reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
buniczek moim zdanie zbyt duze zakwaszanie nie jest dobre..wiele dziewczyn jak sie zakwaszalo nie potrafilo zajsc...w tym np ja.Dopiero gdy odstawilam sylk itp to podzialalo.

Buniczek ciężko coś doradzić. Każda z nas poprostu stosuje co myśli ze pomaga. Poprostu mając już dwójkę chłopców możesz popatrzyć co zmienić.
Ja z drugim synem to żadnej diety nie robiłam ale jestem wegetarianka. My próbowaliśmy 8 miesięcy 5 dni przed owu a po zmniejszeniu do 4 przed zaskoczyło.
Jeśli chodzi o zakwaszanie to różnie to działa. U niektórych zele podwyższają nawet pH. Ogólnie myśle ze to wpływu nie ma. Ale ja to co innego stosuje niż tutaj. Z amerykańskiej stronki na której opisują- genderdreaming
Ja to osobiście uważam ze 2-3 posiłki dziennie, niepodjadabie czyli nic pomiędzy, do tego alkohol, suplementy (ja tylko stosowałam vitex, teraz Saw Palmetto, kwas foliowy, acard), pije kawę dużo i herbatę miętę pieprzowa. Ograniczyłam proteiny i tłuszcze 40-50g dziennie. Nie jem produktów podnoszących testosteron. Ale u mnie to dużo pisania, ja dużo czytałam i poprostu wybrałam to co było dla mnie logiczne po przeczytaniu artykułów/forum.
Jak umiesz angielski mogę podesłać linki. Jak nie to kierowałabym się tym co tu piszą żeby nie kombinować za duzo

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mój mega dużo pali ja tez paliłam przy dwóch synach. Do tego przy ostatnim odstęp, waganizm, dużo alkoholu i powinna być córa. Także ja to jedynie pozmieniałam conieco i zobaczymy. Ale im wiecej czytam tym myśle ze to poprostu szczęście.
Antonia ty tez brałaś ten mi.... coś tam to odpowiednik inofolic a podobno właśnie dziewczynkowy. Coś tam zrobiłaś żeby "polepszyć" szanse wiec nie trać nadzieji!

Jakoś nie wierzę w te wszystkie rzeczy, chyba że będzie córka :-) :-) :-) inaczej stwierdze że wszystkie te rzeczy które niby mają pomóc to jednym się uda i mówią ze pomogly ;)

xnw40tc7sy506vxn.png

No Antonia ja tez w to powątpiewam. Ale wiadomo jak się nam uda to będziemy pewnie inaczej myślały hehe No ale ważne ze coś człowiek spróbował. Ja poprostu nie będę żałować ze nie spróbowałam.

dzięki za wyjaśnienia. Przy synkach nic nie planowałam, zdałąm sie na los,przypadek, ale przy drugim sunku miałam nadzieję ze to córka. Wmówiłam sobie ze lekarz sie pomylił i poszłam do drugiego, nawet:)
Mam saw palmetto, miętę tez piję i poczytam jeszcze o produktach niepodnoszących testosteron. Mojemu mężowi kupiłam lukrecję i daję MG i Ca. Mój M ma wysoki poziom teststeronu, potwierdzony badaniami i w dodatku jest dośc hojnie owłosiony hehe wiec na pewno ten testosteron wysoki ma.Sprawdziliśmy ph nasienia i pasek granatowy,tak ok ph 8 było. Czy męskie ph też ma znaczenie?
Dużo się Was pytam,czytałam oczywiście forum wstecz ale nie znalazłam odpowiedzi, a każda wskazówka będzie dla mnie cenna.

Z tego co widzę na forum każda z Was ma już syna lub nawet dwóch, i aby ich mieć nic nie trzeba robić : ) Chcecie mieć córeczkę nad którą trzeba się ciężko nagimnastykować ;)
A jak dla mnie jest na odwrót, mam pierwszą córeczkę przy której nic nie musiałam robić a teraz pragnę mieć syna :)

A u mnie na odwrot.Jak sie sprawdze ze pod sercem mam coreczke to dla mnie znak ze to serio kwestia szczescia :p

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Buniczek musiałabyś znaleźć opisy 7 czynników ja niestety już screeny wykasowałam.
Jeśli chodzi o pH to poprostu chodzi jakie masz Ty pH pochwy po stosunku. Męskie chyba tez powinno być niższe ale ile to nie pamietam. Ja w każdym bądź razie nie mierzyłam od męża
Uważaj na lukrecję bo podnosi ciśnienie wiec czasem warto szyszki chmielu dać mężowi.
Millo jakieś czynniki spełniałas wiec jednak coś pomogłas. A i tak w statystykach jest 75-80% na córkę ze się pomoże a jednak 20% reszta to bardzo dużo. Wiec szczęście trzeba duże mieć.

Do góry