reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

imama dzięki za info, castangus sobie daruję bo ja mam w miarę regularne cykle i nie chcę namieszać.
Acard sobie kupię. Jak byłam na usg w styczniu to gin mówiła, ze z jajeczkami i endometrium mam super, teraz też idę na usg i akurat będzie to w ovu/przed ovu to zobaczę co mi powie.

reklama
A fazę lutealna masz normalna? Nie za krótka czy za długa? ci lekarze to chyba dopiero po roku tak naprawdę zaczynaja dawać hormony itd żeby dopomóc. Ale u Ciebie jak wszystko Ok, owulacje masz to pewnie jakiś stres albo inny czynnik działa na przekór. Mam nadzieje ze teraz Wam się uda Tymabrdziej ze Ci lekarz powie jak daleko owu

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja zrobiłam te hormony odpowiedzialne za zajście w ciążę i wszystkie są w normie, fazę lutealną mam 14 dni. Podejrzewam,że chyba za bardzo chcę i męża też nakręcam i może dlatego_Ovu pokrywa mi się z testami i bólem, także mniej więcej wiem kiedy jest.

Ale ten czas leci, Millo już zaraz połowa i będzie szaleństwo w różach, Antonia też już bliżej niż dalej.
Ana przed Tobą też super okres, więc Imama jeszcze my musimy dołączyć :) i dziewczyny buniczek,ana87 i monia czy kogoś przeoczyłam?
a pamiętacie była tu jeszcze z nami andzelisia79 chyba, ona wstrzeliła się w ovu+12 ale poroniła, ciekawe co u niej.

Ajlak to może spróbuj jak się teraz nie uda mężowi jakieś suplementy wzmacniające podać. Bo wyglada na to ze u Ciebei wszystko idealnie. Kciuki za ten cykl. Stres dużo robi.
A dawałas mężowi żurawinę? Bo mój ostatnio miał zapalenie pęcherza i miał brać urinal intensiv i wyczytaliśmy ze u mężczyzn dłuższe stosowanie uszkadza plamniki itd.

Aha i Buniczek tylko uważaj. Bo pewnych suplementów nie powinno się łączyć. Jak np właśnie aspiryna i żurawina bo rozrzedzają krew. To samo SP z mięta. Wiec jak coś to pytaj
dzięki, to włącze jestcze acard do stosowania. W sobotę jedziemy na urlop, wieć mnie tutaj trochę nie bedzie.
dzięki wam mam plan i postaram się, może akurat dopomożemy szcześciu :)

Ostatnia edycja:
hej nieodzywala sie, bo kiepsko sie czuje mdlosci mi dokuczaja i najchetniej to bym przelezala caly dzien , a jeszcze z 1.5 rocznym brzdacem to juz wogole, energia go rozpiera.
no i iałam dziwne plamienie przed wczoraj zolto pomaranczowe, wystraszylam sie nie na żarty, byly jednorazowe wzielam lactowaginal, bo podejrzewalam ze to moze jakies zapalenie, minelo nastepnego dnia spokoj, dzis tez juz normalny kremowo zoltawy tak jak zawsze doczytalam, ze jak wydzielina ma kolor pomaranczowy to znaczy, ze jest w niej niewielka ilosc krwi, wiec wystraszylam sie od razu czarne mysli, maz mnie uspokajal , czekalam cierpliwie co bedzie z tego, ale zadnych boli ,ani wiecej sluzu sie nie pojawilo, nie wiem co to było, ale kolor za intensywny ,bo wiem ze moze byc zolty, ale ten byl no pomarancz, albo jestem przewrazliwiona w kazdym razie narazie spokoj.
@Monia0281 na cypr super, no to luzik i napewno będa z tego dzieci :) bede trzymac kciuki.
@ajlak moze tak jak u mnie za bardzo sie spinasz i dlatego nie wychodzi, mnie tez w zasadzie zawsze sie udawało za pierwszym razem. Brałam ten vitex, costagnus podobny sklad i mi nie pomogl a nawet wtedy nie mialam pozytywnych testow owul. wiec chyba namieszal , uwazam jesli masz regularne cykle to lepiej nie łykaj.
@Mikallo kiedy masz te wizyte dzis czy jutro?
@Millo @Antonia2016 czujecie kopniaki :) super. :)

Jeżeli teraz nam się nie uda to mąż na pewno pójdzie się zbadac, zresztą sam tego chce. W zasadzie to za nami 3 nieudany cykl bo pierwszych 3 trzech nie liczę, bo tyle wlewałam w siebie zakwaszaczy, że aż się nabawiłam zapalenia. Kupię ten acard a to się bierze jedną tabletkę dziennie? A ten castangus jest na co? Można go łączyć z acardem?

Acard 75 raz dziennie po posiłku

Majorcia- mężowi dawałaś jakieś suplementy??? ja przed ciaza z drugim synem którego planowałam na dziewczynke zaszłam w ciaze i niestety cieszyłam sie krótko:( mam przeczucie ze wtedy trafiła mi sie dziewczynka. potem dostałam luteinę i z synem brałam cala ciaze.

reklama
Do góry