reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Antonia mnie sie wydaje, ze to niezaleznie czy o corki czy o synow to czlowiek sie tak samo martwi... U nas jak chlopaki chodzili na imprezy to mama spac nie mogla, zawsze sie martwila o nich a ja jak wychodzilam to byla jakas spokojniejsza ja bylam pewnie bardziej odpowiedzialna ;)

Chyba każda ma inne doświadczenia itd. Ja już nie wiem czy poprostu podświadomie szukam samych zalet synów i w okol akurat "dziwnym trafem" znajome maja problemy straszne z córkami Heheh. Pewnie z czasem to się przyzwyczaję do myśli ze mam tylko chłopców ale swoje tam wiem ze zawsze marzyłam o córeczce.
Chociaż wydaje mi się ze o córki się bardziej martwimy, jednak dziewczyna to dziewczyna. I często tylko myślimy ze odpowiedzialna a wystarczy jakaś pierwsza miłość i traci rozum. Od brata siostry córki co odwalaly to niestety ale przykre.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Wtrące i ja swoje pięć groszy i coś wam powiem moje siostry mają same córki tylko ja miałam trzech synów i od zawsze słyszałam jak dobrze że mają córki że tak się cieszą że nie chłopcy przy czym dobrze pamiętam jak jedna siostra była poraz pierwszy w ciąży to mówiła że czuję że będzie miała syna i widziałam że była trochę rozczarowana że córka później jak dowiedziała się że drugie to córka to właśnie mówiła że dziewczynki fajniejsze aż mi było przykro druga jak z drugim dzieckiem była w ciąży to na pierwszych badaniach lekarz powiedział że będzie syn jaka była dumna a na polowkowych jak się okazało że córka to byli bardzo rozczarowani ale wiadomo dziecko to dziecko potem krzyczała że nie ma jak córki a moja mama też kiedyś mówi do niej że fajnie bo dziewczynki są fajniejsze było mi przykro a jak udało mi się i też mam córeczkę to z duma mówię że mam i synów i córkę i szczerze nie widzę żadnej różnicy dziecko to największy cud czy chłopiec czy dziewczynka są tacy co się modlą żeby przysłowiowo latało cokolwiek po mieszkaniu a ja też uważam że i synowie i córki są kochane a zwłaszcza nasze i ważne że zdrowe i że są

Majorcia dokładnie zgadzam się z Tobą. Najlepiej jak można by było wybierać sobie i tyle hehe
Taka już nasza "natura", komentowanie, a my te co maja dzieci jednej płci poprostu moim zdaniem tak sobie to tłumaczymy.
Presja otoczenia, reklamy tez w filmach tez przeważnie dzieci rożnej płci.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja mysle ze chlopcy maja latwiej w zyciu i chyba lepsi sa do wychowywania.Z babami to ciezko sie dogadac nie raz,sa charakterne bardziej:)ale zas bliskosc kojarzy mi sie wieksza z dorosla corka niz z synem.Choc znam przypadki tez odwrotne.

Ja mam tak ze marzy mi siè ta dziewczynka.Takie spelnienie marzen od zawsze..zawsze sobie wyobrazalam ze bede miala po prostu corke.. ale zas z 2 str mi smutno ze Leoś nie bedzie miał brata:p ze byc mama 2 chlopcow tez musi byc super.Takich Przystojniakow fajnych miec:)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mysle ze chlopcy maja latwiej w zyciu i chyba lepsi sa do wychowywania.Z babami to ciezko sie dogadac nie raz,sa charakterne bardziej:)ale zas bliskosc kojarzy mi sie wieksza z dorosla corka niz z synem.Choc znam przypadki tez odwrotne.

Ja mam tak ze marzy mi siè ta dziewczynka.Takie spelnienie marzen od zawsze..zawsze sobie wyobrazalam ze bede miala po prostu corke.. ale zas z 2 str mi smutno ze Leoś nie bedzie miał brata:p ze byc mama 2 chlopcow tez musi byc super.Takich Przystojniakow fajnych miec:)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
A być mamą trzech jeszcze lepiej ;)

xnw40tc7sy506vxn.png

Ja to zawsze marzyłam o synu bo mam 3 siostry i jak byłam pierwszy raz w ciąży to byłam pewna że będzie syn, bardzo tego pragnęłam i się sprawdziło:) ale byłam szczęśliwa wtedy. A później w drugiej ciąży chciałam już córkę i też wierzyłam że będzie zgodnie z moim pragnieniem jak za pierwszym razem, a tu szok- chłopak;) A teraz znowu marzę o córce, ale już mam większy dystans niż poprzednio i również cieszyłabym się bardzo z syna, bo tak ciężko w ogóle wycelować że masakra:(

reklama
Ja to zawsze marzyłam o synu bo mam 3 siostry i jak byłam pierwszy raz w ciąży to byłam pewna że będzie syn, bardzo tego pragnęłam i się sprawdziło:) ale byłam szczęśliwa wtedy. A później w drugiej ciąży chciałam już córkę i też wierzyłam że będzie zgodnie z moim pragnieniem jak za pierwszym razem, a tu szok- chłopak;) A teraz znowu marzę o córce, ale już mam większy dystans niż poprzednio i również cieszyłabym się bardzo z syna, bo tak ciężko w ogóle wycelować że masakra:(
Dlatego ja już mam do tego większy luz :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

Do góry