reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

A w sumie myśle ze będę 3-4 maj testować. W zeszłym cyklu miałam w sumie 12 dni fazy lutealnej. Dzisiaj 6 dpo wiec jeszcze czas.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
imama niepokalanek bralam 6 dni tylko
no to dziewczyny kciukasy trzymam mocno :) juz sie doczekac nie moge testow waszych, ja dopiero przed owul przytulanki byly przez 3 dni pod rząd, chyba meza wyleczylam z chwilowej impotencji :D bo chce dzis znowu, mowi ze codziennie to sie uda na pewno, a ja wole odpuscic dziś, boje sie ze jak wybije godzina zero maz da plame znow, miałam w planie co trzy dni do testu owul pozytywnego, a potem codziennie, a ten plan licho wzieło :/ ale skoro dzis testy prawie pozytywne, to dalismy na wstrzymanie dzien, a od jutra bierzemy sie do roboty znow juz bedzie bliziuko owulacji to codziennie

Ostatnia edycja:
Ja mam pyt do dziewczyn ktore wiedza ze beda miec corke.Przytulanki byly z wasza przyjemnoscia czy bez? Ponoc na dziewczynke ma byc bez kobiecej przyjemnosci :-).Chce wiedziec czy obalic kolejny mit he he???

@andzelisia przy corci kochalismy sie codziennie, a nawet 2 razy w okresie okolo owulacyjnym. Najpierw ja mialam przyjemnosc pozniej moj, pozycja klasyczna. Po przytulasach lezalam z nogami do gory okolo 20 min.
Przy corci wydaje mi sie ze zadecydowala dieta. Jadlam duzo cynamonu, nabialu i kurczaka. Regularne male posilki. Ogolnie ponad rok przed zajsciem mialam taka diete :)

Mikallo ja mysle ze zadnej reguly nie ma i dieta tez nie ma nic wspolnego ja cynamonu nie nawidze nabialu jadlam malo ...posilki raczej 2 duze niz killa malych serio nie ma wplywu chyba nic...ale warto probowac!!!

Ania, witamy Tymka
Millo jaka piękna fasolka [emoji5]️

My dziś kończymy tydzień [emoji173]️
Uczymy się siebie, ustawiamy rutynę i kochamy bardzo [emoji173]️
Wczoraj zaliczylismy pierwszy spacer[emoji5]️.
Dziewczyny trzymam kciuki za starania.

w5wqdf9hy55kkqak.png

reklama
@Maziajka ja tylko opisałam swoje sterania:) Nie zastanawiałam się przy pierwszym dziecku jak wpłynąć na płeć, chcieliśmy pierwszego syna a wyszła cudna córcia :) Teraz z perspektywy czasu i analizy starań wyszło mi, że mieliśmy, przez to co robiliśmy, większe szanse na poczęcie córci, w końcu jesteśmy na wątku poruszającym tę kwestię, więc refleksje chyba były na miejscu :) Wiadomo każda z nas jest inna i inne czynniki mogą u niej zadecydować o płci dzidzi, ja jak już pisałam jestem przeciwieństwem powszechnie panujących teorii ;P Bądź co bądź zawsze jest 50% szans, więc pobawić się w planowanie płci dziecka można, oczywiście w granicach rozsądku ;)

Do góry