reklama
Imama
Fanka BB :)
Ajlak a jak tam plany na ten cykl?
Ja tez osobiście spełniłam wiele czynników w poprzedniej ciąży a mam syna. Zmodyfikowałam trochę i dostosowałam po siebie.
Myśle ze jak ktoś ma dwóch synów to bardzo duże prawdopodobieństwo ze trzeci i czwarty tez będzie syn.
Dużo analizowania i bardzo dużo czytania. Ja naprawdę wszystko przeczytałam co możliwe. I to trzeba bardziej spersonizowac.
W tej diecie co ja robię to nie chodzi o produkty tylko o wartości czyli żeby były jak najmniejsze. Unikanie produktów zwierzęcych pochodzenia zwierzęcego a nacisk na roślinne tez głównie żeby zmieścić się w limitach.
Ja nie mówię ze to zadziała ale ja próbuje.
W owu tak naprawdę szanse na ciąże są Ok 40%. Także to tez tak nie jest ze napewno się uda bo w owu. Jak coś przekombinujemy to tracimy cykl.
Ajlak pewnie wszystko odatawilas czy jednak coś robisz?
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja tez osobiście spełniłam wiele czynników w poprzedniej ciąży a mam syna. Zmodyfikowałam trochę i dostosowałam po siebie.
Myśle ze jak ktoś ma dwóch synów to bardzo duże prawdopodobieństwo ze trzeci i czwarty tez będzie syn.
Dużo analizowania i bardzo dużo czytania. Ja naprawdę wszystko przeczytałam co możliwe. I to trzeba bardziej spersonizowac.
W tej diecie co ja robię to nie chodzi o produkty tylko o wartości czyli żeby były jak najmniejsze. Unikanie produktów zwierzęcych pochodzenia zwierzęcego a nacisk na roślinne tez głównie żeby zmieścić się w limitach.
Ja nie mówię ze to zadziała ale ja próbuje.
W owu tak naprawdę szanse na ciąże są Ok 40%. Także to tez tak nie jest ze napewno się uda bo w owu. Jak coś przekombinujemy to tracimy cykl.
Ajlak pewnie wszystko odatawilas czy jednak coś robisz?
Imama
Buniczek to właśnie acard. Ja biorę teraz aspirin 100mg (do rozpuszczania w kapsułkach) bo mi moja ginekolog zapisała.
Z wap/mag nie ma problemu. Chcesz to suplementyj nie powinno zaszkodzić ale nie patrz na jedzenie za bardzo.
Z wap/mag nie ma problemu. Chcesz to suplementyj nie powinno zaszkodzić ale nie patrz na jedzenie za bardzo.
Arya
Ja przed ciąża byłam w pl u teściów. Codziennie świeże maliny z ogrodu, ilość na masę. Jest coreczka[emoji5]️ja zaszłam w ciąże w cyklu czerwcowo-lipcowym rok temu więc w sezonie truskawkowym :-) i wyszła córeczka.
Napisane na HUAWEI VNS-L31 w aplikacji Forum BabyBoom
A czemu ta kobieta ma aż 6 synów?? Bo 5 razy jej się nie udało. Wiadomo ze moze i mi za 9 razem by się trafiło ale może nie tędy droga? [emoji16]
Antonia może miała tylu ponieważ w biochemii organizmu nic sie nie zmieniało?
Nie wiem czy można zaplanować płeć, raczej nie ale można zwiększyć szanse. A o to przecież nam chodzi.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
imama na pewno będę robiła testy owu żeby to wychwycić, suplementy brałam od sierpnia do marca, teraz tylko kwas foliowy, ph i odstępem w ogóle się nie przejmuje. Jeśli miałabym coś zmienić w stosunku do poprzedniej ciąży to za bardzo nie wiem co
Czyli reasumując jadasz bardzo mało kalorycznie?
Czyli reasumując jadasz bardzo mało kalorycznie?
Imama
Ajlak- Nie jem 1500kcal w sumie jadłam bo po poronieniu zwiększyłam do 1800 żeby się nie przejmować ze może za mało jem stad te poronienia. Także to nie jest mało. Jem tyle protein i tłuszczy ile zaleca WHO wiec zdrowo. Ale nie jem mięsa wogole ale tez nawet jakbym chciała to Ok tylko ze nie zmieszczę się w limitach.
Spróbuj może ten acard pomaga w implantacji i ukrwieniu macicy.
Jak Wam dłużej się udawać nie będzie to może niech mąż zbada nasienie.
Spróbuj może ten acard pomaga w implantacji i ukrwieniu macicy.
Jak Wam dłużej się udawać nie będzie to może niech mąż zbada nasienie.
Jeżeli teraz nam się nie uda to mąż na pewno pójdzie się zbadac, zresztą sam tego chce. W zasadzie to za nami 3 nieudany cykl bo pierwszych 3 trzech nie liczę, bo tyle wlewałam w siebie zakwaszaczy, że aż się nabawiłam zapalenia. Kupię ten acard a to się bierze jedną tabletkę dziennie? A ten castangus jest na co? Można go łączyć z acardem?
reklama
Imama
Ajlak acard codziennie do owu ale pominęłaby @ i chyba później po owu co drugi dzień. Maziajka mi tak chyba pisała o ile pamietam. Ja biorę aspirynę codziennie bo tak mi zaleciła moja gin. Chociaż szczerze to czytałam ze może ona przyczyniać się po poronień ale pytałam jej dwa razy czy napewno itd także troszkę zmieszana jestem. Moja lekarka powiedziała ze zwiększa ona o 60% szanse na ciąże. Także biorę.
Castagnus to na urelgulowajie cykli ale tez może namieszać także musisz poczytać. To to samo co vitex. Ja brałam przez 3,5 miesiąca i odstawiłam. Bo nie miałam @ po kp itd. Możesz brać je razem jakbyś chciała. Koenzym q10 podobno tez pomaga w owulacji a raczej "ulepsza" jajeczko ale stosuja go tez na chłopca ale z drugiej str on obniża cukier wiec moim zdaniem jest dziewczynkowy tez i czytałam ze dziewczyny tez biorą jak maja problem z zajściem także może warto
Castagnus to na urelgulowajie cykli ale tez może namieszać także musisz poczytać. To to samo co vitex. Ja brałam przez 3,5 miesiąca i odstawiłam. Bo nie miałam @ po kp itd. Możesz brać je razem jakbyś chciała. Koenzym q10 podobno tez pomaga w owulacji a raczej "ulepsza" jajeczko ale stosuja go tez na chłopca ale z drugiej str on obniża cukier wiec moim zdaniem jest dziewczynkowy tez i czytałam ze dziewczyny tez biorą jak maja problem z zajściem także może warto
Podziel się: