reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Antonia mnie sie wydaje, ze to niezaleznie czy o corki czy o synow to czlowiek sie tak samo martwi... U nas jak chlopaki chodzili na imprezy to mama spac nie mogla, zawsze sie martwila o nich a ja jak wychodzilam to byla jakas spokojniejsza ja bylam pewnie bardziej odpowiedzialna ;)

Chyba każda ma inne doświadczenia itd. Ja już nie wiem czy poprostu podświadomie szukam samych zalet synów i w okol akurat "dziwnym trafem" znajome maja problemy straszne z córkami Heheh. Pewnie z czasem to się przyzwyczaję do myśli ze mam tylko chłopców ale swoje tam wiem ze zawsze marzyłam o córeczce.
Chociaż wydaje mi się ze o córki się bardziej martwimy, jednak dziewczyna to dziewczyna. I często tylko myślimy ze odpowiedzialna a wystarczy jakaś pierwsza miłość i traci rozum. Od brata siostry córki co odwalaly to niestety ale przykre.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Wtrące i ja swoje pięć groszy i coś wam powiem moje siostry mają same córki tylko ja miałam trzech synów i od zawsze słyszałam jak dobrze że mają córki że tak się cieszą że nie chłopcy przy czym dobrze pamiętam jak jedna siostra była poraz pierwszy w ciąży to mówiła że czuję że będzie miała syna i widziałam że była trochę rozczarowana że córka później jak dowiedziała się że drugie to córka to właśnie mówiła że dziewczynki fajniejsze aż mi było przykro druga jak z drugim dzieckiem była w ciąży to na pierwszych badaniach lekarz powiedział że będzie syn jaka była dumna a na polowkowych jak się okazało że córka to byli bardzo rozczarowani ale wiadomo dziecko to dziecko potem krzyczała że nie ma jak córki a moja mama też kiedyś mówi do niej że fajnie bo dziewczynki są fajniejsze było mi przykro a jak udało mi się i też mam córeczkę to z duma mówię że mam i synów i córkę i szczerze nie widzę żadnej różnicy dziecko to największy cud czy chłopiec czy dziewczynka są tacy co się modlą żeby przysłowiowo latało cokolwiek po mieszkaniu a ja też uważam że i synowie i córki są kochane a zwłaszcza nasze i ważne że zdrowe i że są

Majorcia dokładnie zgadzam się z Tobą. Najlepiej jak można by było wybierać sobie i tyle hehe
Taka już nasza "natura", komentowanie, a my te co maja dzieci jednej płci poprostu moim zdaniem tak sobie to tłumaczymy.
Presja otoczenia, reklamy tez w filmach tez przeważnie dzieci rożnej płci.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja mysle ze chlopcy maja latwiej w zyciu i chyba lepsi sa do wychowywania.Z babami to ciezko sie dogadac nie raz,sa charakterne bardziej:)ale zas bliskosc kojarzy mi sie wieksza z dorosla corka niz z synem.Choc znam przypadki tez odwrotne.

Ja mam tak ze marzy mi siè ta dziewczynka.Takie spelnienie marzen od zawsze..zawsze sobie wyobrazalam ze bede miala po prostu corke.. ale zas z 2 str mi smutno ze Leoś nie bedzie miał brata:p ze byc mama 2 chlopcow tez musi byc super.Takich Przystojniakow fajnych miec:)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mysle ze chlopcy maja latwiej w zyciu i chyba lepsi sa do wychowywania.Z babami to ciezko sie dogadac nie raz,sa charakterne bardziej:)ale zas bliskosc kojarzy mi sie wieksza z dorosla corka niz z synem.Choc znam przypadki tez odwrotne.

Ja mam tak ze marzy mi siè ta dziewczynka.Takie spelnienie marzen od zawsze..zawsze sobie wyobrazalam ze bede miala po prostu corke.. ale zas z 2 str mi smutno ze Leoś nie bedzie miał brata:p ze byc mama 2 chlopcow tez musi byc super.Takich Przystojniakow fajnych miec:)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
A być mamą trzech jeszcze lepiej ;)

xnw40tc7sy506vxn.png

Ja to zawsze marzyłam o synu bo mam 3 siostry i jak byłam pierwszy raz w ciąży to byłam pewna że będzie syn, bardzo tego pragnęłam i się sprawdziło:) ale byłam szczęśliwa wtedy. A później w drugiej ciąży chciałam już córkę i też wierzyłam że będzie zgodnie z moim pragnieniem jak za pierwszym razem, a tu szok- chłopak;) A teraz znowu marzę o córce, ale już mam większy dystans niż poprzednio i również cieszyłabym się bardzo z syna, bo tak ciężko w ogóle wycelować że masakra:(

reklama
Ja to zawsze marzyłam o synu bo mam 3 siostry i jak byłam pierwszy raz w ciąży to byłam pewna że będzie syn, bardzo tego pragnęłam i się sprawdziło:) ale byłam szczęśliwa wtedy. A później w drugiej ciąży chciałam już córkę i też wierzyłam że będzie zgodnie z moim pragnieniem jak za pierwszym razem, a tu szok- chłopak;) A teraz znowu marzę o córce, ale już mam większy dystans niż poprzednio i również cieszyłabym się bardzo z syna, bo tak ciężko w ogóle wycelować że masakra:(
Dlatego ja już mam do tego większy luz :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

Do góry