reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Antonia bo to prawda.Lepiej jak dziecko dostanie sygnal a nie cc na zimno ale jednak wola cc wyzaczac na termin..

Przyszlamama z synem nie urosly a czy bolaly to nie pamietam.Teraz bola i urosly;)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mikallo dziękuje :* ja za Ciebie również trzymam kciuki żebyś szybko zobaczyła II kreseczki :D ✊✊✊
Millo czyli jednak ta ciąża trochę inna od ciąży z synkiem ;) czytając forum wstecz bodajże z 2014 roku małe liski tez udało się zaplanować córcię, pisała ze z synami nie miała bólu piersi i tak szybko jej nie rosły jak w ciąży z corka Wiec tak pytam z ciekawości ;) a kiedy masz kolejne usg?
Antonia Ty masz teraz w piątek tak? Bolały Cię piersi na początku ciąży i urosły?:D

PrzyszlaMamo... Ból piersi nie ma nic wspólnego z płcią dziecka. To normalne zjawisko na poczatku ciąży

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kitqa tak racja bo potem to już tylko człowiek się nakręca ale czasami warto tak sobie porównać ciąże ;) a Ty masz już córcię tak? Teraz planowałaś płeć?

PrzyszłaMamo. Tak mam córeczkę :) Nie mogę powiedziec, że planowałam plec kolejengo dziecka, bo nic za bardzo w tym kierunku nie uczynilam... :) bedzie co ma być a chcemy chlopca do kompletu.
Tylko jedna rzecz zrobilismy w sumie w kierunku planowanej plci, a mianowicie do zapłodnienia doszlo w miesiacu na chlopca wg kalendarza chinskiego :) plec corki wg tego kolanderza sprawdzila się. I tylko mogę orzypuszczac ze do zaplodnienia doszlo w owu.
A Ty planowalas plec ? Czy ci obojetne co bedzie ? :)

Kitqa tak ja planowałam płeć i marzy mi się już od kilku lat córcia ;) mam synka 6 letniego i 3 lata temu zaczęłam czytać to forum i wdrażać dietę suplementy i wszystkie cudawianki lampy solne, bransoletki itd. Staraliśmy się 8 miesięcy i nie udało się zajść w ciąże Wiec odpuściliśmy i teraz był plan żeby od lipca ponowić staranka a wyszło szybciej :D ale w styczniu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i od lutego brałam magnez wapno wit C i kwas foliowy, dieta praktycznie cały czas bardziej dziewczynkowa i oboje z K lubimy piwko Wiec codziennie piliśmy tez podobno na dziewczynke ;) a współżycie było w owulacje raz albo pare godzin po owulacji. Kalendarz chiński mi się sprawdził co do synka i wielu moim koleżankom a teraz w każdym chińskim pokazuje mi córkę ;)

PrzyszlaMama. Na serio podeszłaś do tematu planowania plci. Gratuluje zaangażowania ! :)
Ja nie wierze w te wszystkie fazy księżyca i inne sprawy, więc może aż tak się w to nie wkręciłam.
Natomiast myśle, że kalendarz chiński jest dość trafnym narzędziem w tych kwestiach :)
Mam nadzieje że już niedługo obydwie dostaniemy informację o upragnionej płci przyszłego dziecka [emoji1307]
A co do Twojej statystki z piersiami :) to w pierwszej ciąży z córeczką raczej mnie nie bolały ale urosły. A teraz mega mocno mnie bolą ale się nie powiększyły.

Tak tez mam nadzieje ze nasze marzenia się spełnia ;) życzę tego każdej z nas bo to musi być wspaniałe uczucie. A dziękuje za odpowiedz na temat piersi :D tak podpytuje i sobie porównuje bardziej dla siebie ;) tez po części wierze w ten kalendarz chiński bo niby jakaś tam sprawdzalność ma

reklama
Ciekawe czy u mnie sie chinski sprawdzi po pokazuje syna:p

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry