reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Antonia bo to prawda.Lepiej jak dziecko dostanie sygnal a nie cc na zimno ale jednak wola cc wyzaczac na termin..

Przyszlamama z synem nie urosly a czy bolaly to nie pamietam.Teraz bola i urosly;)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mikallo dziękuje :* ja za Ciebie również trzymam kciuki żebyś szybko zobaczyła II kreseczki :D ✊✊✊
Millo czyli jednak ta ciąża trochę inna od ciąży z synkiem ;) czytając forum wstecz bodajże z 2014 roku małe liski tez udało się zaplanować córcię, pisała ze z synami nie miała bólu piersi i tak szybko jej nie rosły jak w ciąży z corka Wiec tak pytam z ciekawości ;) a kiedy masz kolejne usg?
Antonia Ty masz teraz w piątek tak? Bolały Cię piersi na początku ciąży i urosły?:D

PrzyszlaMamo... Ból piersi nie ma nic wspólnego z płcią dziecka. To normalne zjawisko na poczatku ciąży

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kitqa tak racja bo potem to już tylko człowiek się nakręca ale czasami warto tak sobie porównać ciąże ;) a Ty masz już córcię tak? Teraz planowałaś płeć?

PrzyszłaMamo. Tak mam córeczkę :) Nie mogę powiedziec, że planowałam plec kolejengo dziecka, bo nic za bardzo w tym kierunku nie uczynilam... :) bedzie co ma być a chcemy chlopca do kompletu.
Tylko jedna rzecz zrobilismy w sumie w kierunku planowanej plci, a mianowicie do zapłodnienia doszlo w miesiacu na chlopca wg kalendarza chinskiego :) plec corki wg tego kolanderza sprawdzila się. I tylko mogę orzypuszczac ze do zaplodnienia doszlo w owu.
A Ty planowalas plec ? Czy ci obojetne co bedzie ? :)

Kitqa tak ja planowałam płeć i marzy mi się już od kilku lat córcia ;) mam synka 6 letniego i 3 lata temu zaczęłam czytać to forum i wdrażać dietę suplementy i wszystkie cudawianki lampy solne, bransoletki itd. Staraliśmy się 8 miesięcy i nie udało się zajść w ciąże Wiec odpuściliśmy i teraz był plan żeby od lipca ponowić staranka a wyszło szybciej :D ale w styczniu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i od lutego brałam magnez wapno wit C i kwas foliowy, dieta praktycznie cały czas bardziej dziewczynkowa i oboje z K lubimy piwko Wiec codziennie piliśmy tez podobno na dziewczynke ;) a współżycie było w owulacje raz albo pare godzin po owulacji. Kalendarz chiński mi się sprawdził co do synka i wielu moim koleżankom a teraz w każdym chińskim pokazuje mi córkę ;)

PrzyszlaMama. Na serio podeszłaś do tematu planowania plci. Gratuluje zaangażowania ! :)
Ja nie wierze w te wszystkie fazy księżyca i inne sprawy, więc może aż tak się w to nie wkręciłam.
Natomiast myśle, że kalendarz chiński jest dość trafnym narzędziem w tych kwestiach :)
Mam nadzieje że już niedługo obydwie dostaniemy informację o upragnionej płci przyszłego dziecka [emoji1307]
A co do Twojej statystki z piersiami :) to w pierwszej ciąży z córeczką raczej mnie nie bolały ale urosły. A teraz mega mocno mnie bolą ale się nie powiększyły.

Tak tez mam nadzieje ze nasze marzenia się spełnia ;) życzę tego każdej z nas bo to musi być wspaniałe uczucie. A dziękuje za odpowiedz na temat piersi :D tak podpytuje i sobie porównuje bardziej dla siebie ;) tez po części wierze w ten kalendarz chiński bo niby jakaś tam sprawdzalność ma

reklama
Ciekawe czy u mnie sie chinski sprawdzi po pokazuje syna:p

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry