reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama czuje sie fantastycznie mam zaplanowane ze na ta impreze bede tancowac ile sie da;p do konca bede siedziec;D najwyzej na drugi dzien z lozka nie wyjde;D hehe albo zaczne rodzic akurat prezent dla mamy idealny bo 18.06 wypadaja jej urodziny a dzien wczesniej imprezka;D

Za tydzien jeszcze ide na imprezke z momi dziewczynami jskis grill w sensie.... mam nadzieje ze mi zadnego babyshower nie planuja:p

reklama
Imama czuje sie fantastycznie mam zaplanowane ze na ta impreze bede tancowac ile sie da;p do konca bede siedziec;D najwyzej na drugi dzien z lozka nie wyjde;D hehe albo zaczne rodzic akurat prezent dla mamy idealny bo 18.06 wypadaja jej urodziny a dzien wczesniej imprezka;D

Za tydzien jeszcze ide na imprezke z momi dziewczynami jskis grill w sensie.... mam nadzieje ze mi zadnego babyshower nie planuja:p
Fajnie być w tak dobrej formie i cieszyć się tym stanem. Mnie się on nigdy nie podobał. Czuje się bardzo ograniczona :( i mam nadzieję że szybko minie ta ciąża

xnw40tc7sy506vxn.png

antonia ja do 20tc czulam sie tragicznie teraz to jest luzik...nie raz plakalm z bezsilnosci wtedy...

nie powiem dzis nie spie od 4.30 bo obudzily mnie mdlosci...a potem jeszcze dostalam takiego skurczu lydki ,ze myslalalm ze zejde z tego swiata:D ale ogolnie jest ok.Chce byc w ciazy jak najdluzej sie da:)

Antonia No mnie tez zastanawia jak to jest z tym piwkiem ale tak jak Maziajka pisze na pewno zakwasza czyli dziewczynkowe :D tez bardzo je lubię i czasami w weekendy piliśmy po 3-4 z K a w tygodniu prawie codziennie po 1-2 ;) Mój K pali nałogowo niestety a ja paliłam tylko dla towarzystwa czyli bardzo mało ale wyczytałam w internecie ze pary które pala maja większe szanse na córkę ile w tym prawdy to nie wiem. U Ciebie na pewno będzie córeczka zobaczysz ;)

Antonia No mnie tez zastanawia jak to jest z tym piwkiem ale tak jak Maziajka pisze na pewno zakwasza czyli dziewczynkowe :D tez bardzo je lubię i czasami w weekendy piliśmy po 3-4 z K a w tygodniu prawie codziennie po 1-2 ;) Mój K pali nałogowo niestety a ja paliłam tylko dla towarzystwa czyli bardzo mało ale wyczytałam w internecie ze pary które pala maja większe szanse na córkę ile w tym prawdy to nie wiem. U Ciebie na pewno będzie córeczka zobaczysz ;)
Według nie zdrowego stylu życia powinna być na bank ;) mam nadzieję że w piątek się dowiem :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

Właśnie taki styl podobno sprzyja poczęciu corki :D ja praktycznie wcale od jakiegoś czasu nie jadłam owoców i warzyw, z napojów to tylko wodę colę i herbatę, żadnych soków itd można powiedzieć ze dieta bardzo mało urozmaicona. Ale masz dobrze już za 2 dni się dowiesz ;)
Maranatha to teraz wcale mnie nie pocieszyłas Haha ;)

Mój mega dużo pali ja tez paliłam przy dwóch synach. Do tego przy ostatnim odstęp, waganizm, dużo alkoholu i powinna być córa. Także ja to jedynie pozmieniałam conieco i zobaczymy. Ale im wiecej czytam tym myśle ze to poprostu szczęście.
Antonia ty tez brałaś ten mi.... coś tam to odpowiednik inofolic a podobno właśnie dziewczynkowy. Coś tam zrobiłaś żeby "polepszyć" szanse wiec nie trać nadzieji!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

a myśłicie że zakwaszanie ma duży wpływ na płec? Czy po stosunku nalezy jeszcze wcisnąc żel, żeby unieruchomić plemniki męskie? spróbuje połączyć te wszystkie metody...
Imama a stosowałaś dietę dziewczynkową,suplementowałas Ca i Mg? czy tylko metodę 2-3 dni przed owu?
Zbadałam poziom tych minerałów w kwietniu i w czerwcu chciałam skontrolować czy coś się zmieniło. Minerały miałam typowo chłopięce, sód i potas w górnej normie, magnez taki średni, wapno w dolnej granicy. Dużo zmieniłam dietę, nie lubie mlecznych produktów, ale teraz wcinam jogurty, kefiry, tylko tych 3 szklanek mleka jakoś nie mogę przeżyć, tak z 1 szklankę udaje mi się wypić, ale musze koniecznie to zmienić

reklama
Do góry