reklama
kitqa
Fanka BB :)
Są dwa kalendarze chińskie, jeden jest z przesunięciem roku a drugi nie. Teraz dokładnie nie jestem Wam wstanie powiedzieć dlaczego tak jest bo najnormalniej w świecie nie pamietam ale ma to związek z innym liczeniem pór roku. Dlatego powinnismy korzystać z tego prawidłowego kalendarza ^^
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Witam. Chciałam dołączyć do grona starających się mam o dziewczynkę. Mam 2 chłopców w wieku 5,5 i 8,5 lat. Poki co zaopatrzyłam sie w minerał, kw foliowy i zmieniam diete-to mi wychodzi najgorzej, bo uwielbiam słone, pikantne potrawy. Jeśli chodzi o kalendarz chiński, to na forum kafeteria, niepodzielnie króluje ten kalendarz i cieszy się dużą sprawdzalnością. Jest on przeliczony już na miesiące księżycowe.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
PrzyszłaMama87
Kitqa a możesz podać linka do tego prawidłowego kalendarza chińskiego ?
kitqa
Nie chce mi się szukać linka,
Mam go w pobranych na tel
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nie chce mi się szukać linka,
Buuu on ma tylko do 31 lat a co ze starszymi mamami ? [emoji6]
Imama
No mi w chińskich wychodziły dwie córeczki także ja w to kompletnie nie wierze. Tymbardziej ze córka przez wiele miesięcy miała być. Także Millo będzie córa zobaczysz hehe
Przyszłamama No to na całego planowanie aż jestem ciekawa co u Ciebie będzie. Trzymam kciuki za różowe. Ja rowzniez dużo czytałam itd suplementuje się od stycznia ale bez magnezu i wapna bardziej patrzę na poziom cukru we krwi i dieta na obniżenie testosteronu typowo. No i męża faszeruje tabletkami
Przyszłamama No to na całego planowanie aż jestem ciekawa co u Ciebie będzie. Trzymam kciuki za różowe. Ja rowzniez dużo czytałam itd suplementuje się od stycznia ale bez magnezu i wapna bardziej patrzę na poziom cukru we krwi i dieta na obniżenie testosteronu typowo. No i męża faszeruje tabletkami
reklama
PrzyszłaMama87
O fajnie dzięki ja mam 30 lat a w maju było poczęcie Wiec tez wychodzi dziewczynka ale to tak z przymrużeniem oka biorę wiadomo
Imama na pewno nie byłam tak dobrze przygotowana jak Wy dieta tak na 70% i późno jadłam śniadanie tak 2-3h od wstania. Tym razem nie badałam minerałów ani hormonów tak jak 3 lata temu Wiec nawet nie wiem czy były sprzyjające. Mój K brał gorące kąpiele, spawa co podobno tez ma raczej negatywny wpływ na płodność i nosi obcisła bieliznę No nic zobaczymy co zmajstrowalismy
Imama na pewno nie byłam tak dobrze przygotowana jak Wy dieta tak na 70% i późno jadłam śniadanie tak 2-3h od wstania. Tym razem nie badałam minerałów ani hormonów tak jak 3 lata temu Wiec nawet nie wiem czy były sprzyjające. Mój K brał gorące kąpiele, spawa co podobno tez ma raczej negatywny wpływ na płodność i nosi obcisła bieliznę No nic zobaczymy co zmajstrowalismy
Ostatnia edycja:
Podziel się: