reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Andziak nieplanowana , z planowania mam syna :) Ja juz w zadne planowanie nie wierze.
Ja już nawet nie będę miała nieplanowanej. Tak bardzo się boję ciąży ze względu na autyzm ze szok. No i niestety ale ciężko zniosłam wiadomość o 4 chłopcu. Pomimo ze Jędrus jest boski i cudowny. To boję się tego przeżywać po raz kolejny

Porannakawa ale dużo dziewczyn ma chłopców przy niskim pH a córki przy 7-8 ale po dietach właśnie niskoproteinowych i niskotłuszczowych. Ja na tym bazuje. Uważam ze picie mleka czy nabiału w dużych ilościach wręcz zaszkodzi. Ale ja się kieruje genderdreaming bo oni maja uzasadnienie w badaniach naukowych itd a na IG niestety ale dla mnie to bez sensu!
Dziewczyny teraz na GD maja córki w ogóle nie biorąc suplementów nie patrząc na pH tylko dieta.
Ale czy to szczęście czy się zaplanowało to się pod tym nie podpisze [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Na logikę gdyby tylko pH miało znaczenie to przy selekscji plemników tylko zakwasili by środowisko i bum mamy córkę. To takie proste nie jest. A uważam ze wręcz przy niskim pH nie da się zajść w ciąże. I dziewczyny które to czytają miesiącami usiłują zajść w ciąże z niepowodzeniem niestety.
Już wrzucałam tu artykuły obalające właśnie te pH

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Imama racja ! Dlatego ja w planowanie juz nie wierze. Jedynie moge poradzic jak obnizyc ph lub podwyzszyc :) Wydaje mi sie ze z tym ph a plcia to loteria.Musi byc kurcze cos wiecej ( juz o tym pisalam ) Picie mleka , czy jogurty to wlasnie wapn , dlatego pisalam ze ma to odwrotny skutek niz to co pisza ze nalezy sie suplementowac . Co do diet nisko kalorycznych to bazuje na znjomych ze sie to troche sprawdza :)

Do góry