc?
Leeleeth, tez jeszcze nyske o tym cło. Nie obrazilabym się gdyby wyszły 2 dziewuszki ;) troszkę czytałam na forach o clomid i rzeczywiście sporo jest mnogich ciąż, ale czy taka przewaga dziewczynek?-jakoś nie zauważyłam...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Imama, rozumiem ze w końcu dziewczyny z GD nie suplementują tak jak IG. Kojarzysz które suplementy biorą? Mam plik ze statystykami, ale niepamiętający z którego portalu-raczej GD i tam maja magnez, wapno, żurawina, saw palmetto, korzeń Lukrecji, ekstrakt z liścia oliwnego. Kiedy masz wyniki bety? Ciekawa jestem przyrostu ;)

Dziewczyny, rozpisalyscie się dzisiaj i nie zauważyłam ze tyle postów i rekordowe wyniki !;)
Imama, gratuluje! Trzymam kciuki żeby wszystko poszło dobrze. Ale taki przyrost? Na mur dziewczynka lub bliźniaki!;)

Gosica ja robiłam przerwy w Lukrecji. Szyszki dawałam cały czas. OLE chyba tez. Ale wiadomo mój mąż to czasem zapominał i poprostu jak już byli po owu to nie zwracałam na to uwagi.
Dziewczyny z GD w sumie już nic nie suplementują. Jak coś to mężów. Te młode to wszem czasem np tylko żurawinę bądź Saw palmetto zauważyłam. Te statystyki są % ale patrz na ogólnie ilość. Bo może np być 70% a tylko 30 osób stosowało itd. Na GD uważają ze to dodatkowe wartości odżywcze czyli suplementacja jest sprzeczna z dieta. Robią tylko dietę ewentualnie Clomid ostatnio dużo. Clo samo w sobie tylko 3% szans zwiększa na córkę. Trzeba jednak więcej zrobić niż tylko clo. Te co starają się o chłopców tez czasem musza brać clomid.
Kochana mój przyrost to 460%! Także jestem w szoku. Może to bliźniaki

Mikallo super ze z maleństwem wszystko dobrze :* a który jesteś teraz tydzień? Wiadomo jeszcze nic pewnego i na połówkowym dowiesz się na 100% ;) a masz jakieś fotki z usg? Hmm z tym tętnem to sama nie wiem bo moja dzidzia miała 161 a powiedział ze raczej chłopak.
Wedlug usg mam 13+3tc :) fotki mam ale słabe. Zrobie później i wstawię, może coś wywróżycie ;) wedlug ramziego miałam miec synka i kalendarz chinski też wskazuje na syna ale przy corci kalendarz mi sie nie sprawdził, wiec w niego nie wieżę :)
Mam ciagle małą nadzieję na synka bo lekarz nie chciał okreslic płci i na zdjeciach dzidzia jest odwrotnie niż byla moja córcia ale naprawdę sie cieszę, że wszystko dobrze i malenstwo jest zdrowe :D Jak bedzie droga córcia to też będę sie bardzo cieszyc :D

@andzelisia nie robiłam bety bo nie chciałam sie nakrecac na określoną płeć :)
Co do teorii tetna to ponoc jak dzidzi ma tętno niższe niz chyba 145bpm (jak nie to mnie dziewczyny poprawcie) to chlopiec a powyżej dziewczynka ale tak jak, ktoras z dziewczyn napisala musi byc mierzone podczas spoczynku dziecka. Moja dzidzia dzis skakała cale badanie wiec raczej nie mogę interpretowac tetna jako dziewczynkowe ;)

Mikallo gratuluję zdrowej dzidzia :) a możesz opisać swoje starania?
Marzycielka ja przyznam się szczerze, że nie stosowalam jakis specjalnych trikow na płeć. Robiłam po prostu to czego nie robilam przy córci. Dieta niekiniecznie zdrowa, ale bogata w kwasy omega. Czeste podjadanie, sporo kawy z suplementacji tylko wiesiolek, witaminy prenatalne, kwas foliowy ja+ maż, nasiona chia, i cynk dla męża. Starania co 2 dzień i wyszło, według moich obserwacji w samą owulacje choc jak jest dzidzia 3 dni starsza to sama nie wiem. Ale ja tak się teraz odzywialam kilka m-c i mialam duzo stresow.
Jak staralam sie o córkę bylam na diecie 3d chili przez okolo 6 m-c, jadlam regularnie i cwiczyłam. Nie miałam stresow.
Jak dla mnie nie ma sposobu na płeć dziecka. Jezeli teoria z cisnieniem matki ma jakies znaczenie to ja jestem skazana na córki bo normalnie cisnienie mam na poziomie 110/ 70 a w ciąży 100/55 ;)

Imama,mój mąż praktycznie 3 miesiące bierze lukrecję i OLE. Sporadycznie zapominamy o dawce. Za tydzień zrobimy badanie poziomu testosteronu, ciekawe czy coś drgnęło.
Wiadomo z tymi statystykami tak jest, czasami za mała próba żeby wyniki były wiarygodne. Już pisałam, ze przekonał mnie w statystykach OLE, tez korzeń Lukrecji i tego się przede wszystkim trzymam.
A przyrost masz zabójczy, ciekawe czy to sprawka clomid, wcześniejszego poronienia?

reklama
Do góry