reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
@ana. zrobilam tylko nie wiem czy dobrze. Zblenderowalam czosnek, cytryne i imbir, dodatam miod i kurkume, i tak to pije oraz jem jednoczesnie. :) Produktow dalam na oko. Tylko oddech mam jak smok haha

Dziewczyny mam pytanie: czy sprawdził się u Was kalendarz chiński co do urodzonego dziecka? Pytam z ciekawości ;)

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie i tak, i nie tzn. Zaszlam w ciaze w pazdzierniku majac 25 lat- wedlug kalendarza powinien byc syn a jest corcia.
Gdzies wyczytalam, ze osoby urodzone do 20 lutego powinny sobie odjac rok, poniewaz kalendarz chinski jest inaczej liczony, i tak wedlug tej regoly w chwili poczecia mialam 24 lata i to by sie zgadzalo. Kalendarz chinski ma tez miesiace 28 dniowe dlatego jezeli ktos poczol dziecko np.29.05 to liczy sie juz jako poczete w czerwcu.
Mojej sasiadce jak bysmy nie liczyly to i tak sie nie sprawdzilo, miala byc corka a jest syn :) takze jak zawsze teoria sprawdza sie w 50%

Mikallo dzięki za słowa otuchy, już mi lepiej, dziewczyny jesteście wspaniałe :)
Dziś piękne słońce u mnie więc i samopoczucie inne.
Ana a u Ciebie jeszcze nic nie wiadomo, trzymam kciuki żeby ten cykl był twój:)
Andzelisia, Mikallo również trzymam kciuki za poniedziałek
Patrycja przykro mi :( ale tak jak Ana pisze nowy cykl- nowe nadzieje:) Powodzenia!

@Mikallo tak na oko ja tez, daje sok z pol ,czasem calej cytryny, scieram imbir tak na oko lyzeczke albo pol i miodu lyzke, czosnku dwa zabki wyciskam i kurkumy szczypte dobrą, zalewam ciut wodą przegotowana, ale nie goraca! i popijamy tak, jak jedno bierze jakies cholertswo to calą rodzine racze miksturką i rzadko sie zdaża ,żeby sie pozarażali. Ja termin @ ? daleko, dopiero za tydzien, dzis niby 6 dpo bola mnie jajniki ,znaczy ciagna delikatnie raz jeden raz drugi na zmiane , mialam tak w biochemicznej, i w ostatniej ciazy tez, ale nie nakrecam sie ,bo wszystko inne podobne jak w kazdym cyklu ,tylko ze dzis milelismy grila na obiad ja ogolnie uwielbiam grilowane miesko, boczuszek, kielbaska nie pogardze :) ,ale dzis mi nie podeszlo oddałam mezowi za tłuste po prostu, odepchneło mnie kurcze za wczesnie na objawy, ale dziwne, bo ja ogolnie to żarłok jestem na takie grilowane jedzonko. no nic okaze sie za pare dni, bede cierpliwie czekała, wole myslec ze nic z tego, niz znowu sie zawiesc, bo niby intuicja podpowiadala inaczej, a przyszla@
@Patrycja0810 mi chinski wyszedl pól na pół ja osobiscie nie wierze.
@Monia0281 tak jak jest sloneczko zupełnie inaczej w glowie sie dzieje, czlowiek optymistyczniej mysli, wiecej sie usmiecha, czarnowidztwo idzie w kąt u ciebie mam nadzieje ze tez juz :) miłego dnia więc.

Ana Mikkallo Andzelisia trzymam kciuki któraś napewno dołączy do Imamy
Mikkallo ja co miesiąc testowałam już od 9 dnia codziennie tymi tanimi z Auchana testami są po 3 zl chyba bym nie wytrzymała a i robiłam testy w ciągu dnia tylko za nim zrobiłam mniej piłam że 3 godz i starałam się w tym czasie nie chodzić do toalety

reklama
Ja też testy robiłam co miesiąc bo u mnie wraz z beta rosnąca rosło Tsh i prawdopodobnie kończyła się też ciąża a jak wychwycilam moment i odpowiednio zwiekszylam euthyrox to wszystko skończyło się dobrze
I jestem chyba jakaś inna bo u mnie kreski na testach po nocy były słabsze niż te robione w ciągu dnia

Do góry